![]() |
Pozitia in rugaciune
Sunt curios sa va intreb ce pozitie adoptati la rugaciune si va e mai comoda, cum stati cu mainile sau unde? Mi se pare interesant, ce ziceti?
|
Citat:
De departe cea mai eficienta este pozitia ingenuncheat (in genuflexie), cu mainile unite. Flexiunea genunchilor nu trebuie insotita de flexiunea soldului (adica sa stam cu fundul pe calcaie), lucru care e o eroare frecventa. Ci trebuie sa stam cu trunchiul, soldul si genunchii aproximativ pe acelasi plan vertical. De fapt, foarte usor aplecati inainte, sprijinind toata greutatea pe genunchi, pozitie care se dobandeste cu un pic de exercitiu si care ajunge sa fie foarte comoda mai ales daca avem o perna sub genunchi. Gasim aceasta pozitie daca cautam sa putem sta cu muschii cat mai relaxati, incat sa nu simtim nicio nevoie de a sta nici mai aplecat inainte, nici inapoi. Dintre cele 5 tipuri de rugaciuni, in special cele penitentiale trebuie sa fie in genunchi. Ne putem ruga si in picioare, mai ales la rugaciunile de multumire. Si in aceasta situatie e bine sa avem grija ca mainile sa fie unite la nivelul pieptului. Cel putin asa fac eu, care insa nu sunt un mare rugator. Am cunoscut, insa, mari rugatori: oameni nu doar capabili sa se roage ore intregi pe zi, ci gasind o bucurie fara comparatie in a o face. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:32:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.