![]() |
Am niste ganduri care vin de la necurat cred
Fratii mei, mereu cand simt ca am obosit pe acest pamant de atatea rautati incerc sa ma gandesc la rai ca sa ma linistesc, si ce credeti ca imi vine in minte?
o intrebare: si ce crezi ca o sa faci acolo, toata ziua sa ii canti lui Dzeu , tu te plictisesti aici pe pamant din orice daramite acolo? sunt foarte intrigata si enervata de acest gand, bineinteles ca eu nu cred ca raiul este plictisitor dar de unde vine aceasta intrebare si mai ales cand ma rog si ma gandesc la rai:( |
Citat:
|
Citat:
|
Este bine că ai această credință în viața veșnică, sunt destui care, chiar credincioși fiind, cred că Dumnezeu ne-a făcut doar pentru lumea asta.
Este bine și faptul că ai ajuns să te plictisești de lucrurile acestei lumi, dovedește un nivel de maturizare. Lumea fascinează doar pe cei rămași copii la minte. Dacă acest gând te deranjează, e semn că îi dai într-o măsură credit. Gândul e fals. Dumnezeu este existența adevărată, infinitul, absolutul, deci nu are cum să fie plictisitor. Sunt multe gânduri care ne supără, care ne fac să credem că suntem cumva neplăcuți lui Dumnezeu. Nu trebuie să le dăm atenție, sunt fenomene ale falsei conștiințe. Diavolul, dacă nu reușește să ne tragă la păcat, încearcă să creeze confuzie, să ne facă să hne pierdem în analize inuie, în temeri fără rost etc. |
Este cu totul eronată ideea că raiul înseamnă inactivitate și lâncezeală. Sfinții lui Dumnezeu mijlocesc penstru sute de mii de oameni. Îngerii au fost văzuți urcând și coborând ca pe o scară de sf Ioan Scărarul.
Este suficient să mergeți la oricare din mănăstirile cunoscute ca fiind "un colț de rai", ca să vedeți că asemenea frumoase comunități înseamnă orice, numai lâncezeală nu. |
In rai este un mod de vietuire care este diferit de cel pamantesc. Si starea noastra va fi altfel, si necesitatile noastre vor fi altele. Acolo nu vom mai avea nevoie de hrana pamanteasca si in general de placerile acestei lumi.
Ganditi-va la starea unui om care este foarte indragostit. Oricat ar sta cu persoana iubita nu se plictiseste, timpul intra in suspensie... Mai ganditi-va ca noi adultii , desi am fost copii odata , nu ne mai putem bucura de joaca precum pruncii. Viata unui bebelus cred ca ni s-ar parea plictisitoare ( ce face special un bebelus? mananca, doarme si gangureste, se joaca in felul lui) si cu toate astea el e fericit. Prescolarii nu se plictisesc sa se joace toata ziua , in schimb adolescentii deja lasa in urma papusile si masinutele tinzand spre alte activitati de socializare. Daca suntem in stare sa intelegem ca bebelusii, copiii sunt fericiti desi noua ca adultii viata lor ni se pare plictisitoare, de ce nu am crede ca o sa fim fericiti in rai si nu o sa ne plictisim? CU SIGURANTA nu o sa ne plictisim, pt. ca in rai nu exista plictiseala, iubirea lui Dumnezeu nu ne lasa sa ne plictisim. O sa ne umple existenta asa de mult incat nu va fi loc pt. plictiseala. |
Eu una tocmai am priceput de curand ca raiul a fost atunci cu Adam si a ramas in memoria colectiva, dar noi aspiram de fapt catre Imparatia Cerurilor, iar mantuirea este foarte dificil de dobandit.
Desi nu am citit prea multe, impresia mea despre rai, ca tot este mai scurt spus, este ca acolo timpul este cam pe dos fata de iad, unde trece mult mai greu. Mai bine sa ma opresc aici, ca deja mi am dat cam mult cu parerea... |
Citat:
|
Citat:
Anajannette, cand iti mai vin ganduri din astea, roaga-te! Si neaparat sa le spui la spovedanie! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:10:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.