Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Intrebare legata de vrajitorie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18496)

Andrei Alexandru 01.06.2016 21:59:37

Intrebare legata de vrajitorie

Buna ziua,

Voi incerca sa fiu foarte scurt si la obiect. Cand eram foarte mic, un om (pasionat de jocuri de noroc/) a venit sa-l ajute pe tatal meu la ceva. La un moment dat ne povestea despre cat de palpitante sunt jocurile de noroc si alte bazaconii incercand sa castige increderea si simpatia noastra, a copiilor. Incepuse, cred, sa spuna ca norocul tine de data in care te-ai nascut intrebandu-ne apoi data nasterii. Noi I-am spus, iar acesta le-a notat repede pe o hartie. Intrebarea mea este, riscand sa par paranoic, daca cineva poate fura norocul cuiva doar stiindu-i data nasterii folosind vrajitoria?

Multumesc.

Copacel 01.06.2016 22:01:16

Citat:

În prealabil postat de Andrei Alexandru (Post 622841)
Buna ziua,
daca cineva poate fura norocul cuiva doar stiindu-i data nasterii folosind vrajitoria?

Multumesc.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/33noroc.htm

florin.oltean75 01.06.2016 22:53:38

Citat:

Buna ziua,

Voi incerca sa fiu foarte scurt si la obiect. Cand eram foarte mic, un om (pasionat de jocuri de noroc/) a venit sa-l ajute pe tatal meu la ceva. La un moment dat ne povestea despre cat de palpitante sunt jocurile de noroc si alte bazaconii incercand sa castige increderea si simpatia noastra, a copiilor. Incepuse, cred, sa spuna ca norocul tine de data in care te-ai nascut intrebandu-ne apoi data nasterii. Noi I-am spus, iar acesta le-a notat repede pe o hartie. Intrebarea mea este, riscand sa par paranoic, daca cineva poate fura norocul cuiva doar stiindu-i data nasterii folosind vrajitoria?

Multumesc.

Nimeni nu poate fura norocul altcuiva, pentru simplul motiv ca norocul nu exista.

Binele pe care omul il experimenteaza vine intotdeauna prin ratiuni ale Lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu poate fi furat.

Daca iL castigi in inima ta nimeni nu te poate desparti de El.
Chiar daca cineva ti-ar sti data nasterii.

crinrin 01.06.2016 23:25:58

Probabil ca omul era in pana de idei si nu stia ce combinatii sa mai puna la loto.

Daca nu-ti merge bine, cauta vina in tine. Pacatele si departarea de Dumnezeu sunt izvoare de nefericire.

oitza ratacita 02.06.2016 00:07:03

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 622842)

Abramburita incursiune in mitologie; doar despre Marte si Neptun informatiile sunt corecte, pe restul i-a zapacit...Nemfis o fi Nemensis si nicidecum zeita frumusetii care e Venera, pe care a facut-o zeita discordiei; Afrodita-zeita iubirii si a frumusetii in mitologia greaca. Noroc asta o fi Fortuna de la romani si Tyche din mitologia greaca; Moloh, un zeu fenician dar nu al fericirii si niciunde nu apare cu numele de Noroc, decat in aceasta sursa (vol 7 din Ne vorbeste parintele Cleopa, aparut in 2010)

Oricum, halucinante cuvinte i se atribuie parintelui...

AlinB 02.06.2016 00:09:29

Citat:

Buna ziua,

Multumesc.

Daca tot iti faci griji pentru ceva ce nu ai, ar fi mai util de exemplu sa te preocupi de inteligenta..

altulunul 03.06.2016 07:55:41

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 622868)
Moloh, un zeu fenician dar nu al fericirii si niciunde nu apare cu numele de Noroc, decat in aceasta sursa .

I se aduceau jertfe copii mici, care erau prajiti intr-un cuptor, pentru ca restul familiei sa aibe noroc in viata

AlinB 03.06.2016 12:24:42

Era pe un forum un (semi)ateu care facea haz chiar despre asta, ca uite, parintele Cleopa nu stia despre ce vorbeste.

Am dat o cautare si am gasit o sursa, singulara si cam obscura chiar pe Internet despre asta ca Moloh era asociat oarecum cu norocul.

Probabil e pomenit ca atare in vreo carte mai veche - sigur, nu e musai sa fie afirmatia veridica dar daca la asta a avut parintele Cleopa acces, asta a spus.

Omul a citit enorm, pe vreme cand cartile cu profil religios nu erau pe toate drumurile, nu era nici Internet sa dai fuga pe wikipedia sau in alta parte si sa compari sursele.

altulunul 03.06.2016 17:46:50

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 623006)
Probabil e pomenit ca atare in vreo carte mai veche - sigur, nu e musai sa fie afirmatia veridica dar daca la asta a avut parintele Cleopa acces, asta a spus.

Omul a citit enorm, pe vreme cand cartile cu profil religios nu erau pe toate drumurile, nu era nici Internet sa dai fuga pe wikipedia sau in alta parte si sa compari sursele.

Parintele Cleopa a fost un mare invatat.

A tranti niste acuze doar pentru ca nu se intelege ce spune nu inseamna ca e vina parintelui.

De altfel e suficient sa se citeasca ce scrie pe google:
Moloh a avut asociat cu un anumit tip de sacrificii de ispăČ™ire a copiilor de către părinČ›i.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Moloh
Mai clar de atat ce poate fi? Chiar daca primele cuvinte sunt impleticite. Parintii isi sacrificau copii pentru ca cei ramasi din familie s-o duca bine, adica sa aibe noroc

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:08:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.