Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Botezul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5017)
-   -   este bine sau nu? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12579)

ionela larisa 02.04.2011 22:31:20

este bine sau nu?

buna! am o prietena care este de religie ortodoxa(ca si mine) iar prietenul ei este musulman. parintii ei cand au aflat despre relatia lor nu au mai fost de acord ca acestia sa fie impreuna, doar cu o singura conditie:ca el sa se BOTEZE. parintii ei considerand ca fac un bine botezandu-l si aducandul la dreapta credinta. este bine ceea ce fac? as vrea sa o ajut cu un sfat! va multumesc!

glykys 02.04.2011 22:43:31

Ei gandesc bine; oricum, ideea este ca daca el nu se boteaza, relatia lor nu poate primi niciodata binecuvantare in Biserica ortodoxa (cununie), daca nu sunt amandoi ortodocsi. Altfel nu se poate, daca nu au cununie religioasa, se cheama ca e pacat. El trebuie sa decida, asadar.

Melissa 02.04.2011 22:47:46

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 351804)
Ei gandesc bine; oricum, ideea este ca daca el nu se boteaza, relatia lor nu poate primi niciodata binecuvantare in Biserica ortodoxa (cununie), daca nu sunt amandoi ortodocsi. Altfel nu se poate, daca nu au cununie religioasa, se cheama ca e pacat. El trebuie sa decida, asadar.

Se fac si cununii mixte ortodoxe..

ionela larisa 02.04.2011 22:50:41

el este de acord doar pentru ca relatia lor sa nu se destrame. si vrea sa ascunda acest lucru de parintii lui, pentru ca nu vor fi de acord cu siguranta ca fiul lor sa isi schimbe religia, acestia crezand la randul lor ca religia musulmana este cea mai puternica.

coralina 02.04.2011 23:44:50

Barbatul musulman are voie sa se insoare cu o evreica sau cu o crestina insa copiii rezultati in urma casatoriei vor fi in mod automat musulmani si trebuie crescuti in spiritul islamului. Femeii muslmane in schimb i se interzice sa se marite cu evrei sau crestini; ea are voie sa se casatoreasca doar cu musulmani.

O parere strict personala: relatia asta nu trebuie sa continue decat daca el se converteste la orice altceva, de preferinta la crestinism. Asta ar fi singura dovada valabila ca e dispus sa abandoneze conceptiile islamice extrem de periculoase precum agresarea fizica a sotiei, poligamia, minciuna in favoarea islamului, etc. Insa ma indoiesc ca el va face vreodata acest pas.

Hartford 03.04.2011 03:36:46

[quote=Melissa;351805]Se fac si cununii mixte ortodoxe..[/quot
Grea problema aici, foarte dificil cu casatoriile astea mixte si cu convertirile de dragul persoanei iubite....

MariS_ 03.04.2011 15:13:00

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 351827)
Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 351805)
Se fac si cununii mixte ortodoxe..

Grea problema aici, foarte dificil cu casatoriile astea mixte si cu convertirile de dragul persoanei iubite....

Hartford, imi place mult semnatura ta.

On topic. Nu stiu daca fac bine sau nu. Eu stiu doar atat: daca se vor intelege bine inseamna ca se inchina aceluiasi Dumnezeu, daca nu, nu.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Hartford 03.04.2011 20:50:56

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 351849)
Hartford, imi place mult semnatura ta.

On topic. Nu stiu daca fac bine sau nu. Eu stiu doar atat: daca se vor intelege bine inseamna ca se inchina aceluiasi Dumnezeu, daca nu, nu.

Semanatura mea am scris-o din suflet si o simt pina in inima. Ma bucur ca iti place si tie.:53:
Cu casatoriile mixte nu ma poate lamuri nimeni ca sint ok,la inceput da toate par a fi reusite dar sa vezi dupa ce vin copii ce de probleme, daca nu sint copii vine problema sarbatorilor si nu mai zic ca este greu sa lamuresti partenerul de alta religie sa inteleaga ortodoxia(coliva,impartasirea cu acceasi lingurita, post aspru, matanii , cruci repetate si cite mai cite)

MariS_ 03.04.2011 21:04:54

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 351909)
Semanatura mea am scris-o din suflet si o simt pina in inima. Ma bucur ca iti place si tie.:53:
Cu casatoriile mixte nu ma poate lamuri nimeni ca sint ok,la inceput da toate par a fi reusite dar sa vezi dupa ce vin copii ce de probleme, daca nu sint copii vine problema sarbatorilor si nu mai zic ca este greu sa lamuresti partenerul de alta religie sa inteleaga ortodoxia(coliva,impartasirea cu acceasi lingurita, post aspru, matanii , cruci repetate si cite mai cite)

Eu iti dau dreptate ca aceste casatorii sunt foarte grele si foarte problematice. Iar "transarea" copiilor (iarta-mi cuvantul, il intrebuintez special ca sa evidentiez dramatismul) spre ce religie sa mearga poate provoca rupturi definitive. De-aia am si spus ce-am spus. Cuvintele bat mai adanc decat par sau, cel putin, asta am dorit. Nu stiu si daca am reusit.

andreicozia 04.04.2011 00:56:23

In multe cazuri cunoscute de mine:
El se roaga la Alah
Ea se roaga la Hristos ...si treaba merge bine, ca urmare se roaga la acelasi Dumnezeu!

El este budist
Ea ortodoxa..si la fel, le merge bine

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:41:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.