Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Voi știți ce prostii (junk food) alegeți să mâncați din supermarketuri/restaurante? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=20190)

tigeratlantic9 24.02.2025 23:45:36

Voi știți ce prostii (junk food) alegeți să mâncați din supermarketuri/restaurante?
 
Voi știți ce anume prostii și rahaturi alimentare mâncăm/ mâncați? Recomandare Educativa și nutrițională :Eu am făcut diabet din pacate din cauza capcanelor industriei alimentare și acum vreau sa îți recomand din proprie inițiativă o carte pentru că m-a surprins plăcut și m-a făcut să conștientizez ce mizerii mâncăm și de ce am făcut diabet, gastrita, kg in plus etc

Ce părere ai despre cartea doctorului
Chris Van Tulleken? Ai cumpara-o?

https://bookzone.ro/carte/oameni-ult...BoCLCAQAvD_BwE

Eu ți-o recomand din inițiativa proprie și nu fac reclama va zic sincer, o recomand fiindcă e revelatoare in domeniul industriei alimentare și a nutriției și dezvăluie capcanele actualei industrii alimentare

Adevărul despre mâncarea ultraprocesată este acum în meniu.



Stabilizatori, emulgatori, gume, lecitină, glucoză, uleiuri hidrogenate. Alimentele ultraprocesate sunt peste tot în magazinele noastre. Le găsim pe rafturile cu dulciuri, cu lactate, sosuri, pâine sau chiar pe rafturile cu produse Bio. Sunt acestea soluția pentru o alimentație hrănitoare și sănătoasă?



În cartea sa, Dr. Chris van Tulleken dezvăluie adevărul șocant despre impactul negativ al alimentelor ultraprocesate asupra sănătății noastre, dar și despre industria alimentară care ne propune tot mai multe produse concepute pentru a fi profitabile, nu hrănitoare.



Descoperă o carte-fenomen care va schimba modul în care citești etichete, faci cumpărături și te hrănești.


Descrierea cărții:



Totul a început cu o înghețată care nu se topea... deși era caldă



Investigația lui Chris Van Tulleken - medic, doctor în virusologie moleculară și colaborator BBC, a început atunci când a observat că înghețata fetiței sale nu se topea deși era caldă. Și a devenit o carte surprinzătoare despre alimentele ultraprocesate, alimentele care folosesc potențiatori de arome, agenți de încărcare, amidon modificat, proteine hidrolizate și multe astfel de substanțe pentru a crea alimente sărace din punct de vedere nutrițional, dar bogate în zahăr și sare pentru a stimula consumul în exces.



Într-o explorare curajoasă a lumii de astăzi, Dr. Chris van Tulleken ne dezvăluie adevărul despre alimentele care au fost concepute pentru a genera profit, nu pentru a ne hrăni, precum și despre sistemul care le produce, cu costuri uriașe pentru întreaga planetă.



O lectură revelatoare și necesară, cartea sa ne oferă informațiile de care avem nevoie pentru a recunoaște alimentele ultraprocesate și pentru a face alegeri nutriționale mai sănătoase pentru viitorul nostru și al lumii în care trăim.



Ce vei învăța din această carte:



1. Să recunoști alimentele ultraprocesate și să faci alegeri mai sănătoase pentru tine și familia ta.

2. Să citești cu atenție etichetele și să înțelegi ce substanțe se află în spatele denumirilor complexe.

3. Să fii mai atent la alimentele ambalate promovate ca fiind „sănătoase".

4. Să înțelegi că industria alimentelor ultraprocesate este nocivă pentru sănătatea noastră, dar și pentru sănătate întregii planete.



Ia cu tine această carte atunci când mergi la supermarket.



O carte plină de dezvăluiri despre sistemul alimentar care îți vor provoca furie și indignare, Oameni ultraprocesați îți arată ce substanțe se ascund în spatele ingredientelor de pe etichetele alimentelor ultraprocesate, dar și cât de periculoase sunt alimentele ultraprocesate pentru sănătatea noastră și pentru sănătatea întregii noastre planete.



