Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Religie alternativa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11263)

CristanN29 23.11.2010 17:41:11

Religie alternativa

Bună ziua , sunt un creștin ortodox care a descoperit ceva tulburător . Am văzut recent că au apărut diverse culte derivate sau nu din religia creștină , tot felul de ramificații ce deviează foarte multe de la adevărata credință în Dumnezeu.

Dar o persoană mi-a dat un link către credințele unui cult ce mi s-a părut absolut șocant. Eu sunt o persoană foarte credincioasă și sunt ferm convins de învățăturile ortodoxe , dar am văzut multe persoane care par să fie adepte acestui nou cult .

Vă atașez aici linkul : http://iongrijalunga.wordpress.com/2...asi-stiintica/

Ce părere aveți ? Vi se pare strigător la cer ce blasfemii sunt sccrise acolo ? Sunteți de părere că vor fi pierdute suflete creștine în urma acestei erezii ?

cristiboss56 23.11.2010 20:59:44

Citat:

În prealabil postat de CristanN29 (Post 307120)
Bună ziua , sunt un creștin ortodox care a descoperit ceva tulburător

Daca e sa ne luam dupa spusele tale " sincere " nu ar trebui sa te tulbure in nici un fel astfel de idiotenii atee , caci un Ortodox are compet alte preocupari decat a accesa lumea atee si mult mai grav, de a face propaganda MASCATA ! Parerea mea : tinta ta este complet alta , dar putini vor musca din cascavalul oferit de tine ! Drum bun !

mihaila_alin 23.11.2010 22:27:51

Citat:

În prealabil postat de CristanN29 (Post 307120)
Bună ziua , sunt un creștin ortodox care a descoperit ceva tulburător . Am văzut recent că au apărut diverse culte derivate sau nu din religia creștină , tot felul de ramificații ce deviează foarte multe de la adevărata credință în Dumnezeu.

Dar o persoană mi-a dat un link către credințele unui cult ce mi s-a părut absolut șocant. Eu sunt o persoană foarte credincioasă și sunt ferm convins de învățăturile ortodoxe , dar am văzut multe persoane care par să fie adepte acestui nou cult .

Vă atașez aici linkul : http://iongrijalunga.wordpress.com/2...asi-stiintica/

Ce părere aveți ? Vi se pare strigător la cer ce blasfemii sunt sccrise acolo ? Sunteți de părere că vor fi pierdute suflete creștine în urma acestei erezii ?

ba tu nu esti crestin tu esti un homoateus,inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu.

CristanN29 24.11.2010 07:21:33

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 307207)
ba tu nu esti crestin tu esti un homoateus,inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu.

Aici greșești , înțelepciunea nu este frica de Dumnezeu este iubirea de Dumnezeu.

mihaila_alin 24.11.2010 08:27:59

Citat:

În prealabil postat de CristanN29 (Post 307280)
Aici greșești , înțelepciunea nu este frica de Dumnezeu este iubirea de Dumnezeu.

nu e nimic gresit [ de dragoste ai auzit si tu dar nu esti sigur]si cu aceasta ocazie iti recomand sa mai citesti si tu din scrierile sf.biserici:vietile sfintilor,patericul egiptean,pelerinul romin,urmarea lui Hristos,etc.dupa ce te-ai induhovnicit nitel,iti cumperi biblia,psaltirea si o carte de rugaciuni cu scrisul mare ca sa vezi mai bine si sa nu mai ratacesti pe coclauri in loc a cauta pe Dumnezeul cel viu si atotputernic umblind dupa minji[caluti]verzi pe peretii ateilor.pe urma ai sa vi si sa imi multumesti public fiind recunoscator lui Dumnezeu pt.viata ta schimbata in bine.

sa luam aminte pace tuturor-si duhului tau

CristanN29 24.11.2010 14:34:52

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 307288)
nu e nimic gresit [ de dragoste ai auzit si tu dar nu esti sigur]si cu aceasta ocazie iti recomand sa mai citesti si tu din scrierile sf.biserici:vietile sfintilor,patericul egiptean,pelerinul romin,urmarea lui Hristos,etc.dupa ce te-ai induhovnicit nitel,iti cumperi biblia,psaltirea si o carte de rugaciuni cu scrisul mare ca sa vezi mai bine si sa nu mai ratacesti pe coclauri in loc a cauta pe Dumnezeul cel viu si atotputernic umblind dupa minji[caluti]verzi pe peretii ateilor.pe urma ai sa vi si sa imi multumesti public fiind recunoscator lui Dumnezeu pt.viata ta schimbata in bine.

sa luam aminte pace tuturor-si duhului tau

Am citit tot ce mi-ai enumerat mai sus cu mult timp in urma si mi-am dat seama ca adevarat putere de la Dumnezeu se gaseste in interiorul fiecaruia , nu in carti :).

FiulRisipitor 24.11.2010 15:08:49

Citat:

În prealabil postat de CristanN29 (Post 307394)
mi-am dat seama ca adevarat putere de la Dumnezeu se gaseste in interiorul fiecaruia , nu in carti :).

Sper ca nu urmeaza sa ne spui ca nu mai avem nevoie de biserica din moment ce Dumnezeu este in interiorul fiecaruia (presupun ca si crimanalii il au in interior pe Dumnezeu....).

mihaila_alin 24.11.2010 21:47:08

prietene te rog sa ne spui cum sti sa folosesti corect

Citat:

În prealabil postat de CristanN29 (Post 307394)
Am citit tot ce mi-ai enumerat mai sus cu mult timp in urma si mi-am dat seama ca adevarat putere de la Dumnezeu se gaseste in interiorul fiecaruia , nu in carti :).

acea putere de care vorbesti,si cum o faci sa sporeasca nefolosind ceia ce mama noastra biserica ne ofera chear si gratuit uneori.crezi ca venind pe aici tulburind apele si apoi luindu-ti talpasita ai facut un lucru bun care iti face cinste,din-contra faci un servici diavolilor care la rindul lor vor ride de tine devenind un decazut spiritual,si crede-ma nu-ti foloseste nu te zideste ca,om.un sfat:citeste scripturile,mai lasa figurile vorba cintecului.aici ai nimerit unde nu trebuie.este ultima postare care o mai fac daca ai inima de piatra nu ai decit sa fi un fariseu si un vames.

CristanN29 25.11.2010 12:05:42

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 307525)
acea putere de care vorbesti,si cum o faci sa sporeasca nefolosind ceia ce mama noastra biserica ne ofera chear si gratuit uneori.crezi ca venind pe aici tulburind apele si apoi luindu-ti talpasita ai facut un lucru bun care iti face cinste,din-contra faci un servici diavolilor care la rindul lor vor ride de tine devenind un decazut spiritual,si crede-ma nu-ti foloseste nu te zideste ca,om.un sfat:citeste scripturile,mai lasa figurile vorba cintecului.aici ai nimerit unde nu trebuie.este ultima postare care o mai fac daca ai inima de piatra nu ai decit sa fi un fariseu si un vames.

Si banuiesc ca as face tot un serviciu diavolului daca ti-as spune ca nu asa se scrie "ceia" , "tuburind" , "servici" , "ride" , "fi" sau daca ti-as spune ca nu stii sa folosesti cazul acuzativ. Nu stiu de ce imi recomanzi sa citesc carti religioase atata timp cat tu nu ai terminat gramatica de clasa a 4-a . Chestii triste te impinge sa faci ingoranta asta :<.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:19:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.