ioanna |
10.05.2012 20:24:00 |
Citat:
În prealabil postat de catalin2
(Post 444545)
De asemenea, au fost emisiuni al tv care aratau astfel de fenomene, dar nu erau prezentati ca si iluzionism, ci fenomene paranormale. Adica citit din carti inchise, ghicit ceva, etc. Chiar si la OTV era o femeie cu fularul in cap, n-am stat sa vad daca le nimerea sau nu.
|
Din ce stiu mentalistii sunt oameni normali, n-au capacitati extrasenzoriale, ci doar folosesc iluzii psihologice, tehnici de persuasiune, manipulare, care sa-ti creeze o anumita stare etc. Probabil ca acela se inspira din practica "magiei", ca doar asta e rolul mentalistului sa creeze iluzii, care sa-i dea omului senzatia de magie, de ceva supranatural. "Magia" mentalistului nu e reala, e o iluzie. Femeia aceea de la OTV, nu era "mentalista", ci pretindea ca are capacitati extrasenzoriale, se dedubla sau nu stiu cum se spune, ca n-am vazut asa ceva pana atunci. Cica ea (Eniko) "iesea din trup" si vedea ce era pus pe masa. Acuma, pentru rating, DD-ul cred ca era in stare de orice. Si mai scotea si niste zgomote ciudate (un fel de suierat), dupa mine pura "vrajeala" ca oamenii sa creada ca ea paraseste trupul :) Bineinteles ca le ghicea pe toate. Am vazut-o de doua ori, m-a bufnit rasul si am butonat pe alt canal.Cand telespectatorii au rugat-o sa "iasa din trup" fara a-si pune toate fularelele alea pe cap (ca alea faceau senzatie), ea a spus ca nu poate, ca arata hidos, ca i se transforma fata si tot felul de vraja lexicala ne-a spus madamme Eniko.
Am gasit-o :) Ildiko, nu Eniko. In fine http://www.youtube.com/watch?feature...&v=H5uxG608lFE
|