Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   o curiozitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10670)

roxicka 11.09.2010 14:40:06

o curiozitate

femeia in Biserica stiu ac trebuie sa fie cu capul acoperit.problema mea e urmatoarea:doar cele casatorite trebuie sa aiba capul acoperit sau toate indiferent de varsta?

stiu ca se spune ca asa cum barbatul este capul familie asa Iisus Hristos este capul bisericii si de aceea trebuie ca femeile sa fie cu capul acoperit.

Mihnea Dragomir 11.09.2010 14:55:49

Atât femeile cãsãtorite, cât ºi cele necãsãtorite trebuie sã stea cu capul acoperit. De asemenea, bãrbaþii trebuie sã stea cu capul descoperit, indiferent de vârstã ºi de statutul marital.

Aceastã prevedere este anterioarã epocii dumnezeieºtii Întrupãri, având originea în Templu.

de pasti 11.09.2010 15:41:50

Citat:

În prealabil postat de roxicka (Post 287590)
femeia in Biserica stiu ac trebuie sa fie cu capul acoperit.problema mea e urmatoarea:doar cele casatorite trebuie sa aiba capul acoperit sau toate indiferent de varsta?

stiu ca se spune ca asa cum barbatul este capul familie asa Iisus Hristos este capul bisericii si de aceea trebuie ca femeile sa fie cu capul acoperit.

si eu as avea o curiozitate:::::se spune cá doi frati dacá sínt náscuti ín aceiasi luná ,,,ínainte de cásátorie ar trebuii sá facá o dezlegare.MÁ PUTETI LÁMURI ÍN PRIVINTA ASTA?????????????,

roxicka 11.09.2010 16:02:21

Citat:

În prealabil postat de de pasti (Post 287609)
si eu as avea o curiozitate:::::se spune cá doi frati dacá sínt náscuti ín aceiasi luná ,,,ínainte de cásátorie ar trebuii sá facá o dezlegare.MÁ PUTETI LÁMURI ÍN PRIVINTA ASTA?????????????,

nu am auzit de asa ceva pana acuma :)

cu siguranat o sa gasesti ub raspuns aici

gabriela8 11.09.2010 20:04:27

Citat:

În prealabil postat de de pasti (Post 287609)

Ce fel de dezlegare?:7: Eu nu am auzit asa ceva.

glykys 12.09.2010 22:22:45

Citat:

În prealabil postat de roxicka (Post 287590)

Indiferent de varsta. Si eu stiam de la bunica mea ca doar cele casatorite trebuie sa aiba batic, desi tot ea spunea ca noi, femeile, purtam batic, pentru ca si Maica Domnului a purtat mereu acoperamant pe cap, or, aceasta a fost pururea Fecioara.
Nici eu nu sunt casatorita si port batic la biserica, asa ca nu e nicio rusine :). Ar fi bine sa discuti cu parintele tau duhovnic aceste chestiuni.

gabriela8 13.09.2010 17:56:18

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 287863)
Indiferent de varsta. Si eu stiam de la bunica mea ca doar cele casatorite trebuie sa aiba batic, desi tot ea spunea ca noi, femeile, purtam batic, pentru ca si Maica Domnului a purtat mereu acoperamant pe cap, or, aceasta a fost pururea Fecioara.
Nici eu nu sunt casatorita si port batic la biserica, asa ca nu e nicio rusine :). Ar fi bine sa discuti cu parintele tau duhovnic aceste chestiuni.

Subscriu. Toata partea feminina!

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:42:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.