Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   despre a fi judecator (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16001)

calatorul 13.01.2013 03:03:16

despre a fi judecator

Ce parere aveti despre cariera de judecator? Exercitarea unei asemenea profesii se considera pacat din punct de vedere religios?

Mihnea Dragomir 13.01.2013 03:19:03

Citat:

În prealabil postat de calatorul (Post 495277)
Ce parere aveti despre cariera de judecator? Exercitarea unei asemenea profesii se considera pacat din punct de vedere religios?

In lumea ortodoxa, probabil ca e pacat. Daca, asa cum rezulta de pe forum, omul care joaca o varianta sambata la loto este un vrajitor, omul care bea un pahar de vin sufera de pacatul betiei, iar acela care are legatura trupeasca cu sotia afara de marti si joi (daca nu e post) se cheama a suferi de curvie intraconjugala, iar femeia care cuteaza a indrazni pentru ca sa intre in biserica in timpul perioadei ei comite sacrilegiu, atunci precis judecatorul e cel mai mare pacatos dintre toti.

Dar, in lumea reala, profesia de judecator este, probabil, cel mai nobil fel in care omul poate coopera cu Dumnezeu.

calatorul 13.01.2013 03:30:21

Ma gandeam la responsabilitatea persoanei devenita judecator pe lumea asta in fata lui Dumnezeu. Judecand ca omul, sigur va face si greseli. Au existat oameni ce au fost condamnati la ani de inchisoare pe baza unor probe gasite care li s-au atribuit lor, desi au fost nevinovati.
Cum ramane cu judecatorul care aplicand strict legea si avand in vedere anumite probe a condamnat pe cineva desi poate avea si el incertitudini in privinta vinovatiei sale?

Ca judecator.. te cam joci cu viata omului.

Mihnea Dragomir 13.01.2013 09:29:48

Citat:

În prealabil postat de calatorul (Post 495280)
Ca judecator.. te cam joci cu viata omului.

Exact acelasi lucru se poate spune despre medic. Despre inginerul constructor. Despre preot, care poate ajunge sa se joace cu viata eterna a omului.
Si atunci ? Este pacat sa te faci medic? Inginer constructor? Este pacat sa te faci preot?

MihaiG 13.01.2013 10:22:04

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 495279)
In lumea ortodoxa, probabil ca e pacat. Daca, asa cum rezulta de pe forum, omul care joaca o varianta sambata la loto este un vrajitor, omul care bea un pahar de vin sufera de pacatul betiei, iar acela care are legatura trupeasca cu sotia afara de marti si joi (daca nu e post) se cheama a suferi de curvie intraconjugala, iar femeia care cuteaza a indrazni pentru ca sa intre in biserica in timpul perioadei ei comite sacrilegiu, atunci precis judecatorul e cel mai mare pacatos dintre toti.

Dar, in lumea reala, profesia de judecator este, probabil, cel mai nobil fel in care omul poate coopera cu Dumnezeu.

Păi, chestiunea e simplă: pe threadul despre loterie, s-a explicat cu subiect și predicat că adevăratul creștin nici nu are voie să apeleze la instanțele de judecată, că e păcat.....

Deci e clar că judecătorul e un fel de Satanail mai mare, prezidând o adunare păgânească, iar avocații niște drăcușori mai mici.

ioanna 13.01.2013 11:01:01

Mihnea Dragomir:Nu mai bine va limitati la lumea catolica, daca pe cea ortodoxa nu o cunoasteti?

Calatorul: exercitarea profesiei de judecator nu este un pacat in sine, ci doar abuzul in exercitarea profesiei caruia ii pot cadea victima unii judecatori este.

Mihnea Dragomir 13.01.2013 13:58:24

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 495306)
iar avocații niște drăcușori mai mici.

Dar de ce folositi diminutivul ? Cel putin avocatii catolici nu sunt de loc dracusori mai mici. Lor nu li se iarta, una pentru ca sunt avocati. Pe urma, nu li se iarta fiindca sunt catolici. Or, 2 x dracusor = drac mai mare.

Va rog sa observati ca nici nu am mai ridicat problema avocatilor catolici care se afla in orase cosmopolite, ca iesea un Scaraotki in persoana. Macar daca vietuiau si ei in orase cu adevarat romanesti, precum Slobozia sau Tandarei, poate-poate li se mai ierta ceva. Dar Timisoara ?

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 495309)
Mihnea Dragomir:Nu mai bine va limitati la lumea catolica, daca pe cea ortodoxa nu o cunoasteti?

O cunosc, vai cat o cunosc de bine ! Cand m-am dumirit cat de bine cunosc realitatea de pe teren, am fugit cat am putut de repede.

ioanna 13.01.2013 16:15:07

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 495336)
O cunosc, vai cat o cunosc de bine ! Cand m-am dumirit cat de bine cunosc realitatea de pe teren, am fugit cat am putut de repede.

Macar acolo unde sunteti acum, poate binevoiti sa va ridicati privirea si pe verticala,nu doar sa priviti pe orizontala la realitatea din teren , cum ati facut-o inainte, nu de alta, dar realitatea trista s-ar putea sa va impinga fuga si mai departe, spre alte denominatiuni.

Mosh-Neagu 13.01.2013 17:00:09

Citat:

Hm! Asta da revelatie. Ei abia aceasta revelatie trebuia pusa la initierea thread-ului Revelatia mea. Pentru ca ce-a scris bietul nostru coleg ortodox acolo, paleste in fata unei asemenea... iluminari!!!

Citat:

În prealabil postat de calatorul (Post 495277)

Cred ca este mult mai greu sa fii avocat decat sa fii judecator. Ca avocat, de foarte multe ori trebuie sa pledezi impotriva adevarului pe care il cunosti foarte bine!... Judecatorul are sansa sa ramana echidistant. Daca se lasa manjit, este o alta problema!

cezar_ioan 13.01.2013 20:38:12

Citat:

... am fugit cat am putut de repede.

Sprint? Sau ... mara/thon!...

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:25:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.