![]() |
Poate fi Dumnezeu autorul direct al bolii si al suferintei omului?
O teorie năstrușnică din ultimul “Cuvânt” al ereticilor pucioși lansează teorema că “Dumnezeu este autorul bolii și a suferinței”, folosindu-le ca mijloace educative pentru om:
“Se duce omul la doctor și-i dă doctorii doctorul, dar nici un doctor nu gândește și nu știe să spună de unde vine boala la om, și nu-i dă omului doctorii după boala lui, ca să se vindece de boala de la care vine suferința. O, nu știe omul că trupul plin de durere e doctorie pentru el. Altfel de doctor este Dumnezeu, Care trimite omului suferință pentru vindecare dacă omul nu ia ca doctorie umilința cea pentru păcate și pocăința apoi și iubirea apoi pentru Domnul vindecătorul.”(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4 decembrie 2010) Ce știm însă din Biblie? Iov a primit suferință și boală de la diavol, nu de la Dumnezeu. Dumnezeu doar a îngăduit-o, ca să se învedereze dreptatea și răbdarea lui Iov. Înainte de a intra în porci, diavolii au cerut învoire și au primit-o de la Iisus, dar nu El a avut inițiativa aceasta. Dimpotrivă, Domnul a fost doctorul sufletelor și a trupurilor, samarineanul milostiv care a uns cu untdelemn și vin rănile celui suferind, Cel care a plâns și apoi l-a înviat pe Lazăr și pe fiul și fiica celor care îi jeleau. Este o jignire și un afront și o blasfemie să-L facă cineva pe Dumnezeu autorul suferinței, fie ea și “educativă” (sau “vindecătoare”, cum spun pucioșii) pentru om. Diavolul aduce suferința iar Domnul doar o tolerează pentru o vreme. A inversa termenii ecuației înseamnă a dovedi ori rea intenție blasfemiatoare, ori o rațiune adânc deformată și profund pervertită. Prin demersul lor “original”, pucioșii se regăsesc așadar în cel puțin una dintre aceste două situații, dacă nu cumva chiar în amândouă. Întrebarea însă poate rămâne, ca suport de reflecție teoretică: Poate fi Dumnezeu autorul direct al bolii și al suferinței omului? |
Crede cu toata fiinta in Dumnezeu, respecta Poruncile si bolile te vor ocoli.
|
Citat:
Incepind cu legea cea mai evidenta inca de la nastere, cea a gravitatiei si continuind cu legea imbatrinirii celulelor prin diversele mecanisme bio-chimice(96 la numar), noi implicit suntem expusi direct in incidenta acestor fenomene multiple de care nu avem cum sa scapam sub nici o forma oricit de mult ne-am inconjura de mituri si legende, imaginatie si inchipuiri care ne transporta cu gindul la o lume de vis si fabulatii ca am putea face si drege nu stiu ce minuni...este trist dar adevarat si ne confera TREZVIE! Pe pamint legile dicteaza nu cei care populeaza pamintul in orice moment, orcine ar fi ei, oameni sau zei incarnati! Inteleg ca multora nu o sa le convina, dar asta este, adevarul doare! |
Citat:
Bolile sunt o consecinta a pacatului stramosesc, din care ne impartasim toti. Nu neaparat pacatul personal, ci slabirea firii umane datorata pacatului stramosesc duce (si) la boli. Nu, bolile nu sunt create de Dumnezeu ci sunt un rau pe care Dumnezeu il tolereaza, deocamdata, din diverse motive: respectarea libertatii omului, ca mijloc de mantuire, si altele. |
Atunci cand vorbim despre boli, trebuie sa avem in vedere doua categorii morale de oameni: pacatosi si drepti. Pentru cei dintai bolile sunt o urmare a pacatului, pentru cei din urma sunt un semn al progresului spiritual - primesc boli, dar si in aceste conditii nu se revolta impotriva lui Dumnezeu, cresc prin ele in iubire.
|
Din mila Domnului ni se iarta pacatele, insa dreptatea Lui ingaduie ca urmarile firesti ale pacatelor sa fie suportate de catre noi si de catre urmasii nostri. De aceea unii sunt bolnavi chiar daca sunt Sfinti, pentru pacatele inaintasilor lor. Suportand boala fara cartire, omul poate sa conlucreze la planul Domnului de a-i aduce pe inaintasii lui adormiti la o stare de mai bine.
|
Daca unii oameni au reusit sa faca prin cine stie ce procedee sa modifice unii virusi sa apara virusi modificati genetic,nu or putea oare si dracii sa perverteasca cine stie ce microorganisme sa le faca virusi?Sau bacterii sa le faca bacterii care aduc boli?
Eu asa cred ca dracii au pervertit unele microorganisme si bacterii pentru a aparea bolile infectioase. Normal sunt si alte tipuri de boli care nu tin de bacterii si virusi eu m-am referit la bolile infectioase,care parerea mea sunt facute de draci. |
Citat:
Si fiind amestecati cred ca nu putem spune care boala este din cauza pacatului si care pentru indreptare.. Probabil ca tot amestecat. Oricum si o urmare a pacatului poate fi folosita pentru mantuire, exemplul cel mai clar este chiar moartea, prin care ajungem la Viata (sau nu). Si mai exista intr-adevar si boala pe care o purtam pentru altii - ca o forma de suferinta pe care o luam asupra noastra, desi ea vine din alta parte. |
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu nu este autorul bolilor si al suferintei. Le ingaduie si se foloseste de ele, -de vreme ce tin de conditia cazuta a omului -, ca de niste "leacuri". Noi nu trebuie sa luam in considerare numai cat sunt de "amare" aceste leacuri, ci cat folos ne aduc. Avem nevoie sa vedem ratiunea lor, din perspectiva lui Dumnezeu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:16:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.