![]() |
Voi știți ce prostii (junk food) alegeți să mâncați din supermarketuri/restaurante?
Voi ČtiČi ce anume prostii Či rahaturi alimentare mâncăm/ mâncaČi? Recomandare Educativa Či nutriČională :Eu am făcut diabet din pacate din cauza capcanelor industriei alimentare Či acum vreau sa îČi recomand din proprie iniČiativă o carte pentru că m-a surprins plăcut Či m-a făcut să conČtientizez ce mizerii mâncăm Či de ce am făcut diabet, gastrita, kg in plus etc
Ce părere ai despre cartea doctorului Chris Van Tulleken? Ai cumpara-o? https://bookzone.ro/carte/oameni-ult...BoCLCAQAvD_BwE Eu Či-o recomand din iniČiativa proprie Či nu fac reclama va zic sincer, o recomand fiindcă e revelatoare in domeniul industriei alimentare Či a nutriČiei Či dezvăluie capcanele actualei industrii alimentare Adevărul despre mâncarea ultraprocesată este acum în meniu. Stabilizatori, emulgatori, gume, lecitină, glucoză, uleiuri hidrogenate. Alimentele ultraprocesate sunt peste tot în magazinele noastre. Le găsim pe rafturile cu dulciuri, cu lactate, sosuri, pâine sau chiar pe rafturile cu produse Bio. Sunt acestea soluČia pentru o alimentaČie hrănitoare Či sănătoasă? În cartea sa, Dr. Chris van Tulleken dezvăluie adevărul Čocant despre impactul negativ al alimentelor ultraprocesate asupra sănătăČii noastre, dar Či despre industria alimentară care ne propune tot mai multe produse concepute pentru a fi profitabile, nu hrănitoare. Descoperă o carte-fenomen care va schimba modul în care citeČti etichete, faci cumpărături Či te hrăneČti. Descrierea cărČii: Totul a început cu o îngheČată care nu se topea... deČi era caldă InvestigaČia lui Chris Van Tulleken - medic, doctor în virusologie moleculară Či colaborator BBC, a început atunci când a observat că îngheČata fetiČei sale nu se topea deČi era caldă. Či a devenit o carte surprinzătoare despre alimentele ultraprocesate, alimentele care folosesc potenČiatori de arome, agenČi de încărcare, amidon modificat, proteine hidrolizate Či multe astfel de substanČe pentru a crea alimente sărace din punct de vedere nutriČional, dar bogate în zahăr Či sare pentru a stimula consumul în exces. Într-o explorare curajoasă a lumii de astăzi, Dr. Chris van Tulleken ne dezvăluie adevărul despre alimentele care au fost concepute pentru a genera profit, nu pentru a ne hrăni, precum Či despre sistemul care le produce, cu costuri uriaČe pentru întreaga planetă. O lectură revelatoare Či necesară, cartea sa ne oferă informaČiile de care avem nevoie pentru a recunoaČte alimentele ultraprocesate Či pentru a face alegeri nutriČionale mai sănătoase pentru viitorul nostru Či al lumii în care trăim. Ce vei învăČa din această carte: 1. Să recunoČti alimentele ultraprocesate Či să faci alegeri mai sănătoase pentru tine Či familia ta. 2. Să citeČti cu atenČie etichetele Či să înČelegi ce substanČe se află în spatele denumirilor complexe. 3. Să fii mai atent la alimentele ambalate promovate ca fiind âsănătoase". 4. Să înČelegi că industria alimentelor ultraprocesate este nocivă pentru sănătatea noastră, dar Či pentru sănătate întregii planete. Ia cu tine această carte atunci când mergi la supermarket. O carte plină de dezvăluiri despre sistemul alimentar care îČi vor provoca furie Či indignare, Oameni ultraprocesaČi îČi arată ce substanČe se ascund în spatele ingredientelor de pe etichetele alimentelor ultraprocesate, dar Či cât de periculoase sunt alimentele ultraprocesate pentru sănătatea noastră Či pentru sănătatea întregii noastre planete. âS-ar putea să observi că multe dintre problemele din viaČa ta pe care le-ai pus pe seama îmbătrânirii sau a stresului cu copiii ori serviciul sunt provocate de alimentele pe care le consumi." - Dr. Chris van Tulleken ¡ Vrei să te hrăneČti mai sănătos Či să îČi menČii greutatea sub control. ¡ Vrei să afli ce substanČe Či procese se află în spatele etichetelor de pe alimente Či să