Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   cum s-o scap pe fiica mea de fumat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14256)

luminita40 16.12.2011 10:19:10

cum s-o scap pe fiica mea de fumat

ma numesc luminita.suntem o familie crestin ortodoxa,iar fiica mea a inceput sa fumeze pe ascuns.din cauza asta avem tot certuri,sotul meu nu suporta asa ceva.sfatitima va rog din suflet ce sa citesc si cum so scap de viciul asta sa avem iarasi liniste in casa va multumesc.sunt o mama disperata.

zoteee 16.12.2011 11:18:16

Si mama mea a fost disperata la inceput de gandul ca eu fumam, dar cu timpul s-a obisnuit...las-o in pace sa isi traiasca viata, si sa isi aleaga singura calea pe care va merge.

Profetul de carton 16.12.2011 11:28:55

Citat:

În prealabil postat de zoteee (Post 415301)
Si mama mea a fost disperata la inceput de gandul ca eu fumam, dar cu timpul s-a obisnuit...las-o in pace sa isi traiasca viata, si sa isi aleaga singura calea pe care va merge.

este de datoria parintilor sa ofere o educatie crestina copiilor lor ! un parinte responsabil nu lasa copilul sa faca lucruri gresite !

Lucian008 16.12.2011 11:29:47

Citat:

În prealabil postat de luminita40 (Post 415283)
ma numesc luminita.suntem o familie crestin ortodoxa,iar fiica mea a inceput sa fumeze pe ascuns.din cauza asta avem tot certuri,sotul meu nu suporta asa ceva.sfatitima va rog din suflet ce sa citesc si cum so scap de viciul asta sa avem iarasi liniste in casa va multumesc.sunt o mama disperata.

Pentru ca suntem pe un forum crestin vom folosi "instrumentele" disponibile. Omul este facut de Dumnezeu liber. Si doar ea poate decide sa se lase de fumat. Dvs va puteti ruga sa se indrepte si ca Dumnezeu sa ii dea gandul cel bun, dar in final decizia va ramane la ea. Cel mai probabil fiica dvs cunoaste aspectele negative ale fumatului. De inteles evident nu le intelege, pentru ca daca le-ar fi inteles s-ar fi lasat de fumat. Deci solutia pentru dvs ramane acceasi sa va rugati ca Dumnezeu sa ii dea gandul cel bun si sa constientizeze efectele negative atat pentru sanatatea trupeasca cat si pentru cea sufleteasca. Si va recomand sa nu ii explicati dvs de ce nu e bine, pentru ca va primi mesajul cu reticenta si se va inversuna in a ramane la "activitatea" aceasta. Dumnezeu in pronia Lui are caile Sale.
Doamne ajuta.

zoteee 16.12.2011 11:33:37

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415311)
este de datoria parintilor sa ofere o educatie crestina copiilor lor ! un parinte responsabil nu lasa copilul sa faca lucruri gresite !

Da dar parintele nu are datoria de a isi "incorseta" copilul. Daca l-a adus pe acesta lume nu l-a adus pentru a ii dicta viata, ci pentru a il lasa sa descopere singur lumea aceasta...pentru ca mai tarziu cand se va lovi de obstacole in viata sa stie sa le depaseasca si la ce sa se astepte.

Profetul de carton 16.12.2011 11:34:45

Citat:

În prealabil postat de zoteee (Post 415317)
Da dar parintele nu are datoria de a isi "incorseta" copilul. Daca l-a adus pe acesta lume nu l-a adus pentru a ii dicta viata, ci pentru a il lasa sa descopere singur lumea aceasta...pentru ca mai tarziu cand se va lovi de obstacole in viata sa stie sa le depaseasca si la ce sa se astepte.

da, atunci cand copilul devine major e responsabil pentru ceea ce face, dar cat timp este minor...cine trebuie sa aiba grija si sa-i indrepte caile? nu parintele?

horatiu.miron 16.12.2011 11:38:22

Trolling? Mie asa imi pare.

zoteee 16.12.2011 11:40:26

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415318)
da, atunci cand copilul devine major e responsabil pentru ceea ce face, dar cat timp este minor...cine trebuie sa aiba grija si sa-i indrepte caile? nu parintele?

Da trebuie sa ii spuna ce e bine si ce e nu, insa ramane la latitudinea lui sa hotarasca. Majoritatea copiilor din ziua de azi pot gandi destul de clar dupa varsta de 14 ani. De multe ori acesti copii le dau lectii adultilor care nu au "scoala vietii". Daca tu ca parinte ii impui anumite lucruri stricte, atunci cand el va avea acces al libertate va face tot ce tu i-ai spus sa nu faca. De ce? Pentru a iti arata ca el poate sa faca ce vrea indiferent de circumstante. Pentru ca este un om liber.

Profetul de carton 16.12.2011 11:41:28

Citat:

În prealabil postat de zoteee (Post 415323)
Da trebuie sa ii spuna ce e bine si ce e nu, insa ramane la latitudinea lui sa hotarasca.

corect.
nu poti fortza pe nimeni sa faca ce vrei tu.

Heurtebise 16.12.2011 12:42:06

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 415321)
Trolling? Mie asa imi pare.

Poate-i acelasi cu "un posibil avort". :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:21:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.