Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   cum se vindeca iubirea de bani? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13501)

fallen 05.08.2011 18:12:07

cum se vindeca iubirea de bani?

Asa cum pentru tamaduirea patimii betiei, ne-a fost daruita icoana Maicii Domnului "Potirul nesecat", si acatistul respectiv, la care sa se roage nu numai cei impatimiti, ci si (mai ales) persoanele dragi - sotii, mame, fiice, surori (" victime colaterale"), exista oare vreo rugaciune, slujba, "procedura speciala" pentru consortii/consoartele persoanelor impatimite de iubirea excesiva de bani? Nu ma refer aici la cumpatare, care este o calitate, ci "sindromul Hagi Tudose", daca ma intelegeti...

arwein 05.08.2011 20:10:58

http://www.crestinortodox.ro/predici...iei-99510.html

Melissa 05.08.2011 20:32:06

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 386454)
Asa cum pentru tamaduirea patimii betiei, ne-a fost daruita icoana Maicii Domnului "Potirul nesecat", si acatistul respectiv, la care sa se roage nu numai cei impatimiti, ci si (mai ales) persoanele dragi - sotii, mame, fiice, surori (" victime colaterale"), exista oare vreo rugaciune, slujba, "procedura speciala" pentru consortii/consoartele persoanelor impatimite de iubirea excesiva de bani? Nu ma refer aici la cumpatare, care este o calitate, ci "sindromul Hagi Tudose", daca ma intelegeti...

:-))) esti tare simpatica.."Sindromul Hagi Tudose", deoarece reprezinta placerea de a economisi bani transformata rapid intr-o zgarcenie maladiva, distrugatoare, reflectata in exterior printr-un atasament excesiv fata de bani si bunuri materiale, ne arata ca este vorba despre o persoana care n-are nici o treaba cu Dumnezeu! Il stie eventual doar din povestile altora..

Ca atare eu consider ca pentru a ajuta o astfel de persoana sa se aseze pe "cararea" Imparatiei, trebuie folosite toate "armele" Bisericii pe care le avem la dispozitie. ( Sf. Liturghie, spovedit, impartasit, post, rugaciune )Daca persoana in cauza ar accepta si niste discutii libere ( separat de spovedanie) cu un duhovnic imbunatatit, ar fi si mai bine.:-)

AlinB 05.08.2011 22:53:17

Daca speri sa fie vreo cheita care sa o intorci undeva si peste noapte omul sa se schimbe..ai impresia gresita.

Daca e vorba de o persoana credincioasa si care pune suflet in viata de credinta, poate e o patima care nu a realizat ca o are si poate fi facuta relativ usor sa o constientizeze si sa schimbe ceea ce e de schimbat.

Daca e vorba de un necredincios..asteapta tu mult si bine, mai bine te-ai ruga pentru intoarcerea lui ca aia e prioritara.

Florin-Ionut 05.08.2011 23:20:49

Citat:

cum se vindeca iubirea de bani?

Prin deasa milostenie.

George.m 06.08.2011 00:18:53

Citat:

Asa cum pentru tamaduirea patimii betiei, ne-a fost daruita icoana Maicii Domnului "Potirul nesecat", si acatistul respectiv, la care sa se roage nu numai cei impatimiti, ci si (mai ales) persoanele dragi - sotii, mame, fiice, surori (" victime colaterale"), exista oare vreo rugaciune, slujba, "procedura speciala" pentru consortii/consoartele persoanelor impatimite de iubirea excesiva de bani?

Desigur, exista o rugaciune speciala catre Dumnezeu; da roade, negresit: rugaciunea din inima, facuta cu durere, din dragoste pentru cel impatimit.
Ar putea, desigur, sa ceara si ajutorul, mijlocirea Sfintilor care si-au impartit averile saracilor.

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 386533)
Prin deasa milostenie.

Asa e, patima iubirii de arginti e stinsa prin milostenie. Am intalnit ideea aceasta la Sfintii Parinti.

crestinOrtodoxa 07.08.2011 14:11:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 386523)
Daca speri sa fie vreo cheita care sa o intorci undeva si peste noapte omul sa se schimbe..ai impresia gresita.

Daca e vorba de o persoana credincioasa si care pune suflet in viata de credinta, poate e o patima care nu a realizat ca o are si poate fi facuta relativ usor sa o constientizeze si sa schimbe ceea ce e de schimbat.

Daca e vorba de un necredincios..asteapta tu mult si bine, mai bine te-ai ruga pentru intoarcerea lui ca aia e prioritara.

de-acord cu tot ce-a zis AlinB, subscriu.

cu parere de rau... asta este adevarul.

crestinOrtodoxa 07.08.2011 14:18:18

P.S.-Fallen... imi place avatarul tau. Sf.Modest e un sfant fffff puternic si mult subestimat... si nu prea se gasesc icoane cu el. Eu am gasit pe net o icoana cu Sf Modest, o fresca din Biserica cu hramul Sf.Ioan Botezatorul diun Cipru. Pictura, cum a fost pozata a fost pusa pe net, era murdara si culorile sterse de timp. Am modificat-o si am sters cat am putut eu de bine defectele si culorile, am dus-o la developat, apoi am plastifiat-o si am inramat-o.Nu a costat mult. Uite pt tine aceeasi icoana, poti face si tu la fel daca vrei, daca nu, macar poate-ti place s-o privesti. Deci... o icoana cu Sf.Ierarh si Mucenic Modest.

http://imageshack.us/photo/my-images...odestos37.jpg/ (da zoom pe ea ca se mareste)

"Bucura-te Sfinte Modest, lauda ierarhilor si mucenicilor!" :)

fallen 07.08.2011 22:57:03

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 386856)
P.S.-Fallen... imi place avatarul tau. Sf.Modest e un sfant fffff puternic si mult subestimat... si nu prea se gasesc icoane cu el. Eu am gasit pe net o icoana cu Sf Modest, o fresca din Biserica cu hramul Sf.Ioan Botezatorul diun Cipru. Pictura, cum a fost pozata a fost pusa pe net, era murdara si culorile sterse de timp. Am modificat-o si am sters cat am putut eu de bine defectele si culorile, am dus-o la developat, apoi am plastifiat-o si am inramat-o.Nu a costat mult. Uite pt tine aceeasi icoana, poti face si tu la fel daca vrei, daca nu, macar poate-ti place s-o privesti. Deci... o icoana cu Sf.Ierarh si Mucenic Modest.

http://imageshack.us/photo/my-images...odestos37.jpg/ (da zoom pe ea ca se mareste)

"Bucura-te Sfinte Modest, lauda ierarhilor si mucenicilor!" :)

Mersi frumos. Eu l=am gasit aici pe site la fel si rugaciunea si acatistul. Incerc sa il pictez pe sticla.

fallen 07.08.2011 22:59:47

Ca sa raspund la toata lumea, nu cred ca persoanele in cauza vor sa se schimbe. Doar eu as vrea sa se schimbe.
Aveti dreptate trebuie mai intai sa-si recapete credinta, dar oare e posibil asa ceva? Adica sigur ca se poate, dar pot sa influentez eu asta cumva? E vreo rugaciune/acatist/slujba pt asa ceva? Sa mai merg la Sf. Maslu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:45:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.