faci alegeri informate. ¡ Vrei să găseČti altenative mai sănătoase pentru anumite alimente ultraprocesate. Descrierea cărČii: Totul a început cu o îngheČată care nu se topea... deČi era caldă InvestigaČia lui Chris Van Tulleken - medic, doctor în virusologie moleculară Či colaborator BBC, a început atunci când a observat că îngheČata fetiČei sale nu se topea deČi era caldă. Či a devenit o carte surprinzătoare despre alimentele ultraprocesate, alimentele care folosesc potenČiatori de arome, agenČi de încărcare, amidon modificat, proteine hidrolizate Či multe astfel de substanČe pentru a crea alimente sărace din punct de vedere nutriČional, dar bogate în zahăr Či sare pentru a stimula consumul în exces. Într-o explorare curajoasă a lumii de astăzi, Dr. Chris van Tulleken ne dezvăluie adevărul despre alimentele care au fost concepute pentru a genera profit, nu pentru a ne hrăni, precum Či despre sistemul care le produce, cu costuri uriaČe pentru întreaga planetă. O lectură revelatoare Či necesară, cartea sa ne oferă informaČiile de care avem nevoie pentru a recunoaČte alimentele ultraprocesate Či pentru a face alegeri nutriČionale mai sănătoase pentru viitorul nostru Či al lumii în care trăim. Ce vei învăČa din această carte: 1. Să recunoČti alimentele ultraprocesate Či să faci alegeri mai sănătoase pentru tine Či familia ta. 2. Să citeČti cu atenČie etichetele Či să înČelegi ce substanČe se află în spatele denumirilor complexe. 3. Să fii mai atent la alimentele ambalate promovate ca fiind âsănătoase". 4. Să înČelegi că industria alimentelor ultraprocesate este nocivă pentru sănătatea noastră, dar Či pentru sănătate întregii planete. Ia cu tine această carte atunci când mergi la supermarket. O carte plină de dezvăluiri despre sistemul alimentar care îČi vor provoca furie Či indignare, Oameni ultraprocesaČi îČi arată ce substanČe se ascund în spatele ingredientelor de pe etichetele alimentelor ultraprocesate, dar Či cât de periculoase sunt alimentele ultraprocesate pentru sănătatea noastră Či pentru sănătatea întregii noastre planete. âS-ar putea să observi că multe dintre problemele din viaČa ta pe care le-ai pus pe seama îmbătrânirii sau a stresului cu copiii ori serviciul sunt provocate de alimentele pe care le consumi." - Dr. Chris van Tulleken Fragment din carte âGustul, mirosul Či sistemul nostru imunitar, dexteritatea manuală, anatomia dinČilor Či a maxilarului, vederea â e greu să găseČti vreun aspect al biologiei, fiziologiei sau culturii umane care să nu fie modelat în mod fundamental de nevoia noastră ancestrală de energie. De-a lungul a miliarde de ani, corpul nostru s-a adaptat în mod remarcabil la o paletă largă de alimente. Însă de 150 de ani, alimentele... nu mai sunt hrănitoare." AČi cumpără cartea? Sau va interesează subiectul? Ce părere aveČi de industria alimentara actuala Či credeČi că ea e vinovată pentru epidemia de diabet, obezitate, cancer etc |
Citat:
Citat:
Treaba cu obezitatea a luat-o razna de când au ajuns în școli și lângă școli prin supermarketuri alimente ultraprocesate, cipsuri, snacksuri. Acum sunt supermarketuri peste tot și deci e mâncare mai ieftină, prin anii 2000 erau la magazinele din școli cipsuri, snacksuri, dulciuri cu adaos comercial mare, deci mai scumpe și erau mai puțini bani, alocația mai mică. Dar acum tinerii cumpără direct din supermarketul care e aproape de școală, liceu mai multe produse alimentare. |
Citat:
Majoritatea copiilor din licee, scoli, și chiar și grădinițe stau mai mere lipiți cu ochii pe telefon și pe aplicații precum TikTok și Instagram, fiind bombardați cu tot felul de supra stimulări cognitive. |
Citat:
Oricum nu li se permite să părăsească perimetrul liceului, școlii în timpul programului deci își iau provizii or înainte, or după ore. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:38:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.