![]() |
Moartea patriarhului copt
Sanctitatea Sa Chenouda al III-lea, născut în 1935, a murit. Numele succesorului său va fi cunoscut în noiembrie.
Sursa: http://www.kipa-apic.ch/index.php?pw...,0,f&ki=233965 El a condus Biserica Coptă din țara sa (Etiopia, fostă Abisinia) într-o grea perioadă. A cunoscut persecuțiile și detenția. Creștinii reprezintă cam două treimi din populația de 83 de milioane de locuitori ai acestei țări. Potrivit unei legende pioase, Biserica Coptă adăpostește într-un loc secret Chivotul Legii (Arca Alianței). |
Off topic, exista si expresia "mort-copt". Iertare, nu e frumos sa fac o gluma cu ocazia asta, dar am vazut titlul topicului.
|
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !
De fiecare data cand citesc ceva "anapoda", imi sare in ochi acest citat. Care il gasesc un mare paradox... |
Citat:
Însă sper că nu insinuezi că Mihnea D. vorbește anapoda aici. Ce-ai văzut rău în știrea asta ?? Nota Bene pentru cei mai fragezi: Cel copt de-aici e un Patriarh - nu un curcan băgat la cuptor! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cel mort acum (ieri, 17 august) este patriarhul copt. Evident, Etiopia și nu Egiptul este țara în care creștinii sunt majoritari. Îmi cer scuze pentru neclarități și mă duc la o binevenită culcare ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:29:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.