![]() |
Despre ce a spus Hristos. Astept parerile dvs.
“Celui ce-ți cere, dă-i; și nu-i întoarce spatele celui ce vrea să împrumute de la tine”
Acuma hai sa va zic o intamplare. Eram in camin (studentesc) si vine un coleg de palier la mine si ma intreaba daca am sa ii dau 50 de lei. L-am luat dupa fata ca nu are nevoie urgenta de bani, dar i-am dat gandindu-ma la ce a spus Isus. Apoi, dupa ce m-am gandit mai bine, am regretat mult deoarece mi-am dat seama ca nu trebuia sa ii dau ca mi-a cerut cu viclenie, nu ca avea nevoie urgent. Si m-am rugat la Dumnezeu si i-am spus ca daca o sa imi aduca banii inapoi, voi da dublu unui sarac pe care il stiam. Si la scurt timp, bate cineva la usa. Era el, mi-a spus ca a rezolvat si mi-a dat banii inapoi. Peste ceva zile iar ma intreaba daca vreau sa ii dau imprumut 50 de lei. I-am spus nu, si m-am gandit sa nu ii dau pentru ca nu vreau sa mai cad a doua oara in plasa. Acum va intreb pe voi, sa dau celui ce imi cere cu viclenie? Sa tinem cont si de ce a spus Isus. Parerea mea este ca nu, nu trebuie sa dau. Mai ales ca Isus a mai spus sa fim intelepti ca serpii Astept parerile dvs. |
Înțeleg că este vorba doar de o bănuială de viclenie, din moment ce ți-a adus imediat banii înapoi.
|
Citat:
|
Bănuiala este un păcat. Înseamnă să gândești de rău despre cineva fără să ai motive întemeiate. Nu este de ajuns o expresie a feței ca să ne dăm seama de viclenia sau sinceritatea cuiva. E mai bine să ne luăm după fapte. Sunt oameni care înapoiază un împrumut și oameni care nu-l mai înapoiază. Ca să vezi din ce categorie face parte, trebuie să-i dai șansa să-ți dovedească.
|
Și pentru că ai făcut referire la ce a spus Hristos. Este destul de clar că împrumutându-l exact asta ai făcut: Ai împlinit ceea ce ne-a cerut Mântuitorul.
|
Si nu imprumuta niciodata o suma debani de care nu te-ai putea lipsi, la o adica :). Multi iti cer si iti aduc inapoi, in repetate randuri, nu-s de rea vointa, insa nu poti sti niciodata ce se poate intampla si nu-ti mai poate da inapoi. Se muta, ramane fara slujba, se imbolnaveste, da in vreo patima, si chiar nu mai poate, nu ca n-ar vrea. Si atunci, sa nu iti para rau, sau sa intri tu in impas, Doamne fereste... Acum e drept ca Dumnezeu nu lasa sa patimeasca pe cei drepti, decat daca e in folosul lor... Daca imprumuti cu buna credinta pe cineva si nu-ti mai da inapoi, inseamna ca tie nu-ti trebuia neaparat, iti ajungea cat mai aveai, iar lui, daca ii prisosea si putea si nu ti-a dat inapoi, probabil ii va fi spre pierzanie, nicidecum spre castig.
|
Sfântul Ioan Gură de Aur spunea: „Să transpire banul în mâna ta până să îl dai”
|
Citat:
Fiți milostivi, precum și Tatăl vostru este milostiv.” |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:48:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.