Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Intrebari (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12776)

vintage 03.05.2011 09:25:18

Intrebari

Am primit de la un client arab (din Oman) un pachet cu tamaie. Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca are vreo importanta de unde o am? O pot folosi?, pot sa donez la biserica din ea? ar trebui, oare, binecuvantata?
Ce parere aveti?

Va multumesc.

Mihnea Dragomir 03.05.2011 09:30:22

Citat:

În prealabil postat de vintage (Post 358231)
Am primit de la un client arab (din Oman) un pachet cu tamaie. Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca are vreo importanta de unde o am? O pot folosi?, pot sa donez la biserica din ea? ar trebui, oare, binecuvantata?
Ce parere aveti?

Va multumesc.

Încredințați-o preotului, menționând sursa. Va ști ce trebuie făcut. În mod normal, se binecuvântează înainte de a se folosi, spunându-se și o rugăciune (din Ieremia).

vintage 03.05.2011 09:37:23

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 358232)
Încredințați-o preotului, menționând sursa. Va ști ce trebuie făcut. În mod normal, se binecuvântează înainte de a se folosi, spunându-se și o rugăciune (din Ieremia).

Va multumesc!

MariS_ 03.05.2011 10:02:37

Citat:

În prealabil postat de vintage (Post 358231)
Ce parere aveti?

Va multumesc.

Profit de intrebarea ta, draga vintage, sa pun si eu o intrebare. Si petrol primim de la arabi. Oare ni-l dau cu dragoste sau cu ura?
Har, smerenie si jertfa de sine.

AdrianAamz 03.05.2011 10:08:15

Stiu ca tamaia naturala este un produs de origine vegetala, iar arborele respectiv se gaseste in zona orientala, asa ca orice tamaie naturala provine din spatiile in care predomina ne-crestinii.

Dar asa cum se crestineaza arabul prin Botez, tot asa si tamaia se crestineaza prin binecuvantare.

cristinadaciana 03.05.2011 10:11:53

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 358243)
Profit de intrebarea ta, draga vintage, sa pun si eu o intrebare. Si petrol primim de la arabi. Oare ni-l dau cu dragoste sau cu ura?

Nici cu dragoste nici cu ura. Cu bani.

MariS_ 03.05.2011 10:17:27

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 358245)
Nici cu dragoste nici cu ura. Cu bani.

Am inteles. Da' cel pe care l-am luat, "din greseala", fara consimtamantul lor?

vintage 03.05.2011 10:57:52

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 358243)

Desigur, ai dreptate dar petrolul nu este folosit in aceleasi scopuri ca tamaia. Nu?
Daca ai vrut sa fi rautacios, te iert. Daca ai vrut sa ma inveti ceva, iti multumesc.
Cu drag si prietenie!

vintage 03.05.2011 11:06:00

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 358244)
Stiu ca tamaia naturala este un produs de origine vegetala, iar arborele respectiv se gaseste in zona orientala, asa ca orice tamaie naturala provine din spatiile in care predomina ne-crestinii.

Dar asa cum se crestineaza arabul prin Botez, tot asa si tamaia se crestineaza prin binecuvantare.

Atat vroiam sa stiu, va multumesc!

MariS_ 03.05.2011 11:08:18

Citat:

În prealabil postat de vintage (Post 358255)
Desigur, ai dreptate dar petrolul nu este folosit in aceleasi scopuri ca tamaia. Nu?
Daca ai vrut sa fi rautacios, te iert. Daca ai vrut sa ma inveti ceva, iti multumesc.
Cu drag si prietenie!

Nu, draga vintage, multumesc de iertare, dar tot ce scriu eu e luat de rautacios. Nu stiu cum se face. Am spus ca doar ma folosesc de intrebarea ta ca sa pun o alta, adica n-am dorit sa deschid topic nou. Daca s-a inteles gresit imi cer iertare. Imi cer iertare si anticipat daca si aceasta postare e considerata tot rautacioasa. Imi cer iertare si ca imi cer de atatea ori iertare, poate si asta supara. De la tine pot, eventual, sa invat, eu n-am ce invata pe nimeni. Inchid intrebarea mea ca sa dau posibilitate sa se raspunda la cealalta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:29:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.