Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Constructia de biserici in Romania ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16690)

guardian knight 05.08.2013 08:42:39

Constructia de biserici in Romania !

http://www.evz.ro/detalii/stiri/bbc-...a-1050705.html

Am ajuns(se putea ?)cu inca un subiect de mirare ,in ochii occidentului,care se intreaba :
cum se face ca, intr-o tara saraca si amarata ,ca Romania,cu grave probleme sociale si economice,totusi un domeniu prospera continuu,din ce in ce ?!
Este vorba despre constructia de noi biserici,care au aparut peste tot, rasarite ca ciupericile dupa ploaie,atat in orase mici cat si in cele mari,in cartiere selecte, sau cartiere-dormitor,la oras (da,mai ales la oras !) insa uneori si la tara (desi acolo fenomenul e mult-mult mai slab ).

Orice claltor cu ochiul liber, prin orasele patriei,poate vedea biserici noi,sau biserici in constructie.
Si ajungi sa te intrebi : de ce aceasta dorinta furibunda de a construi biserici din partea...bisericii autohtone ???!!!

Sa fie din cauza insuficientei lacasurilor de cult din tara ???
Io unu m-as mira ! Sincer !

Am prins si vreo 12 ani inainte de '89, chiar copil fiind stiu ca mergeam la biserica in Cluj-Napoca,si erau si atuncea biserici, si lumea mergea !

Eu insumi am vazut in Cluj, cum in doua locuri au daramat vechile biserici ,considerate prea mici, si acuma constuiesc pe acele locuri altele noi, mult mai mari si mai grandioase !

Inseamna ca Biserica Ortodoxa, are fonduri la greu !
De ce nu le intrebuinteaza pentru a acorda burse de studiu copiilor saraci din varful muntelui ?

Sa fie o afacere de coruptie,in care sunt implicati Biserica Ortodoxa si Statul Roman, in diverse forme si modalitati ?

Oricine, care are un bun simt al observatiei,poate vedea o certa exagerare in acest avant suspect al construirii de biserici noi !!!
Sa fie deja o industrie a bisericii ???

DragosP 05.08.2013 08:53:48

Evident, răspunsurile sunt "da".
Putem închide subiectul?

Geo_Geo79 05.08.2013 14:47:00

Pai asta nu e o veste buna????

Cand se construiesc stadioane sau mai stiu eu ce lucru, nu mai zice nimeni nimic. Si oricum o biserica nu se construieste doar cu banii statului, mai sunt si donatii.

guardian knight 06.08.2013 20:16:25

rasp !

Citat:

În prealabil postat de Geo_Geo79 (Post 529218)

Cand se construiesc stadioane sau mai stiu eu ce lucru, nu mai zice nimeni nimic. Si oricum o biserica nu se construieste doar cu banii statului, mai sunt si donatii.

Nu e vorba de a se construi stadioane sau discoteci, ci, pur-si-simplu de a se construi spitale si de a se acorda burse unor copii foarte sarmani,de la munte, care nu au bani sa urmeze scoli !!!

Nu am zis ca, e rau sa se mai construiasca si cate o biserica,insa fenomenul din ultimii douazeci de ani, este realmente ingrijorator, ca sa nu zic...revoltator ,pentru ca Biserica, pur si simplu EXAGEREAZA, cu numarul de biserici !

Poate imi puneti si motivele reale (nu cele afisate !) ale bisericii de a face atatea biserici !!!

guardian knight 06.08.2013 20:17:10

Citat:

În prealabil postat de Geo_Geo79 (Post 529218)

De ce nu sunt donatii pentru miile de copii de moti si de mocani,care din cauza saraciei ajung abia la 4-5 clase ???

guardian knight 06.08.2013 20:18:17

parere !

Nu trebuie sa confundam credinta ortodoxa, cu Biserica Ortodoxa, ca institutie condusa de o ierarhie clericala !!!

guardian knight 06.08.2013 20:19:47

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 529211)
Evident, răspunsurile sunt "da".
Putem închide subiectul?

Nu trebuie inchis acerst subiect, ci trebuie militat pentru ca acest fenomen,sa se atenueze !!!

Geo_Geo79 06.08.2013 20:22:17

Sa nu uitam ca biserica are in grija case de copii, azile pt batrani etc

guardian knight 06.08.2013 20:25:21

Citat:

În prealabil postat de Geo_Geo79 (Post 529407)
Sa nu uitam ca biserica are in grija case de copii, azile pt batrani etc

Are, si asta e foarte bine ! Insa,cred ca sunt mult prea putine aceste asezaminte, fata de capacitatea reala a bisericii,pentru ca, din pacate cea mai mare parte din ban i,sunt directionati inspre constructia de noi biserici, si chiar manastiri !!!

Cate manastiri, noi, la cheie, s-au facut dupa '89 ??? Stie cineva ?!

DragosP 06.08.2013 21:26:55

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 529405)
Nu trebuie sa confundam credinta ortodoxa, cu Biserica Ortodoxa, ca institutie condusa de o ierarhie clericala !!!

Și atunci, credința ortodoxă cine o întreține, propovaduieste? Biserica penticostală?

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:26:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.