Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
(Post 365791)
Înțeleg că dv îi socotoți creștini doar pe cei care nu cred în nemurirea sufletului. Adică adventiștii sunt singurii creștini..
|
Intelegeti gresit (din rautate). Ii respect si apreciez pe toti crestinii sinceri. Din nestiinta, multi crestini impartasesc invataturi saducheice. Am o retinere in a-i numi crestini pe cei care cunosc bine invataturile Domnului Iisus si totusi propovaduiesc invataturile liderilor "infailibili".
Citat:
(Post 365791)
Sunteți serios când exprimați asemenea convingeri ?.
|
Foarte serios. La fel de serios ca Sfantul Iustin Martirul, care spunea: "
Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini".(lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.)
Cred ca Sfantul se refera la cei care cunosc adevarul dar se incumeta sa propovaduiasca minciuni.
Citat:
(Post 365791)
Scrie în toate Evangheliile că Dumnezeu a binecuvântat Ziua Duminicii cu sfânt sângele Său. .
|
Dati-mi un pasaj di Scriptura, unde scrie asa ceva. In plus, eu stiu ca Domnul Iisus Si-a varsat sangele in ziua de vineri. De ce nu sarbatoriti vinerea?
Citat:
(Post 365791)
Scrie și cum făceau primii creștini (sau, în fine, "saduchei" dacă acceptăm că a început creștinismul în sec al XIX-lea) în mai multe locuri, spre exemplu în Acte 20:7.
|
In Acte 20:7, este specificata una din zilele cand se intalneau primii crestini. Dar, tot in Acte (cap. 2:46) scrie ca
primii crestini se adunau in fiecare zi.
Citat:
(Post 365791)
Bineînțeles că Biserica Catolică este deasupra Scripturii. .
|
Sa puneti aceasta afirmatie la semnatura dvs. Ca sa stie ceilalti forumisti cu cine discuta.
Citat:
(Post 365791)
În schimb, am citit că ne-a lăsat o Biserică pe care nici porțile iadului nu o vor dărâma..
|
Dar o va darama Insusi Dumnezeu, deoarece s-a incumetat "sa schimbe legile si vremea" (Daniel 7:25).
Citat:
(Post 365791)
Iar saducheii zilelor noastre, cu sinagogile lor în care se adună sâmbăta zicând că nu există viață după moarte, cu atât mai puțin o vor putea dărâma.
|
Stiti ca sunt adventist si banuiesc ca stiti ce cred adventistii. Dar, totusi mintiti. Adventistii
nu cred in viata din timpul mortii. Dar, cred cu tarie in revenirea Domnului Iisus Hristos, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice.
Cat priveste daramarea ... simt o oarecare teama in afirmatiile dvs. Biserica pe care o tot slaviti nu ar avea nici o sansa intr-o confruntare directa si cinstita cu o biserica, care are ca norma de credinta Sfanta Scriptura (singura carte unde gasim invataturile Domnului Iisus si ale Sfintilor Apostoli). Dar, o astfel de confruntare nu va avea loc. Biserica dvs. va face ceea ce stie cel mai bine sa faca: sa prigoneasca (sau sa ademeneasca), folosindu-se de puterea pe care o are. Stit vorba aceea: lupul isi schimba parul dar naravul ba. Trebuie doar sa apara conditiile necesare manifestarii puterii.