„S-ar putea să observi că multe dintre problemele din viața ta pe care le-ai pus pe seama îmbătrânirii sau a stresului cu copiii ori serviciul sunt provocate de alimentele pe care le consumi." - Dr. Chris van Tulleken







¡ Vrei să te hrănești mai sănătos și să îți menții greutatea sub control.

¡ Vrei să afli ce substanțe și procese se află în spatele etichetelor de pe alimente și să faci alegeri informate.

¡ Vrei să găsești altenative mai sănătoase pentru anumite alimente ultraprocesate.



Descrierea cărții:



Totul a început cu o înghețată care nu se topea... deși era caldă



Investigația lui Chris Van Tulleken - medic, doctor în virusologie moleculară și colaborator BBC, a început atunci când a observat că înghețata fetiței sale nu se topea deși era caldă. Și a devenit o carte surprinzătoare despre alimentele ultraprocesate, alimentele care folosesc potențiatori de arome, agenți de încărcare, amidon modificat, proteine hidrolizate și multe astfel de substanțe pentru a crea alimente sărace din punct de vedere nutrițional, dar bogate în zahăr și sare pentru a stimula consumul în exces.



Într-o explorare curajoasă a lumii de astăzi, Dr. Chris van Tulleken ne dezvăluie adevărul despre alimentele care au fost concepute pentru a genera profit, nu pentru a ne hrăni, precum și despre sistemul care le produce, cu costuri uriașe pentru întreaga planetă.



O lectură revelatoare și necesară, cartea sa ne oferă informațiile de care avem nevoie pentru a recunoaște alimentele ultraprocesate și pentru a face alegeri nutriționale mai sănătoase pentru viitorul nostru și al lumii în care trăim.



Ce vei învăța din această carte:



1. Să recunoști alimentele ultraprocesate și să faci alegeri mai sănătoase pentru tine și familia ta.

2. Să citești cu atenție etichetele și să înțelegi ce substanțe se află în spatele denumirilor complexe.

3. Să fii mai atent la alimentele ambalate promovate ca fiind „sănătoase".

4. Să înțelegi că industria alimentelor ultraprocesate este nocivă pentru sănătatea noastră, dar și pentru sănătate întregii planete.



Ia cu tine această carte atunci când mergi la supermarket.



O carte plină de dezvăluiri despre sistemul alimentar care îți vor provoca furie și indignare, Oameni ultraprocesați îți arată ce substanțe se ascund în spatele ingredientelor de pe etichetele alimentelor ultraprocesate, dar și cât de periculoase sunt alimentele ultraprocesate pentru sănătatea noastră și pentru sănătatea întregii noastre planete.



„S-ar putea să observi că multe dintre problemele din viața ta pe care le-ai pus pe seama îmbătrânirii sau a stresului cu copiii ori serviciul sunt provocate de alimentele pe care le consumi." - Dr. Chris van Tulleken




Fragment din carte
„Gustul, mirosul și sistemul nostru imunitar, dexteritatea manuală, anatomia dinților și a maxilarului, vederea – e greu să găsești vreun aspect al biologiei, fiziologiei sau culturii umane care să nu fie modelat în mod fundamental de nevoia noastră ancestrală de energie. De-a lungul a miliarde de ani, corpul nostru s-a adaptat în mod remarcabil la o paletă largă de alimente.

Însă de 150 de ani, alimentele... nu mai sunt hrănitoare."


Ați cumpără cartea? Sau va interesează subiectul? Ce părere aveți de industria alimentara actuala și credeți că ea e vinovată pentru epidemia de diabet, obezitate, cancer etc

Iorest 25.02.2025 09:38:20

Citat:

În prealabil postat de tigeratlantic9 (Post 680695)
Voi știți ce anume prostii și rahaturi alimentare mâncăm/ mâncați? Recomandare Educativa și nutrițională :Eu am făcut diabet din pacate din cauza capcanelor industriei alimentare și acum vreau sa îți recomand din proprie inițiativă o carte pentru că m-a surprins plăcut și m-a făcut să conștientizez ce mizerii mâncăm și de ce am făcut diabet, gastrita, kg in plus etc

Nasol, la unele alimente se vede pe ele că sunt toxice, dar cum ai citat din carte, chiar și cele așazis Bio ar fi periculoase.

