Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebare 2 (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11178)

gmariusg 14.11.2010 16:03:10

Intrebare 2

Am inca o intrebare. Am cantat cu formatia ieri la un concert(eu bat la tobe) si am adus tobele acasa. E pacat daca mi le instalez azi(duminica)? Deoarece pentru mine instalatul tobelor e ceva distractiv, nu o munca. Multumesc.

cristiboss56 14.11.2010 16:10:56

Citat:

În prealabil postat de gmariusg (Post 305158)
Am inca o intrebare. Am cantat cu formatia ieri la un concert(eu bat la tobe) si am adus tobele acasa. E pacat daca mi le instalez azi(duminica)? Deoarece pentru mine instalatul tobelor e ceva distractiv, nu o munca. Multumesc.

Ai raspunsul chiar aici la Generalitati la thread-ul : " Cinsteste ziua Domnului " .

anamaria.petre 14.11.2010 16:20:32

Draga Marius,

Duminica este ziua Domnului. In aceasta zi trebuie sa Il slavim.

Dupa ce a creat lumea, in a saptea zi S-a odihnit, nu S-a distrat.

Daca tie iti face placere, e chiar mai rau si pacatul mai mare. Citeste neaparat ce ti-a scris cristiboss56, pentru ca te indeamna la bine,

Ordinea zilei de Duminica ar trebui sa fie urmatoarea: rugaciunea de dimineata, mersul la biserica, slavirea Domnului, cinstirea familiei si apoi odihna, nu distractie.

florinbrasov0 14.11.2010 18:08:39

Cand mai deschizi topicuri pune un titlu mai sugetiv. Asta pentru cei care folosesc motoare de cautare pentru a cauta anumite subiecte.

Un titlu mai sugestiv ajuta si pe alti oameni care au aceeasi problema sa gaseasca topicul mai usor.
Doamne ajuta!

tricesimusquintus 15.11.2010 12:58:43

Citat:

În prealabil postat de anamaria.petre (Post 305165)
Duminica este ziua Domnului. In aceasta zi trebuie sa Il slavim.

Dupa ce a creat lumea, in a saptea zi S-a odihnit, nu S-a distrat.

Cu respect vă atrag atenția asupra unei inadvertențe:
Dacă Domnul S-a odihnit în ziua a 7-a, cum se face că "ziua Domnului" este duminica?

Florin-Ionut 15.11.2010 13:37:58

Citat:

În prealabil postat de gmariusg (Post 305158)

Se poate lucra duminica numai daca e o situatie de urgenta, care nu se poate amana. Deci, daca nu ai de ales altfel, instaleaza-ti-le duminica.

anamaria.petre 15.11.2010 13:40:16

Cu la fel de mult respect, nu sesizez inadvertenta :) Facerea (Geneza) 2:2 "Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut."

lore86 15.11.2010 13:52:52

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 305425)
Cu respect vă atrag atenția asupra unei inadvertențe:
Dacă Domnul S-a odihnit în ziua a 7-a, cum se face că "ziua Domnului" este duminica?

vechiul testament se incheie cu cel nou, iar noul testament incepe cu cel vechi.
ziua de odihna se schimba odata cu invierea Domnului, intrucat acest mare Praznic devine piatra de temelie a credintei crestinilor.

tricesimusquintus 15.11.2010 14:01:45

Citat:

În prealabil postat de anamaria.petre (Post 305431)
Cu la fel de mult respect, nu sesizez inadvertenta :) Facerea (Geneza) 2:2 "Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut."

Am să fiu mai specific: duminica este ziua întâia [a săptămânii], nu a șaptea.

tricesimusquintus 15.11.2010 14:02:28

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 305432)
vechiul testament se incheie cu cel nou, iar noul testament incepe cu cel vechi.

Însă Dumnezeu și Legea Sa nu se încheie odată cu VT, El este Același ieri, azi și în veci. Amin!

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 305432)
ziua de odihna se schimba odata cu invierea Domnului

A spus El asta undeva?

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:57:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.