![]() |
EPISCOPIA RAMNICULUI vs MANASTIREA FRASINEI
1 atașament(e)
Episcopia Ramnicului a golit total pangarul Sf. Manastiri Frasinei si nu mai admite vanzarea obiectelor religioase... Motivul - La Frasinei totul este extrem de ieftin... Cum comentati?
|
Pentru ca asta nu poate fi un motiv si nu cred ca este motivul adevarat, eu ma abtin la comentarii, atata timp cat nu stiu exact ce s-a intamplat.
|
Am auzit si eu despre incercari de a opri tot ce poate veni din afara, lumanari, icoane si carti. Chiar daca uneori acestea sunt de pana la doua ori mai ieftine decat cele luate prin Episcopii si Protopopiate, preotii nu ar mai avea voie sa le procure. Totul merge spre un maxim control al partii financiare. Are grija Domnul de toate, sa nu ne tulburam. Nu cunoastem cauzele acestor hotarari.
Si eu am auzit despre pangarul extrem de ieftin de la Frasinei. Calugarii faceau cu adevarat misiune crestina, punand la vanzare tot ce aveau si tot ce puteau procura, la un pret minim, accesibil oricarui crestin de rand, lipsit de bani, insa doritor de lucruri folositoare mantuirii. Sa dobandim pace, spre a nu ne lasa tulburati de nimic. |
Si la biserica din cartierul meu a fost o vreme cand au disparut toate cartile care nu erau tiparite de Arhiepiscopia Bucurestilor. In prezent au aparut si carti de la alte edituri. Nu stiu care a fost motivul indepartarii si readucerii lor. Important este ca oamenii nu sunt lipsiti de aceasta bucurie - de a intalni carti cu folos duhovnicesc.
|
Mi se pare firesc să existe un preț unic la toate librăriile ortodoxe din țară.
Și în stabilirea acestui preț este normal să se țină cont de scumpirea celorlalte produse de pe piață. Mai există însă și varianta împrumutului de cărți. Am văzut biserici și mânăstiri care au Bibliotecă, de unde creștinii, care nu au posibilități financiare, pot împrumuta destule cărți ziditoare de suflet. |
corectitudine lumeasca
Da, trebuie sa fim in rand cu lumea...sau mai bine zis cu "lumescul". Nu mai este mult si vom ajunge zilele in care milostenia va fi considerata un delict, pentru ca nu va avea conformitate in legile politice... De altfel, parintele staret Neonil Stefan a ales varianta pustniciei vizavi de acest aspect, desi cei de la episcopie sperau sa se imbogateasca pe spinarea calugarilor de la Frasinei. Doamne miluieste.
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:08:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.