Citat:
În prealabil postat de Dalian
(Post 591745)
Atunci cere-i sa se lepede de erezia papistasa sau, daca nu vrea, da-i papucii in regim de urgenta!
|
In ciuda faptului ca esti extrem de dur, adevarul este foarte delicat, iar mai transant, cam asa stau lucrurile. Privind din exterior, fara ura si fara partinire, se pare ca la mijloc este o mare incercare pentru amandoi. Fiecare este practicant, fiecare este activ, fiecare NU VREA sa renunte la ceea ce este, si privind echidistant, parca vrajmasul se joaca cu nervii oamenilor... De ce tocmai asa? Doi oameni buni, in ipostaze contrare, fortati sa greseasca! DA,
sa greseasca, pentru ca macar unul dintre ei trebuie sa faca un compromis, daca nu chiar amandoi, alegand... buddismul spre exemplu (e o gluma!!!)
Sfatul cerut nu este tocmai la indemana noastra. Noi ca ortodocsi, putem fi transanti, dar eu ACUM, pun
si sufletul ei in balanta, pentru ca inteleg ca este usor mai activa in credinta si deci cu atat mai greu de convins. Eu nu contez, in acest angrenaj al sortii, dar incerc sa ma debarasez de tot ceea ce vreau eu, si sa ma raportez la ce vrea Dumnezeu de la noi. Casatoria intre crestini diferiti (ortodox si catolic), eu unul o vad aproape in fiecare duminica si spre slava lui Dumnezeu, dupa parerea mea, primeaza ortodoxia, dar sunt subiectiv, fiindca vad femeile ortodoxe tarandu-si barbatii catolici la sfintele noastre liturghii, dar nu vad femeile catolice aducandu-si barbatii docili si superficiali in credinta, la slujbele catolice, si am un usor complex de inferioritate fiindca de cele mai multe ori femeia hotaraste religia in familie. CONCRET, nu femeia sau barbatul conteaza, ci Adevarul. Fratilor, Dumnezeu e cel ce alege, nu noi, iar Dumnezeu alege ca Sfanta Inviere sa fie la ortodocsi. Haideti sa nu-L dezamagim, si sa vedem lucrurile asa cum isi doreste El sa le vedem.