Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Nesabuinta ! - O Biserica veche de 200 de ani va fi pusa la pamant ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12183)

cristiboss56 11.02.2011 18:03:39

Nesabuinta ! - O Biserica veche de 200 de ani va fi pusa la pamant !

2 atașament(e)
Biserica Sfantul Nicolae Barbatescu Vechi , construita in anul 1820 , va fi pusa la pamant ! Asa au hotarat mai marii Primariei Capitalei . Pe vremea regimului ateu comunist , ea a fost reparata , in anul 1985 , iar pictura a fost restaurata in anii 1966-1967 . Regimul de atunci a conasiderat ca merita reparata si restaurata , in schimb cei de acum au gasit o solutie mult mai ingenioasa : DARAMAREA ei . In schimb mare grija a avut Primaria Generala de mallul Liberty Center ce se afla chiar langa Biserica , ca de , suntem in U.E . . . ! Cei de la Primarie , pentru ca sa-i linisteasca pe enoriasi , spun ca va construi o alta Biserica in locul celei vechi . Ca o mica statistica , din cele 1.500 de monumente istorice ale Capitalei , in jur de 200-300 sunt vandalizate ! ! ! Dar , ce mai conteaza , suntem in U.E . . . , cu tot cu Biserici !

Dumitru73 11.02.2011 18:13:59

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 336235)
Biserica Sfantul Nicolae Barbatescu Vechi , construita in anul 1820 , va fi pusa la pamant ! Asa au hotarat mai marii Primariei Capitalei . Pe vremea regimului ateu comunist , ea a fost reparata , in anul 1985 , iar pictura a fost restaurata in anii 1966-1967 . Regimul de atunci a conasiderat ca merita reparata si restaurata , in schimb cei de acum au gasit o solutie mult mai ingenioasa : DARAMAREA ei . In schimb mare grija a avut Primaria Generala de mallul Liberty Center ce se afla chiar langa Biserica , ca de , suntem in U.E . . . ! Cei de la Primarie , pentru ca sa-i linisteasca pe enoriasi , spun ca va construi o alta Biserica in locul celei vechi . Ca o mica statistica , din cele 1.500 de monumente istorice ale Capitalei , in jur de 200-300 sunt vandalizate ! ! ! Dar , ce mai conteaza , suntem in U.E . . . , cu tot cu Biserici !

nu cred ca UE ne impune sa daramam biserici.
daca cineva a autorizat sa daramam asa ceva inseamna ca e idiot.
sa nu uitam ce oprelisti a avut de trecut Oprescu pentru ca a daramt o casa, ce avea o inscriptie ce zicea cam asa: pe acest loc a fost casa in care Eminescu a cunoscut-o pe Veronica.

cristiboss56 11.02.2011 18:17:44

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 336238)
e idiot.

Acum ai aflat de cine suntem "gestionati " ?:106:

dorinastoica14 11.02.2011 19:11:29

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 336235)

Îmi dau și eu cu părerea... dar nu mă pot abține. Nu trebuia oare aprobare și din partea mai marilor BOR???:105:

Să vedem acum ce vor mai spune acei care striga de douazeci și ceva de ani că s-au darâmat biserici în comunism ?
Înca o dovada că de fapt este aceiași Marie cu altă palărie.

cristiboss56 11.02.2011 19:21:04

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 336277)
Îmi dau și eu cu părerea... dar nu mă pot abține. Nu trebuia oare aprobare și din partea mai marilor BOR???:105:

Să vedem acum ce vor mai spune acei care striga de douazeci și ceva de ani că s-au darâmat biserici în comunism ?
Înca o dovada că de fapt este aceiași Marie cu altă palărie.

B.O.R , are altă supărare , pentru că Guvernul a aprobat doar o parte din suma promisă pentru finalizarea lucrărilor din acest an necesare construirii Catedralei , câteva zeci de miliarde vechi ! Acum , să-mi fie cu iertare, dar nu-i în regula deloc cu ce se-ntâmplă în "teritoriu" , dar. . .

horatiu.miron 11.02.2011 19:21:37

Este biserica respectiva pe lista monumentelor istorice? Daca da, nu poate fi daramata. Daca nu, probabil poate fi.

Cui apartine terenul de sub biserica? Daca apartine BOR, nu vad cum primaria poate sa decida daramarea bisericii fara acordul BOR, aceasta fiind organizatie privata. Daca apartine statului sau municipalitatii, destinatia sa poate fi shimbata oricand de proprietar, cu exceptia cazului in care biserica e monument istoric.

In toata treaba asta BOR ce are de spus?

cristiboss56 11.02.2011 19:25:42

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 336283)
Este biserica respectiva pe lista monumentelor istorice? Daca da, nu poate fi daramata. Daca nu, probabil poate fi.

Cui apartine terenul de sub biserica? Daca apartine BOR, nu vad cum primaria poate sa decida daramarea bisericii fara acordul BOR, aceasta fiind organizatie privata. Daca apartine statului sau municipalitatii, destinatia sa poate fi shimbata oricand de proprietar, cu exceptia cazului in care biserica e monument istoric.

In toata treaba asta BOR ce are de spus?

Aici e baiul, nu-i în listă , cu voie sau fără voie . . . B.O.R. , va da probabil un anunț , așa printre rândurile de seară , căci prioritatea Nr. 1 o știm deja !

horatiu.miron 11.02.2011 19:34:35

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 336286)
Aici e baiul, nu-i în listă , cu voie sau fără voie . . . B.O.R. , va da probabil un anunț , așa printre rândurile de seară , căci prioritatea Nr. 1 o știm deja !

Nu stiu care e prioritatea despre care vorbiti. Daca BOR nu are nimic de comentat, nu vad de ce ar avea enoriasii ceva de comentat.

Om trai si om vedea.

cristiboss56 11.02.2011 19:37:15

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 336290)

Om trai si om vedea.

. . . Să dea Dumnezeu !

Langu 11.02.2011 23:26:26

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 336241)
Acum ai aflat de cine suntem "gestionati " ?:106:

Sa fim seriosi Cristi,nu UE ne impune daramarea bisericilor,ci lacomia "romanilor".Imi amintesc de scandalul ce se facea pe baza zvonului ca UE va distruge traditia taierii porcului.Dimpotriva,in Europa de vest se incurajeaza restaurerea si mentinerea traditiilor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:14:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.