Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Arta bisericeasca in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5042)
-   -   Stalin si poporul rus... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12030)

Florin-Ionut 28.01.2011 17:12:17

Stalin si poporul rus...

Unii ruși din Moscova se roagă la icoana lui Stalin.

lore86 25.08.2011 18:31:57

mai, a facut si stalin asta un lucru tare bun... a umplut pamantul Rusiei de sfinti.
Cu toate ca scopul lui era sa distruga Ortodoxia si sa-i extermine pe "popi"si calugari, a iesit exact pe dos. Rusai s-a sfinti de sangele miilor, ca sa nu zic zecilor de mii de mucenici.
Numai la Oranki au fost ucisi intr-o luna 10.000 de episcopi, preoti si calugari, pe care Biserica Rusiei ii cinsteste ca sfinti.
La fel s-a intamplat in biserica Rusiei ca si in biserica crestina din primele veacuri:prigoana si uciderea miilor de crestini, nu au desfintat biserica, asa cum sperau imparatii pagani, ci au intarit-o, au inmultiit-o si i-au dat mai mare stabilitate.

sti un lucru interesant, dar in acelasi timp foarte dureros ptr mine:Rusii stiu sa isi cinsteasca sfintii. Au mare evalvie la ei si canonizarile se fac mult mai repede daca se indeplinesc criteriile unei canonizari.
Am ramas surprinsa cat de cinstita e familia imperiala tarista, cea a tarului mucenic Nicolae.
Si cu durere zic, multi dintre romanii nostri nici macar nu stiu ca Brancovenii sunt sfinti, sau daca au auzit ei ceva nu stiu de ce i-a canonizat Biserica, nu stiu nici macar care era numele lor. Daca faci un sondaj si rogi romanii sa iti zica primii cinci sfinti care le vin in minte, o sa vezi ca doar unul sau poate nici unul nu e roman. Si daca le ceri sa iti enumere 5 nume de sfinti romani, sa vezi pe cati i-ai pus in dificultate.

Nu ne meritam sfintii, ca nu stim sa-i cinstim...:(

laviniu 26.08.2011 09:09:21

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 329294)

Unii se roaga lui Stalin , altii il plang pe Ceasca, iar acu sa vedem ce o fi cu Gadafi...

ai2 26.08.2011 10:46:35

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 329294)

Pai Stalin are sanse mami mari decat D-zeu sa fie adevaratul D-zeu! Cateva argumente: A omorat mult mai multi oameni intr-o perioada de timp mult mai scurta. Pai D-zeu s-a chinuit sa extermine niste comunitati reduse, pe cand Stalin a nenorocit zeci de milioane de oameni. Stalin era atotputernic, cel putin in Rusia. Cum zicea el, asa era! Cred ca ai prins ideea. :)

Patrie si Credinta 26.08.2011 11:46:17

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 393763)
Pai Stalin are sanse mami mari decat D-zeu sa fie adevaratul D-zeu! Cateva argumente: A omorat mult mai multi oameni intr-o perioada de timp mult mai scurta. Pai D-zeu s-a chinuit sa extermine niste comunitati reduse, pe cand Stalin a nenorocit zeci de milioane de oameni. Stalin era atotputernic, cel putin in Rusia. Cum zicea el, asa era! Cred ca ai prins ideea. :)

bre,ai o obsesie.

Adriana Cluj 26.08.2011 12:55:46

Citat:

Tu chiar ca ai o problema! Dumnezeu sa te ierte pentru ceea ce spui, ca precis nu-ti dai seama ce faci!

NeInocentiu 26.08.2011 15:15:34

Citat:

Ce intelegeti prin "adevaratul Dumnezeu ?"

laviniu 26.08.2011 20:04:03

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 393887)
Ce intelegeti prin "adevaratul Dumnezeu ?"

Eu cred ca depinde de ce intelege dansul despre aceasta, dar dv cum va definiti inocent, ne inocenta?! Numai bine!

NeInocentiu 26.08.2011 21:10:47

Citat:

În prealabil postat de laviniu (Post 393961)
Eu cred ca depinde de ce intelege dansul despre aceasta, dar dv cum va definiti inocent, ne inocenta?! Numai bine!

Poate cel mai neinocent user de pe acest forum.

laviniu 27.08.2011 10:03:33

ce cunoscut imi pare...totul...numai bine!

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:54:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.