Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Religia Islamica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5032)
-   -   Patericul Egiptean și Islamul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=20065)

RappY 15.07.2024 20:33:05

Patericul Egiptean și Islamul

Din Patericul Egiptean, compus înainte de timpul lui Mahomed:

Unui frate oarecare i s-a arătat diavolul într-o noapte în chip de înger luminat și i-a zis lui:
– Eu sunt Gavriil și sunt trimis la tine să-ți aduc o veste bună.
Iar fratele i-a răspuns:
– Cred că vei fi fost trimis la alții, căci eu sunt păcătos și nu sunt vrednic să văd înger.
Aceasta zicând el, îndată a pierit vicleanul dinaintea lui și a fost nevăzut.

Iorest 16.07.2024 23:48:32

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 678487)
Din Patericul Egiptean, compus înainte de timpul lui Mahomed:

Unui frate oarecare i s-a arătat diavolul într-o noapte în chip de înger luminat și i-a zis lui:
– Eu sunt Gavriil și sunt trimis la tine să-ți aduc o veste bună.
Iar fratele i-a răspuns:
– Cred că vei fi fost trimis la alții, căci eu sunt păcătos și nu sunt vrednic să văd înger.
Aceasta zicând el, îndată a pierit vicleanul dinaintea lui și a fost nevăzut.

Și când te mai și gândești că ascensiunea islamului a stârpit oazele de călugărie din Egipt și din Cappadocia șamd, pe unde venea islamul se deșertifica la propriu chiar și unele izvoare lăsate de Dumnezeu pentru călugări secau și se usca vegetația.

RappY 17.07.2024 17:14:25

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 678493)
Și când te mai și gândești că ascensiunea islamului a stârpit oazele de călugărie din Egipt și din Cappadocia șamd, pe unde venea islamul se deșertifica la propriu chiar și unele izvoare lăsate de Dumnezeu pentru călugări secau și se usca vegetația.

Tot din Patericul Egiptean:

Zicea avva Moise în Schit: de vom păzi poruncile părinților noștri, eu mă fac chezaș pentru voi către Dumnezeu că barbarii nu vor veni aici, iar de nu le vom păzi, are să se pustiască locul acesta.

cozia 17.07.2024 19:56:27

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 678498)
Tot din Patericul Egiptean:

Zicea avva Moise în Schit: de vom păzi poruncile părinților noștri, eu mă fac chezaș pentru voi către Dumnezeu că barbarii nu vor veni aici, iar de nu le vom păzi, are să se pustiască locul acesta.

Corect,
Poruncile au putut fi păzite pana când si- au băgat anglosaxonii cozile sulfuroase în căutare frenetica de pucioasa.
Citește cum in Persia și în Siria, Egipt, toate religiile convietuiau pașnic pina n au început sa mișune englezoii prin zona.
În Dobrogea la fel, aveam biserici ortodoxe, lipovenesti, bezpopovțî, geamii si sinagogi practic pe aceeași strada în Tulcea.
Toti se respectau!

RappY 18.07.2024 02:11:44

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 678499)
Corect,
Poruncile au putut fi păzite pana când si- au băgat anglosaxonii cozile sulfuroase în căutare frenetica de pucioasa.
Citește cum in Persia și în Siria, Egipt, toate religiile convietuiau pașnic pina n au început sa mișune englezoii prin zona.
În Dobrogea la fel, aveam biserici ortodoxe, lipovenesti, bezpopovțî, geamii si sinagogi practic pe aceeași strada în Tulcea.
Toti se respectau!

Aici e vorba despre veacul al VII-lea când bizantinii pierd Egiptul, nu știu ce treabă au englezii care locuiau în scorburi de copac pe vremea aceea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:08:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.