Citat:

În prealabil postat de tigeratlantic9 (Post 680695)
Adevărul despre mâncarea ultraprocesată este acum în meniu.

Stabilizatori, emulgatori, gume, lecitină, glucoză, uleiuri hidrogenate. Alimentele ultraprocesate sunt peste tot în magazinele noastre. Le găsim pe rafturile cu dulciuri, cu lactate, sosuri, pâine sau chiar pe rafturile cu produse Bio. Sunt acestea soluția pentru o alimentație hrănitoare și sănătoasă?

Pune te rog, citate despre alimentele de la raftul Bio periculoase.

Treaba cu obezitatea a luat-o razna de când au ajuns în școli și lângă școli prin supermarketuri alimente ultraprocesate, cipsuri, snacksuri.

Acum sunt supermarketuri peste tot și deci e mâncare mai ieftină, prin anii 2000 erau la magazinele din școli cipsuri, snacksuri, dulciuri cu adaos comercial mare, deci mai scumpe și erau mai puțini bani, alocația mai mică.
Dar acum tinerii cumpără direct din supermarketul care e aproape de școală, liceu mai multe produse alimentare.

Andrew 26.02.2025 20:23:14

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 680699)
Nasol, la unele alimente se vede pe ele că sunt toxice, dar cum ai citat din carte, chiar și cele așazis Bio ar fi periculoase.



Pune te rog, citate despre alimentele de la raftul Bio periculoase.

Treaba cu obezitatea a luat-o razna de când au ajuns în școli și lângă școli prin supermarketuri alimente ultraprocesate, cipsuri, snacksuri.

Acum sunt supermarketuri peste tot și deci e mâncare mai ieftină, prin anii 2000 erau la magazinele din școli cipsuri, snacksuri, dulciuri cu adaos comercial mare, deci mai scumpe și erau mai puțini bani, alocația mai mică.
Dar acum tinerii cumpără direct din supermarketul care e aproape de școală, liceu mai multe produse alimentare.

Aici găsesc eu ca e de vina și cultura consumerismului și a "cumpăra ambalajul colorat". În mod normal, rata de obezitate nu ar fi așa de mare dacă s-ar clădi o cultura / educație bazata pe sport, nutriție, sănătate, găsirea fericirii nu doar în alimente mult prea bogate în grăsimi și aditivi și de asemenea, aplicarea și a orelor de detox digital. Luarea pauzei de la online din când în când.

Majoritatea copiilor din licee, scoli, și chiar și grădinițe stau mai mere lipiți cu ochii pe telefon și pe aplicații precum TikTok și Instagram, fiind bombardați cu tot felul de supra stimulări cognitive.

Iorest 26.02.2025 21:18:04

Citat:

În prealabil postat de Andrew (Post 680720)
Aici găsesc eu ca e de vina și cultura consumerismului și a "cumpăra ambalajul colorat". În mod normal, rata de obezitate nu ar fi așa de mare dacă s-ar clădi o cultura / educație bazata pe sport, nutriție, sănătate, găsirea fericirii nu doar în alimente mult prea bogate în grăsimi și aditivi și de asemenea, aplicarea și a orelor de detox digital. Luarea pauzei de la online din când în când.

Majoritatea copiilor din licee, scoli, și chiar și grădinițe stau mai mere lipiți cu ochii pe telefon și pe aplicații precum TikTok și Instagram, fiind bombardați cu tot felul de supra stimulări cognitive.

Nu prea mai avem ce face, cine merge cu sandwich, mâncare la caserolă de acasă e cam luat de fraier că n-are bani în școală și liceu.

Oricum nu li se permite să părăsească perimetrul liceului, școlii în timpul programului deci își iau provizii or înainte, or după ore.


Ora este GMT +3. Ora este acum 08:38:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.