alex_c |
12.08.2010 23:40:59 |
Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei
(Post 277177)
azi a venit presedintele Shimon al Israelui a venit in Romania si se pare ca a fost foarte impresionat de poporul nostru,si ca este multumit de noi.Se pare ca Israelul este foarte important acest lucru si pentru noi.
Ce credeti este un lucru bun?Credeti ca avut o idee buna sa vina in Romnaia?
|
ca bulina alba, as sublinia afirmatia lui: " Nu vom uita niciodată că, în perioada cea mai întunecată a Europei, în perioada nazistă, românii au salvat viețile multor evrei de aici – 400.000 de evrei -, care au venit în Israel și au contribuit și contribuie la construirea Israelului; ei iubesc Israelul, dar nu și-au uitat iubirea pentru România, și-au păstrat cultura românească. Pentru aceasta, doresc să mulțumesc poporului român.". Sper ca domnii de la Muzeul Holocaustului de la Washington si de la Institutul Elie Wisel sa fi vazut si ei aceste afirmatii si sa mai slabeasca un pic presiunea pusa pe tara noastra...
ca bulina neagra, as mentiona afirmatia facuta de presedintele Basescu, dupa intrevederea cu liderul israelian, conform careia, in cazul unui conflict SUA/Israel - Iran, Romania se va comporta ca un aliat de nadejde al primilor combatanti mentionati. Ma rog, din punct de vedere politic si al angajamentelor luate de Romania in calitate de membru NATO, afirmatia presedintelui are acoperire. Din punct de vedere crestin, nu pot sustine implicarea Romaniei intr-un razboi ce ar poduce numeroase victime omenesti, nemaivorbind de implicatiile neclare ale conflictului si care ar putea declansa o conflagratie extinsa.
Oricum, dupa afirmatia presedintelui Basescu de acum cateva zile, conform careia nu trebuie sa fanariotizam tara prin alocarea de fonduri petru constructia de biserici, am cam ramas cu un gust amar fata de presedinte si de institutia pe care o reprezinta, in contextul in care la noi se fura sume mult mai mari de catre apropiati ai domniei sale, fara ca nimeni sa ia masuri...
imi cer iertare daca am fost prea aspru sau daca am jignit pe cineva
|