Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   din Sf.Parinti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1273)

maria55 20.01.2007 04:30:55

Eu asi propune un topic in care sa discutam cum sa "traducem " invataturile Sf.Parinti in viata de toate zilele .
Hai sa le pricepem , ce ziceti !
Caci daca nu le vom intelege , nici nu le vom putea lua in seama si vom dori poate altceva ce ni se "potriveste " noua .
Asta nu inseamna ca n-avem voie sa gindim (generatia de astazi) , caci si noi avem Parinti Sfinti si cei de alta data au fost tot oameni ca si noi .
Ma deranjaza ideea care se naste , cum ca , ce s-a scris o data s-a spus definitiv si pentru totodeauna si mai ales "totul" noi nu sintem in stare de nimic ( noi ,adica Parintii nostri).
Din cauza asta cred ca e nevoie de lamuriri , cugetari pe care nu le intelegem sa le aducem in discutie pentru a ne folosi de ele dupa puterile fiecaruia .
Ce ziceti ? Daca ideea nu e buna renuntam .
Dar cine sa ne invete caci toti sintem incepatori !

ARHANGHELUL 20.01.2007 13:32:50

Putem invata din scrierile Sf. Parinti ai Catolicilor???????

MARIUS_DANIEL 20.01.2007 13:59:09

NU!...Pentru ca aceia nu sunt sfinti...sunt eretici,ca si credinta lor.

Alexandr_Bazil 20.01.2007 14:06:38

Puteti invata din scrierile oricui...daca nu invatati nimic, macar invatati ca nu aveti nimic de castigat citindu-i scrierile :)

ory 20.01.2007 14:12:36

....poate ai vrut sa spui;"....nu aveti nimic de pierdut citindu-le scrierile!"

ancah 20.01.2007 15:01:53

Maria, nu inteleg ce vrei sa spui cu:
" Ma deranjaza ideea care se naste , cum ca , ce s-a scris o data s-a spus definitiv si pentru totodeauna si mai ales "totul" noi nu sintem in stare de nimic ( noi ,adica Parintii nostri)."

maria55 20.01.2007 16:35:44

draga anca ,
voiam sa spun ca si noi avem astazi Parintii nostri care ne indruma pe calea mantuirii , exista publicatii de tot felul , predici , video , carti , potrivit cu timpurile noastre , nimeni nu se poate plinge ca-i lipseste invatatura , numai sa vrea s-o auda . Nu trebuie sa apelez la un sfint de acum 1000 de ani din lipsa de duhovnic ci pentru mai multa informatie.
Pentru ca stii bine ca s-a spus printre altele ca "avem voie sa cautam mai mult decit ne spune Biblia ca altfel o sa ramanem in urma evolutiei spirituale " .
E o afirmatie , ca si cind n-am avea indrumatori , am fi singuri .
Sa-i multumim lui Dumnezeu pentru ca avem Sfinti Parinti , sa le uram Har si Binecuvintare la toti , caci stii cum spune cartea : " au preotii lor si de nu-i vor crede pe ei nu vor crede nici daca va invia cineva din morti " (spun din amintiri ).
Dar cred ca topicul ar trebui sters caci nu exista interes .(Admin!)

ancah 20.01.2007 17:42:12

Multumesc, Maria, acum am inteles. Nu cred ca trebuie sters, caci oamenii au nevoie de timp ca sa se urneasca.

ARHANGHELUL 20.01.2007 19:18:43

Citat:

În prealabil postat de maria55
draga anca ,
voiam sa spun ca si noi avem astazi Parintii nostri care ne indruma pe calea mantuirii , exista publicatii de tot felul , predici , video , carti , potrivit cu timpurile noastre , nimeni nu se poate plinge ca-i lipseste invatatura , numai sa vrea s-o auda . Nu trebuie sa apelez la un sfint de acum 1000 de ani din lipsa de duhovnic ci pentru mai multa informatie.
Pentru ca stii bine ca s-a spus printre altele ca "avem voie sa cautam mai mult decit ne spune Biblia ca altfel o sa ramanem in urma evolutiei spirituale " .
E o afirmatie , ca si cind n-am avea indrumatori , am fi singuri .
Sa-i multumim lui Dumnezeu pentru ca avem Sfinti Parinti , sa le uram Har si Binecuvintare la toti , caci stii cum spune cartea : " au preotii lor si de nu-i vor crede pe ei nu vor crede nici daca va invia cineva din morti " (spun din amintiri ).
Dar cred ca topicul ar trebui sters caci nu exista interes .(Admin!)

NU vor sa invete ei si nu lasa nici pe altii.
Asta iti spune ceva.

ARHANGHELUL 20.01.2007 19:22:24

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
NU!...Pentru ca aceia nu sunt sfinti...sunt eretici,ca si credinta lor.

Deci alti oameni care cred in Domnul Nostru HRISTOS si in acea invatatura care nea fost data si care nu sant Ortodoxi sant de alungat???????
Cred ca ne supra estimam si nu e bine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:54:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.