![]() |
Crucea ortodoxa
Buna tuturor. Am vazut ca in principal in tarile slave se foloseste asa numita "Cruce ortodoxa" cu trei linii si una indoita jos. Este corect sa folosim aceasta cruce sau este o erezie?
|
Citat:
Daca pana si modul in care faci o cruce conteaza, nu ma mir ca lumea a uitat esenta crestinismului, si se axeaza pe forma, si ce fel de cruce e " corecta". |
O spun pentru ca inca nu am vazut-o pe nici o biserica romaneasca, ci doar pe cele ruse. Intrebam daca noi romanii preferam acel fel de cruce in loc de cea simpla, "latina" sa zicem.
|
^
e adevarat,felul acela de cruce e specific spiritualitatii slave,dar aceasta nu o face eretica...la fel si turlele bisericilor slave sunt ca bulbii de ceapa,sunt elemenete ce tin de specificitatea nationala. ...asa cum manastirile in stil moldovenesc nu seamana cu cele in stil brancovenesc,dar nici unele nu sunt eretice. am gasit si un articol interesant,poate te ajuta: http://www.crestinortodox.ro/sarbato...tii-69773.html |
Citat:
evident ca are mare importanta cum faci semnul Sfintei Cruci, Mantuitorul a cinstit Crucea,a sfintit-o cu Sangele Lui,din obiect de tortura a devenit "pazitoare a crestinilor" asa cum zice in Acatist,iar noi sa nu acordam importanta felului in care ne facem Cruce??? poate ca tocmai datorita acestei indiferente (ca sa nu zic necinstiri) lumea a uitat "esenta crestinismului". |
Citat:
|
Intrebam pentru ca imi place mult forma ei, mai mult decat crucea latina, deci pot avea o asemenea cruce in casa in locul unei cruci latine?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Probabil avem indoieli din lipsa de practica , si aceasta ne duce sa nu fim stapani pe esenta,sa credem ca mereu ne scapa . De aceea ne scandalizam cand altii acorda atentie detaliilor , iar noi ne chinuim sa intelegm esenta . Important insa este, oriunde te ai afla , pe orice treapta , sa nu judeci pe altii . Nici tu pe ei ,nici ei pe tine , caci acela care are dreptul sa judece ,inseamna ca deja are raspuns la intrebarile tale . |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:20:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.