Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Dogmatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5074)
-   -   Moise-Iisus (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18393)

VHAlexandru 21.03.2016 21:36:06

Moise-Iisus

18. Eu le voi ridica Prooroc din mijlocul fraților lor, cum ești tu, și voi pune cuvintele Mele în gura Lui și El le va grăi tot ce-I voi porunci Eu. (Deuteronom 18)

La ce se refera Dumnezeu cand ii spune lui Moise despre Iisus ca va fi cum este el ?

VHAlexandru 21.03.2016 21:44:42

Deci , sunt crestin ferm-convins , dar era o intrebare pusa de un musulman pe internet : "Cine era ca Moise : Iisus sau Mahomed ? " Si dadeau acolo niste chestii din crestinism pe care ei nu pot sa le inteleaga ca sunt adevarate , etc. E clar ca Mahomed e un profet mincinos , dar asta am vrut sa-mi lamuresc: cum este Iisus ca Moise ?

Pelerin spre Rasarit 21.03.2016 21:52:48

Deuteronom 18:18 contine esenta sperantei mesianice. Moise a rostit cuvintele pe care Domnul i le-a dat pentru poporul lui. Mantuitorul a adus revelatia deplina a mesajului lui Dumnezeu pentru umanitate. Moise, urmand calauzirea lui Dumnezeu, i-a dus pe evrei din sclavia egipteana spre libertate. Mantuitorul si-a eliberat credinciosii de sclavia pacatului si a intunericului si ii calauzeste spre Imparatia Cerurilor. Moise a fost binecuvantat de Dumnezeu dar Fiul Omului a fost proslavit si sade la dreapta Tatalui. Sintagma ,,din mijlocul fratilor lor" arata ca Mesia urma sa se nasca in poporul lui Israel. Sintagma ,, va grai tot ce-I voi porunci Eu" desemneaza plinatatea revelatiei in Hristos, de foarte multe ori chiar EL afirmand in mid clar si direct acest lucru. Sintagma ,, voi pune cuvintele Mele in gura Lui" arata plinatatea inspiratiei cuvintelor Mantuitorului.

stefan florin 22.03.2016 08:52:04

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 617971)
Deuteronom 18:18 contine esenta sperantei mesianice. Moise a rostit cuvintele pe care Domnul i le-a dat pentru poporul lui. Mantuitorul a adus revelatia deplina a mesajului lui Dumnezeu pentru umanitate. Moise, urmand calauzirea lui Dumnezeu, i-a dus pe evrei din sclavia egipteana spre libertate. Mantuitorul si-a eliberat credinciosii de sclavia pacatului si a intunericului si ii calauzeste spre Imparatia Cerurilor. Moise a fost binecuvantat de Dumnezeu dar Fiul Omului a fost proslavit si sade la dreapta Tatalui. Sintagma ,,din mijlocul fratilor lor" arata ca Mesia urma sa se nasca in poporul lui Israel. Sintagma ,, va grai tot ce-I voi porunci Eu" desemneaza plinatatea revelatiei in Hristos, de foarte multe ori chiar EL afirmand in mid clar si direct acest lucru. Sintagma ,, voi pune cuvintele Mele in gura Lui" arata plinatatea inspiratiei cuvintelor Mantuitorului.

un raspuns cat se poate de complex

Ionel28 02.04.2016 16:01:56

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 617971)

Deci asa cum scrie acolo clar , daca Hristos ,,a grait , tot ce i-a poruncit Dumnezeu Tatal,, inseamna ca a trebuit sa invete de la Tatal. Si daca ei amandoi sant egali si atotputernici in aceeasi masura , cum poate unul sa-l invete pe celalant . Care-i logica.

stefan florin 04.04.2016 09:51:27

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 618967)
Deci asa cum scrie acolo clar , daca Hristos ,,a grait , tot ce i-a poruncit Dumnezeu Tatal,, inseamna ca a trebuit sa invete de la Tatal. Si daca ei amandoi sant egali si atotputernici in aceeasi masura , cum poate unul sa-l invete pe celalant . Care-i logica.

dar tu uiti ca Hristos, a devenit om? Normal ca El ca Fiul Omului, vorbea tot ceea ce i-a spus Tatal

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:02:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.