![]() |
Creearea Evei
Un coleg care are multe de invatat despre ortodoxie, m-a intrebat de ce Eva a fost creeata tocmai din coasta lui Adam. Va rog sa imi raspundeti frumos, si nu cu reaspunsuri de genu : "Nu ne intereseaza".
|
Citat:
Poate asta e de ajutor. |
Citat:
Prin urmare, se ia tema, care e "cre-" si se aplica desinentele. Foarte simplu. Deci, vom avea: Eu cre-ez (din aceleasi motive pentru care avem eu lucr-ez) Tu cre-ezi etc. Participiul, deci, este "cre-at". Eva, fiind cea mai feminina faptura din vremea ei, a fost cre-ata. Dintr-o coasta lucr-ata. Ca titlu al topicului avem, deci, cre-area Evei. Lucr-area lui Dumnezeu. Care sa fie mereu cu noi! |
Citat:
a lucra - a crea lucrat - creat lucrez - creez lucrează - creează |
Citat:
|
Eva nu a fost creata!Ci o coasta din Adam a fost prefacuta in femeie.Eva a fost zidita odata cu Adam in Adam.Eva inseamna viata!Dumnezeu a facut pe om barbat si femeie.Omul nu a fost creat ci zidit din tarana (deci din alta creatie _)din tarana luata din pamant.iar Dumnezeu I-a suflat suflare de viata si s-a facut suflet viu.Pe Eva a prefacut-iar din ceva .adica dintr-o coasta dar nu i-a mai suflat suflare de viata in fata pt ca era deja vie si avea viata in ea deja !Deci Dumnezeu a zidit un singur om !Si a dat aceasi suflare de viata atat lui Adam cat si Evei care era in Adam!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:14:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.