Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Disciplina arcana (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11515)

mihaela dumitriu 14.12.2010 15:12:04

intrebari?

1.Ce pozitie trebuie sa adoptam fata de cei ce sunt din alta religie? Eu, spre exemplu im munca pe care o desfasor, am o permanenta colaborare cu ei.
2.Aseara 13.12.2010 am vazut-o pe Gabi Lunca la PRO TV. Aceasta femeie a afirmat ca i s-au intamplat multe de-a lungul vietii si doar asa l-a cunoscut pe Dumnezeu si astfel a decis sa se \"pocaiasca\".
Intrebarea este.. De ce a trebuit sa se \"pocaiasca\" ca sa poata sa Il primeasca pe Dumnezeu in inima ei, sau exista alceva care a determinat-o sa se \"pocaiasca\", ceva care nu poate fi amintit sau spus in gura mare la televizor?
Nu imi face placere de nici un fel sa vad ca pe sectanti ii prezinta televiziunea intr-o lumina buna, iar pe crestinii ortodoxi intr-o lumina proasta.
Eu, prin munca pe care o desfasor am vazut si mi s-a la cunostinta o sumedenie de lucruri rele pe sectantii le fac, sau le-au facut, dar le ascund bine.
Dumenzeu sa ne aiba in paza Sa pe toti!
Craciun fericit!

camy_d 14.12.2010 16:28:31

Să nu cădem în capcana de a ne purta cu ei, cum se purtau iudeii cu samarinenii. Sigur, să și avem grijă să nu ne afecteze învățăturile lor.

medusa 14.12.2010 17:01:53

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 313121)
Să nu cădem în capcana de a ne purta cu ei, cum se purtau iudeii cu samarinenii. Sigur, să și avem grijă să nu ne afecteze învățăturile lor.

samarinenii...sau samaritenii? cum e corect?

codana 14.12.2010 18:57:56

salut,medusa

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 313154)

locuitori in Samaria

camy_d 14.12.2010 19:00:44

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 313154)

Ambele variante sunt în DEX.

hanico 14.12.2010 19:07:33

Sunt si ei fapturi ale lui Dumnezeu, creatia Lui, deci cu seninatate si respect.
Daca incearca sa te indoctrineze ii refuzi politicos si asta e tot, cred ca daca sunt cumsecade iti vor intelege si respecta punctul de vedere!

iustin10 14.12.2010 22:41:49

Citat:

În prealabil postat de mihaela dumitriu (Post 313070)
1.Ce pozitie trebuie sa adoptam fata de cei ce sunt din alta religie? Eu, spre exemplu im munca pe care o desfasor, am o permanenta colaborare cu ei.
Eu, prin munca pe care o desfasor am vazut si mi s-a la cunostinta o sumedenie de lucruri rele pe sectantii le fac, sau le-au facut, dar le ascund bine.
Dumenzeu sa ne aiba in paza Sa pe toti!
Craciun fericit!

Ce atitudine poti sa ai ? De respect reciproc,de relatii umane ca si cu oricare alt om.
Ca doar nu ai vrea sa ai o atitudine de ura ?
Sau doar nu iti inchipui ca ai putea avea o atitudine combativa,caci ideile lor sunt asa de bine inradacinate in mintea si sufletul lor,ca poate doar vreun sfant sau doar Dumnezeu insusi sa ii mai aduca pe calea cea dreapta ?
Sunt oameni ca si noi,ca mine,ca tine,robiti fara nici o vina de o idee falsa despre Dumenzeu.
Cine nu are mila si nu se roaga pentru cel robit ,nu e constient ca tot ce are se datoreaza harului lui Dumnezeu

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:00:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.