Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Rugaminte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14295)

fallen 23.12.2011 16:29:32

Rugaminte

Am si eu o propunere, sau mai bine zis o rugaminte. Daca vreti si daca puteti sa puneti si voi o vorba buna la Sf. Ioan Rusul, sa incerce daca vrea si daca poate sa-l ajute si el cumva pe un baiat care e in coma de circa un an, intre viata si moarte, la spitalul Floreasca. E vorba de acel politist, Codrut Oprea (parca), care a fost lovit de un agresor cu o sticla in cap. Eu am fost la Sfantul ( la capela spit. Polizu) si l-am rugat, dar poate daca-l mai roaga mai multe persoane, cine stie ....
Va multumesc.
Doamne ajuta, sarbatori cu bine!

glykys 23.12.2011 17:05:10

Fallen, eu citesc acum cartea "Marturisitorii din inchisorile comuniste. Minuni, marturii, repere", recent daruita de o forumista, si descopar ca acestia au moaste bine mirositoare si ca au facut si fac foarte multe minuni cu oamenii bolnavi care ii cinstesc. Am gasit relatata si o minune infaptuita cu un om care era cam in situatia lui Codrut, caruia medicii nu ii dadeau deloc sanse.

Aici ai acatistul lor, desi nu sunt canonizati inca:

http://www.miscarea.net/acatistul-sf...ri-romani1.htm

Sper sa ii fie de folos prietenului tau!

fallen 23.12.2011 17:35:48

Ehe, nu stiu daca initiativa nmea a nimerit in momentul potrivit...acum toata lumea e cu gandul la cozonaci si alte alea... dar poate, cine stie...

Apropo. despre cine e vorba in acest pasaj:
"Voit-au vrajmasii Crucii si vânzatorii de tara sa rupa sufletul românesc de Hristos, dar s-a ridicat noua viteaz aparator cu suflet de Arhanghel, care viata pentru legea stramoseasca si-a pus zicând: „Cel ce lupta, chiar singur, pentru Dumnezeu si neamul sau, nu va fi învins niciodata”; iar acum, biruitor, cu îngerii în ceruri, Acestuia neîncetat îi cânta: Aliluia!"

lore86 23.12.2011 17:53:54

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 417851)
"Voit-au vrajmasii Crucii si vânzatorii de tara sa rupa sufletul românesc de Hristos, dar s-a ridicat noua viteaz aparator cu suflet de Arhanghel, care viata pentru legea stramoseasca si-a pus zicând: „Cel ce lupta, chiar singur, pentru Dumnezeu si neamul sau, nu va fi învins niciodata”; iar acum, biruitor, cu îngerii în ceruri, Acestuia neîncetat îi cânta: Aliluia!"

probabil de Stefan cel Mare si Sfant e vorba.

fallen 23.12.2011 18:37:46

N-as prea crede, mai degraba e cineva care a fost persecutat de comunisti.

Eu una zic ca s-ar putea sa fie chiar parintele nostru Arsenie Boca.

glykys 23.12.2011 22:52:40

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 417863)
N-as prea crede, mai degraba e cineva care a fost persecutat de comunisti.

Eu una zic ca s-ar putea sa fie chiar parintele nostru Arsenie Boca.

E vorba despre un legionar (legiunea Arhanghelului Mihail), o individualitate puternic marcanta in grupul marturisitorilor. Cred ca se face referire la Valeriu Gafencu, sfantul inchisorilor.

zaharia_2009 24.12.2011 11:30:30

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 417851)
Ehe, nu stiu daca initiativa nmea a nimerit in momentul potrivit...acum toata lumea e cu gandul la cozonaci si alte alea... dar poate, cine stie...

Pasajul este din acatistul sfintilor inchisorilor comuniste si refera la Capitan. Acesta este inceputul acatistului despre marturisitori si sfinti, in enumerarea lor nenominala din acatist . Bine, chiar inainte de acest inceput, in mod strict , mai sunt citeva pasaje , dar indubitabil este vorba despre Capitan . Pomenirea lui Valeriu Gafencu se face ulterior in acatist !

camigmail 09.11.2012 21:04:49

Corneliu Zelea Codreanu a spus: „Cel ce lupta, chiar singur, pentru Dumnezeu si neamul sau, nu va fi învins niciodata”; iar acum, biruitor, cu îngerii în ceruri, Acestuia neîncetat îi cânta: Aliluia!"

AlinB 09.11.2012 23:46:41

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 417843)
http://www.miscarea.net/acatistul-sf...ri-romani1.htm
Sper sa ii fie de folos prietenului tau!

Acatistul ala nu este deloc ok, inceputul este de fapt "acatistul Legiunii", asasini notorii (Decemvirii si Nicadorii) acolo sunt numiti "Sfintilor marturisitori" (Icos -ul al 3lea si al 4lea), cei care la randul lor au fost asasinati impreuna cu CZC in noaptea de 29/30 noiembrie 1938)

Cine scoate sabia..

Citat:

În prealabil postat de camigmail (Post 480684)
Corneliu Zelea Codreanu a spus: „Cel ce lupta, chiar singur, pentru Dumnezeu si neamul sau, nu va fi învins niciodata”; iar acum, biruitor, cu îngerii în ceruri, Acestuia neîncetat îi cânta: Aliluia!"

Intr-adevar despre el e vorba in Condacul al 3lea.

De altfel, de asta canonizarea Martirilor inchisorilor comuniste merge atat de greu - in spatele ei sunt alte interese nu tocmai crestine, ortodoxe nici atat.

Miha-anca 11.11.2012 16:02:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 480703)
Acatistul ala nu este deloc ok, inceputul este de fapt "acatistul Legiunii", asasini notorii (Decemvirii si Nicadorii) acolo sunt numiti "Sfintilor marturisitori" (Icos -ul al 3lea si al 4lea), cei care la randul lor au fost asasinati impreuna cu CZC in noaptea de 29/30 noiembrie 1938)

Cine scoate sabia..

"Sfintii marturisitori" nu sunt cei, din ale caror moaste a izvorat mir? Cei din inchisori, care torturati fiind, s-au depasit pe sine si nu si-au urat tortionarii; care au platit cu viata, nefiind criminali?

Criminali au fost cei 13, nicanorii si decemvirii, care dealtfel si-au platit cu viata faptele. Nu cred ca acestia din urma pot fi numiti "Sfintii marturisitori". Sa nu facem confuzie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:16:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.