![]() |
Recunoaste cineva stampila de pe icoana?
2 atașament(e)
Am o icoana la casa bunicilor mei, cu o stampila pe spatele acesteia. Recunoaste cineva despre ce este vorba? Incerc sa atasez o poza cu icoana si stampila.
Multumesc. |
Citat:
|
Pare un tablou religios, nu o icoana. In al doilea rand, cand faci poze de aproape, seteaza pe macro, pentru a iesi clara imaginea. Nu se vede nimic din stampila.
|
Ai dreptate, este un tablou, nu am facut eu poza, am sa cer sa faca o poza mai clara, oricum e vechi si nu se distinge clar nici cu ochiul liber. Ma gandeam ca probabil daca sunt cunoscatori isi pot da seama despre ce e vorba. E un tablou ortodox, asta stiu sigur .
Multumesc oricum pentru reply. |
frumoasa..
|
Acu ceva timp, am gasit intr-o piata, aici in germania, o icoana frumoasa, pictata, si foarte veche. cand m-am uitat pe spatale ei, avea o astfel de stampila, si n-am mai cumparat-o. mi s-a parut ciudat.
|
Citat:
|
[quote=titura;318255]Am o icoana la casa bunicilor mei, cu o stampila pe spatele acesteia. Recunoaste cineva despre ce este vorba? Incerc sa atasez o poza cu icoana si stampila.
Multumesc.[/QUOT Pentru a fi sfintita o icoana se tine in Sf Altar 40 zile, timp in care preotul citeste rugaciunile necesare sfintirii.....dupa, pe spatele icoanei se pune insemnul - stampila lacasului de cult unde a fost sfintita(manastire, biserica) si data.Chiar daca fotografia nu este clara se poate observa pe mijloc, imaginea unei biserici.... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:14:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.