Golbi_ |
15.06.2011 00:07:54 |
Citat:
În prealabil postat de catalin2
(Post 368851)
Daca citesti Biblia iti dai seama care e adevarul. In rest dovada sunt minunile, ca altfel ar fi doar o filozofie, daca nu stim ca si Dumnezeu e cu noi.
|
Pai am citit(nu toata, ce-i drept) si ce consider eu ca este bun de acolo este valabil si la celelalte mari religii. Ma refer la morala, etica si la faptul ca in mod deschis, in Noul Testament, Iisus indeamna la non-violenta si la iubire. Niciunde in Biblie nu scrie de ortodoxism, de catolicism, iudaism, ca ar fi religia adevarata. Asta pentru ca toate ramurile crestinismului au aparut ulterior, din interpretari. Nu scrie in Biblie sa ne facem cruce cu trei degete, sa tinem post in zilele de miercuri si vineri, sa inconjuram biserica de 3 ori sa pupam icoane etc. Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt martor al lui Iehova, baptist, adventist, nu. Sunt om si atat.
Refuz sa mai fac diferente intre oameni care apartin diferitelor confesiuni, este o prostie si prin urmare nu mai fac diferente intre confesiuni. Consider ca pot gandi pentru mine, ce e bine si ce e rau sa fac.
Personal cred ca este mai putin rau sa nu tin post decat sa ma consider ca eu sunt in adevar ca sunt ortodox si altii nu. Dupa ani de reflectare, am ajuns la aceasta concluzie si nu pot concepe ca o fiinta superioara ma judeca dupa niste reguli stricte lasate de niste oameni acum aproape 2000 de ani. Si da, sunt un om care crede in stiinta si cred ca orice poate fi explicat, doar ca stiinta nu a ajuns inca la acel punct.
|