Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dezlegare juramant. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18431)

Popescu.A 15.04.2016 14:58:49

Dezlegare juramant.

Azi am fost la spovedanie si (printre altele) am marturisit preotului ca am facut mai demult un juramant de care imi pare rau.

Stiu ca a jura este pacat si e logic ca suntem iertati pentru ca am facut juramantul in primul rand , dar intrebarea mea este :
Suntem dezlegati de acest juramant dupa spovedanie (suntem in continuare constransi de juramant) ?

AlinB 15.04.2016 17:44:09

Daca prin nerespectarea lui ai pagubit pe cineva, trebuie sa indrepti lucrurile.

Valabil pentru orice altceva, nu poti fi cu adevarat iertat daca greseala ta obliga la o reparatie care nu vrei sa o faci, indiferent ca e vorba de bani sau impacare.

stefan florin 15.04.2016 18:41:16

Citat:

Īn prealabil postat de Popescu.A (Post 620201)
Azi am fost la spovedanie si (printre altele) am marturisit preotului ca am facut mai demult un juramant de care imi pare rau.

Stiu ca a jura este pacat si e logic ca suntem iertati pentru ca am facut juramantul in primul rand , dar intrebarea mea este :
Suntem dezlegati de acest juramant dupa spovedanie (suntem in continuare constransi de juramant) ?

respecta indicatiile pe care duhovnicul ti le-a spus la spovedanie

Popescu.A 15.04.2016 21:14:53

Citat:

Īn prealabil postat de AlinB (Post 620207)
Daca prin nerespectarea lui ai pagubit pe cineva, trebuie sa indrepti lucrurile.

Valabil pentru orice altceva, nu poti fi cu adevarat iertat daca greseala ta obliga la o reparatie care nu vrei sa o faci, indiferent ca e vorba de bani sau impacare.

a, nu e de o astfel de natura.e mai degraba o imoralitate inutila care nu e distrugatoare(precum e malahia) in niciun fel , mai degraba ciudata cu atat mai mult nu supara pe nimeni.

Juramantul a fost facut de mine cand eram mai mic din impulsivitate si face referire la un articol de imbracaminte pe care il purtam obsesiv,parandumi-se astfel un pacat.

gpalama 17.04.2016 18:31:52

Stii de ce juramantul este gresit?

Pentru ca atunci cand juram cerem ca Insusi Dumnezeu sa Judece lucrul respectiv dupa dreptatea Lui.

Iar daca gresim si calcam juramantul Dumnezeu va fi drept si ne va pedepsi.

Si pentru ca oamenii sunt extrem de slabi, cam toti isi calca juramantul.

De asta ne spune Hristos: sa nu jurati.

Sa-ti ceri iertare in fata lui Dumnezeu pentru juramant si sa-i spui sa te dezlege de el, pentru ca tu ca om ai gresit cand ai jurat. Si sa nu mai juri in vecii vecilor pentru motivul de mai sus.

mihai07 17.04.2016 22:35:24

Citat:

Īn prealabil postat de Popescu.A (Post 620201)

Duhovnicul ce raspuns ti-a dat?

Popescu.A 04.05.2016 14:20:16

Citat:

Īn prealabil postat de gpalama (Post 620299)
Stii de ce juramantul este gresit?

Pentru ca atunci cand juram cerem ca Insusi Dumnezeu sa Judece lucrul respectiv dupa dreptatea Lui.

Iar daca gresim si calcam juramantul Dumnezeu va fi drept si ne va pedepsi.

Si pentru ca oamenii sunt extrem de slabi, cam toti isi calca juramantul.

De asta ne spune Hristos: sa nu jurati.

Sa-ti ceri iertare in fata lui Dumnezeu pentru juramant si sa-i spui sa te dezlege de el, pentru ca tu ca om ai gresit cand ai jurat. Si sa nu mai juri in vecii vecilor pentru motivul de mai sus.

Aveti perfecta dreptate , nu am sa mai fac ! Mi-am cerut iertare la spovedanie si am citit o rugaciune de dezlegare. Sper sa fie invatatura de minte atat pentru mine cat si pentru altii sa nu faca aceeasi greseala.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:18:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.