![]() |
Ateii si ateismul
Ma intereseaza sa stiu care este cel mai bun raspuns la aceasta intrebare. Pot sa dau si eu un raspuns, insa sunt convins ca nu pe cel mai complet si mai in cunostinta de cauza. Va multumesc!
"Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume?" |
Iar o luăm de la capăt? Sunt deja mii de pagini, pe forum, despre problemele astea!
|
Citat:
|
Citat:
|
Paradoxuri
Citat:
Inainte sa ma duc la preotul meu cu astfel de intrebare si sa-mi iau bastoane pe cocoasa :)) m-am gandit ca daca intreb aici nu am ce sa patesc XD. Sper ca am fost clar. Oricum, mie chiar nu imi este frica de intrebarile atat de "intelepte" ale ateilor. Incerc doar sa le gasesc si eu raspuns. Eu cred in Dumnezeu, merg in fiecare Duminica la biserica la Sfanta Liturghie, incerc sa fac cat mai multe fapte bune, tin post si ma rog la Dumnezeu, Iisus Cristos, Fecioara Maria si la sfinti. Asta ca sa se stie :) |
Citat:
|
Citat:
Roaga-te si Domnul sa iti ajute la aceasta. Referitor la intrebarile "intelepte" ale necredinciosilor, fii pe pace. Daca vii in rugaciune si Ii ceri cu toata sinceritatea si curatia ajutorul Lui ca sa Il poti marturisi, intareste-te si imbarbateaza-te caci Domnul promite ca va fi cu tine in marturisirea ta: "...sa nu va ingrijorati mai dinainte cu privire la cele ce veti vorbi, ci sa vorbiti orice vi se va da sa vorbiti in ceasul acela; caci nu voi veti vorbi, ci Duhul Sfant." (Marc.13:11) |
De aceea am folosit ghilimelele, este vorba de Paradoxul lui Epicur
Citat:
In rest iti spun cu sinceritate, nu vad nici o relevanta la comentariul tau. Oricum, iti multumesc ! |
Citat:
"Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si prorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor. Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc." (Apoc.20:10,14,15) |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:04:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.