Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Resurse ortodoxe on-line (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=505)
-   -   Ce muzica e asta? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14568)

VladCat 14.02.2012 18:40:34

Ce muzica e asta?

Spuneti-mi si mie va rog frumos ce gen de muzica se aude pe fundal aici si eventual de unde pot descarca ceva similar...imi place foarte mult dar in seria asta de pe youtube ma deranjeaza vocea care se aude pe fundalul muzicii. Am ascultat odata un cd de muzica bizantina dar avea un accent arabesc mult mai pronuntat decat cea de aici, accent care mi se parea deranjant, si nici nu avea aceeasi solemnitate ca asta.

Dumitru73 14.02.2012 19:06:13

Citat:

Īn prealabil postat de VladCat (Post 429606)
Spuneti-mi si mie va rog frumos ce gen de muzica se aude pe fundal aici si eventual de unde pot descarca ceva similar...imi place foarte mult dar in seria asta de pe youtube ma deranjeaza vocea care se aude pe fundalul muzicii. Am ascultat odata un cd de muzica bizantina dar avea un accent arabesc mult mai pronuntat decat cea de aici, accent care mi se parea deranjant, si nici nu avea aceeasi solemnitate ca asta.

nu am mai ascultat. dar e frumos.

muzica bizantina veche are accente arabesti, sau invers dupa parerea unora.

Patrie si Credinta 14.02.2012 19:53:00

Citat:

Īn prealabil postat de VladCat (Post 429606)

la inceput imi aduce aminte de duduk,un instrument armenesc

candles in the wind 14.02.2012 21:23:53

Cred ca e muzica bizantina cu influente arabe..marian moise avea cateva melodii in genul acesta:terirem,meditatie,..s.a. Multe din ele fara versuri ..cu doar cu un murmur.mie..sincer imi plac mai mult accentele arabe decat cele rusesti(nici stilul rusesc nu imi displace)..am asa un feeling ca sunt mai apropiate de cantarile vechi.

VladCat 15.02.2012 13:44:06

Citat:

Īn prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 429621)
la inceput imi aduce aminte de duduk,un instrument armenesc

Am cautat si se pare ca ai dreptate...e muzica armeneasca, e duduk de la inceput pana la sfarsit...am gasit o groaza de melodii superbe din duduk numai pe aia de pe fundalul videoclipului nu...in schimb am gasit altceva care imi placea la nebunie si nu stiam cum sa fac rost: melodia care o folosesc la Trinitas din cand in cand pt fundalul emisiunii „pagini de istorie”...e luata partea instrumentala de aici

Marius22 15.02.2012 14:56:28

Citat:

Īn prealabil postat de VladCat (Post 429754)
Am cautat si se pare ca ai dreptate...e muzica armeneasca, e duduk de la inceput pana la sfarsit...am gasit o groaza de melodii superbe din duduk numai pe aia de pe fundalul videoclipului nu...in schimb am gasit altceva care imi placea la nebunie si nu stiam cum sa fac rost: melodia care o folosesc la Trinitas din cand in cand pt fundalul emisiunii „pagini de istorie”...e luata partea instrumentala de aici

Vlad, pe fundalul filmului "Plansul calugarilor" am recunoscut un clarinet. Este drept, se aseamana foarte mult cu sunetul de duduk, insa cel din urma are un vibrato specific si un ambitus mai restrans.

Acel tip de clarinet este acordat in Sol (G Clarinet) si este folosit in multe tari din Asia Mica precum si in Grecia, in interpretarea muzicii traditionale.

VladCat 15.02.2012 16:15:40

Citat:

Īn prealabil postat de Marius22 (Post 429774)
Vlad, pe fundalul filmului "Plansul calugarilor" am recunoscut un clarinet. Este drept, se aseamana foarte mult cu sunetul de duduk, insa cel din urma are un vibrato specific si un ambitus mai restrans.

Acel tip de clarinet este acordat in Sol (G Clarinet) si este folosit in multe tari din Asia Mica precum si in Grecia, in interpretarea muzicii traditionale.

Mulțam fain Marius. Mai rafinez cautarea atunci :D

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:47:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.