Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Rugaciuni din ceaslov (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16184)

antoniu casian 27.02.2013 18:42:33

Rugaciuni din ceaslov

Buna
Vreau sa rog pe cine are rabdare cu mine sa ma indrume cum pot sa ma rog din Ceaslov.
am intalnit acolo mai multe tipuri de rugaciuni,pe langa rugaciunile de dimineata care se spun,miezonoptica etc
va multumesc

rainrainbow 27.02.2013 19:36:09

Citat:

Īn prealabil postat de antoniu casian (Post 506275)
Buna
Vreau sa rog pe cine are rabdare cu mine sa ma indrume cum pot sa ma rog din Ceaslov.
am intalnit acolo mai multe tipuri de rugaciuni,pe langa rugaciunile de dimineata care se spun,miezonoptica etc
va multumesc

cred ca cel mai bn ar fi sa intrebi un preot care stie sa te asculte sau unul pe net.eu nu am citit din ceaslov,nici nu cred ca am asa ceva.poate ne dai detalii despre ce e vb.

antoniu casian 02.03.2013 08:22:07

Citat:

Īn prealabil postat de rainrainbow (Post 506293)
cred ca cel mai bn ar fi sa intrebi un preot care stie sa te asculte sau unul pe net.eu nu am citit din ceaslov,nici nu cred ca am asa ceva.poate ne dai detalii despre ce e vb.

poi tocmai ca nu stiu
este o carte pe care scrie CEASLOVUL
chiar si parintele cleopa mentiona intruna din cartile sale ca este o importanta carte de rugaciuni pe langa Psaltire.
deci nici eu nu stiu ,de aceea am si intrebat pe site.
multumesc

bluester 02.03.2013 08:48:06

Citat:

Īn prealabil postat de antoniu casian (Post 506275)
Buna
va multumesc

Asa cum spuneai si tu , in Ceaslov sunt multe tipuri de rugaciune.
Nu e nevoie de un indrumator ca sa poti sa te rogi din Ceasolv. Dimineata ,cand te trezesti, spui rugaciunile de dimineata. La cina spui rugaciunile specifice. La fel si seara inainte de culcare. Daca vrei si ai timp poti sa spui si Laudele (Vecernia, Pavecernita, Miezonoptica, Utrenia, Ceasul I, III, VI, IX.). Pe langa acestea , in Ceaslov gasesti si rugaciunile care trebui spuse inainte de a te impartasi.

rainrainbow 02.03.2013 10:34:14

Citat:

Īn prealabil postat de bluester (Post 506874)
Asa cum spuneai si tu , in Ceaslov sunt multe tipuri de rugaciune.
Nu e nevoie de un indrumator ca sa poti sa te rogi din Ceasolv. Dimineata ,cand te trezesti, spui rugaciunile de dimineata. La cina spui rugaciunile specifice. La fel si seara inainte de culcare. Daca vrei si ai timp poti sa spui si Laudele (Vecernia, Pavecernita, Miezonoptica, Utrenia, Ceasul I, III, VI, IX.). Pe langa acestea , in Ceaslov gasesti si rugaciunile care trebui spuse inainte de a te impartasi.

ca sa aiba timp eu zic sa le invete pe de rost,macar putin din fiecare.

antoniu casian 02.03.2013 19:17:46

Citat:

Īn prealabil postat de rainrainbow (Post 506881)
ca sa aiba timp eu zic sa le invete pe de rost,macar putin din fiecare.

va multumesc de raspunsuri.

rainrainbow 03.03.2013 12:32:30

Citat:

Īn prealabil postat de antoniu casian (Post 506972)
va multumesc de raspunsuri.

cu placere

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:53:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.