vasilik |
09.10.2010 11:09:21 |
Citat:
În prealabil postat de istina
(Post 295273)
Ce fel de acatist sau rugaciune sa fac ca-ci am un necaz ca tot omul si nu mai gasesc iesire din el ce as putea sa fac ,ce rugaciuni sa ies din el va multumesc din suflet daca ma-ti putea ajuta intrun fel .
|
Poti citi orice Acatist vrei tu, deoarece Dumnezeu asculta orice rugaciunie facuta cu nadejde si dragoste catre El. Poate sa fie cat de mica. Pe Maica Domnului tot timpul sa o ai langa tine, cheam-o in ajutor oricand ai nevoie deoarece ea este grabnica ajutatoare si mijlocitoare in fata Domnului Nostru Iisus Hristos deoarece " ea este asa de sus si este atat de puternica, incat tot atat cat poate Dumnezeu prin puterea Lui, poate si Maica Domnului cu rugaciunea. Ea sta la capataiul fiecarui necajit". Asa ne invata Parintele Arsenie Papacioc marele preot si duhovnic. De aceea iti recomand sa citesti Al doilea Paraclis al Maicii Domnului (care se citeste la vreme de necaz si la toata scarba). Poti de asemenea sa citesti Acatistul Sfantului Nectarie, stim cu totii ca si acest sfant este grabnic ajutator si folositor oamenilor in orice problema, Acatistul Sfintei Xenia de Sant Petersburg, Acatistul Cuvioasei Maici Paraschiva (si acestea ajutatoare in orice fel de problema, Acatistul Sfantului Ierarh Nicolae si nu in ultimul rand poti citi Acatistul Domnului Nostru Iisus Hristos la vreme de ispita si necaz. Sau uite, mai poti citi Acatistul Sfantului Ioan Rusul, Acatistul Sfantului Fanurie, Acatistul Sfantului Mercurie. Am auzit foarte multi credinciosi care au fost ajutati de acesti sfinti. Am dat aceste exemple, deoarece aceste Acatiste sunt foarte citite de catre credinciosi iar sfintii foarte cunoscuti. O alta carte foarte folositoare in vreme de necaz este Psaltirea. Poti citi din ea, 1-2 catisme pe zi dar numai cu binecuvantarea preotului. Parintele Cleopa spunea asa: " poate sa dispara soarele de pe cer dar in casa fiecarui credincios sa existe Psaltirea. Si daca exista sa fie citita. Cand ai un examen, un proces, neintelegeri in casnicie sau orice fel de problema citeste Psaltirea"
|