Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Indoiala...pls HELP (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13557)

Dreamm 12.08.2011 09:03:31

Indoiala...pls HELP

Buna la toti vreau sa plec la spovedanie, si mi-a aparut o problema... am indoiala in privinta la un pacat...nu stiu precis daca l-am facut (parca da parca nu)
Cum ma sfatuiti sa fac, sint intr-o incurcatura...Ce ne spune biserica sa facem, nu vreau sa mint spunind ca l-am facut si pe urma sa-mi dau seama ca nu a fost, si invers nici nu vreau sa-l las asa... Pls HELP

N.Priceputu 12.08.2011 09:08:05

Îndoiala asta ar putea fi o ispită a vrăjmașului, căruia nu-i place deloc să te vadă curat(ă). Mai bine mărturisești că l-ai făcut și să nu-l fi făcut, decât invers. Deși ar fi bine să meditezi mai profund și să-ți dai mai clar seama. Sau poate e vorba de o faptă de care nu știi sigur că e păcat? Dacă e așa, întreabă-ți duhovnicul. Spune-i și lui ceea ce ne-ai spus nouă.

Nenumitul 12.08.2011 11:16:16

misteria 12.08.2011 12:33:32

Intai de toate NOI trebuie sa vrem sa ne vedem curatiti de pacate si apoi urmeaza restul....

Nenumitul 12.08.2011 12:36:47

misteria 12.08.2011 12:39:38

Citat:

În prealabil postat de Nenumitul (Post 388521)
OK, scuze că i-am dat un sfat, când mi l-a cerut. Vezi titlul thread-ului.

Ce te scuzi? Era un gand al meu, deloc un atac....Si bine ai facut....Fiecare cu parerea sa, nu?

ioanna 12.08.2011 12:46:03

Citat:

În prealabil postat de Dreamm (Post 388442)
Buna la toti vreau sa plec la spovedanie, si mi-a aparut o problema... am indoiala in privinta la un pacat...nu stiu precis daca l-am facut (parca da parca nu)
Cum ma sfatuiti sa fac, sint intr-o incurcatura...

Parintelui ii spui ca "ai pe suflet", deci ii spui si acel aparent pacat, din moment ce iti cauzeaza indoiala, te nelinisteste. Dupa Spovedanie te vei simti "usurat". Cum sa te simti impacat si linistit sufleteste, daca-ti ramane indoiala?
[SIZE=3] [/SIZE]

Nenumitul 12.08.2011 13:17:05

teodorabiriuc 12.08.2011 14:32:42

indoiala

Citat:

Cum ma sfatuiti sa fac, sint intr-o incurcatura...Ce ne spune biserica sa facem, nu vreau sa mint spunind ca l-am facut si pe urma sa-mi dau seama ca nu a fost, si invers nici nu vreau sa-l las asa... Pls HELP

Pai mai stai si gindese-te daca l-ai facut sau nu,adu-ti aminte!
Eu zic sa te spovedesti acum cu pacatele care stii ca le-ai facut si data viitoare,la urmatoarea spovedanie,daca iti amintesti de pacatul pe care nu erai sigura ca l-ai facut, i-l marturisesti atunci.
Asta e sfatul meu.

AlinB 15.08.2011 20:11:17

Citat:

Buna, am facut un pacat dar nu sunt sigura, poate stiti voi de pe forum daca l-am facut sau nu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:39:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.