Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   HINDUISMUL - Cea mai veche religie a Lumii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=20202)

Seraphim7 11.03.2025 03:14:22

HINDUISMUL - Cea mai veche religie a Lumii

HINDUISMUL - Cea mai veche religie a Lumii

După mai bine de zece ani,care au trecut de când am postat aici pe forum un topic intitulat “Hinduismul - Temelia spiritualității orientale”,revin cu o abordare nouă și,sper ,mai “profesională” asupra a ceea ce a produs de la “primul” contact o influență destul de marcantă,la nivel spiritual pentru mine.

Deși n-am fost niciodată în India, și nici nu voi face paralele sau referințe la populația de etnie rromă, voi încerca să abordez sacrul Indiei, într-un mod “à là Eliade”, întrucât prin el am ajuns prima dată la Hinduism.

Acuma eu nu intenționez să fac un “tratat” sec despre Hinduism, fiindcă informații se găsesc acum despre orice și nu-i greu sa scrii Hinduismul,pe google, și îți dă acolo ce vrei despre el.

Pe mine mă interesează,ca de altfel, orice subiect pe care îl tratez, să fie transportat prin trăirile mele și să expun cum îl văd și simt eu.

Asta nu înseamnă că încerc să-l denaturez sau adaptez nevoilor mele sau intereselor mele.

Ci mai degrabă să încerc să mi-l asum așa cum este, să-mi observ reacțiile asupra lui, și deasemenea să văd cum se confruntă cu celelalte credințe sau necredințe ale mele.

Și nu în ultimul rând să văd cât de ușor pot să-l asimilez și integrez in marea “ pictură” a ideologiei mele și structuri de idei care s-au format și a rezistat tranzițiilor mele de-a lungul timpului.

Să fiu sincer,nu cred că am avut ce să-i reproșez hinduismului niciodată pe măsură ce l-am abordat.

Este într-adevăr extrem de vast, chiar și pentru hinduși, dapăi pentru noi cei din exterior.

Practic, precum Bach a fost un izvor pentru restul muzicii așa a fost Hinduismul pentru restul religiilor.

Au rămas mai degrabă vedetele Mozart și Beethoven, însă ambii au băut din Bach.

La fel și Creștinismul și Islamul recunosc doar Iudaismul ca părinte legitim, însă din rudele încă în viață ale tuturor acestor religii, Hinduismul este cel mai vechi,cel mai bătrân și cel care le-a cunoscut și pe celelalte religii moarte,care s-au strecurat în celelalte.

Dar cu adevărat singurul care doar a dat fiindcă nu a avut ce lua de la restul a fost…

Celelalte au luat cât au putut,una de la alta și toate de la celelalte moarte,mai degrabă ucise de ele.

Ca sa nu mai vorbim despre faptul că Budhismul și Jainismul sunt născute/derivate din Hinduism.

Sau teorii conform cărora Hristos a fost călugăr tibetan,un anumit interval din timpul în care lipsește în evanghelii.

Însă destul cu paralele deocamdată.

Îmi vine in minte cartea celebră “Marii inițiați ai Indiei și Părintele Paisie”,plus un interviu al lui Danion Vasile cu părintele Theologos in Athos,pe O chilie Athonita și nu în ultimul rând o carte , scrisă de Zaharia Zaharou cu referire la părintele Sofronie Saharov,care a trecut și el prin meditație transcendentală și alte forme de sorginte hindusă.

Acuma nu vreau să intru in asemenea dispute “teologice” și v-as ruga să nu o facem deocamdată, întrucât cunoaștem foarte puțin ce vrea “autorul” și intenția lui.

Autorul fiind aici, Hinduismul,care are mii de ani in fața, chiar apărut înaintea iudaismului.

Să nu-l catalogăm din oficiu ca fiind de la “Satana”(mai degrabă invers)și chiar dacă ar fi de la el,cu siguranță merită tratat într-un topic dedicat satanismului, și mi se pare că am câteva deschise și în această zonă.

Însă Satan nu prea “exista” nici el atunci sub acesta forma,deci să lăsăm prejudecățile deocamdată.

Este ușor să catalogăm orice vine dinafara Ortodoxiei sau creștinismului ca fiind “rău”.

Adică la acest nivel tot răul se aruncă în brațele lui Satan.

Iar la nivel universal Binele și Raul au cu totul alte valențe decât conceptele iudeo-crestine.

Însă despre asta trebuie desigur subiect separat și probabil încă o lecturare a Dincolo de Bine și de Rău și Genealogia moralei de maestrul Nietzsche.

Adică îmi place să procesez individual orice informație,dar o companie a cuiva care pare că te înțelege și că te poți apropia de gândirea lui este mereu benefică.

Eu desigur,la nivelul ratării mele, îndrăznesc să privesc sus,la nivelul celor care au reușit.

Prețul plătit….asta e altceva…

Deci să vedem așa câteva poziții de deschidere și cât se poate de generalizare și intrare în subiectul propus.

Eu de exemplu am avut și am in continuare o mică și adâncă parte din suflet,sau ce oi fi având eu acolo,parte din divin,”sensibilă” la puține “lucruri”,”energii “ sau influențe externe.

Ei bine o parte,destul de adâncă și ascunsă acolo în profunzime a fost atinsă de Dumnezeu, dacă îmi veți permite să numesc așa,de Dumnezeu revelat in Hinduism sub numele de

SHIVA

Vom vedea pe parcurs, despre cine este vorba.

Însă voi continua să spun,că nu am prea vorbit prea des și n-am dezvăluit acest aspect,mai ales așa în realitate.

Un motiv,ar fi faptul că nu multă lume știe cine este Shiva, și probabil doar comunități yoghine,tip Misa sau alte ashramuri sunt familiarizate cu aceste formulări despre.Mă refer la noi în țară.

Eu, desigur nu frecventez așa ceva,precum nu frecventez nici culte creștine, doar din simplul motiv că sunt interesat de ele.

Am momente când o fac , însă în moduri incognito și din pură întâmplare.

Însă niciodată nu refuz dialoguri cu persoane care fac parte din asemenea culte sau organizații spirituale.

Revenind,deci pentru mine Shiva este unul dintre formele cele mai adânci de Dumnezeu revelat.

N-am forme de revoltă,de confuzie,de negare,de luptă etc cu privire la El.

De exemplu cum am în privința lui YHWH, ALLAH, deși și aceste forme revelate ale lui Dumnezeu le-am studiat și le venerez ocazional într-un mod sincer.

Relații mai “personale” am și am avut desigur,la fel că orice creștin veritabil cu Iisus Hristos.Nu că aș fi eu creștin,sau veritabil.

Eu îl consider un “avatar”, dacă tot suntem în zona hindusă, adică o încarnare fizica a lui Dumnezeu.

De exemplu Krishna este deasemenea o încarnare sau un avatar a lui Vișnu.

Însă să nu ne complicam prea tare,ci să o luăm așa mai pas cu pas.

Veți vedea că prin Hinduism orice religie capătă sens,acolo unde pare că nu are sens:))

Desigur, dacă acceptăm anumite concepte,care lipsesc din aceste noi și tinere religii care au vrut abordări personale.

Ca să vă dați seama dacă a-ți consumat vreodată Hinduism, gândiți-va dacă ați citit Osho sau ați vizionat materiale cu Sadhguru.

Dar Yoga ai practicat,poate tehnici de meditație, așa inofensiv gen mindfullnes?

Bun,acum să “băgăm” niște date tehnice puțin.

Este originar din India, dar prezent și în Nepal și Mauritius ca religie majoritară .Deasemenea Bangladesh,Fiji,Sri Lanka , Bali și altele au procente de hinduși.

Tragic fact, că fun fact nu prea poate fi este că svastica este un simbol hindus ,unul din cele mai relevante chiar, furat de naziști și transformat în cu totul altceva.

Un alt concept împrumutat de la ei,este și trinitatea,care până să ajungă la creștini a mai făcut niște opriri la greci și romani.

Mai putem adăuga metaniile,o mantră celebră, cunoscută sub rugăciunea inimii, desigur, doar conceptul de mantră, întrucât conținutul a fost adaptat.

Toate acestea nu sunt lucruri negative, doar că au origini mai vechi și nu sunt ceva 100% creștin,dar asta nu înseamnă că nu sunt bune, benefice, eficiente sau corecte.

Aureola sfinților, deasemenea este împrumutată din iconografia hindusă, și provine tocmai de la “aură”,că de ăia îi zice aureolă.

Exemplele pot continua,dar nu insist că după iar se va spune că am ceva important bisericii și a ortodoxiei și alte asemenea.

Pur și simplu spun adevărul, dacă adevărul deranjează înseamnă se dorește să se trăiască în minciună.

Dar eu nu spun asemenea lucruri cu intenția de a “lovi” sau a acuza sau a judeca.

Asemenea lucruri sunt reale și ar trebui acceptate ca atare și văzut totul într-un mod constructiv.

Dacă nu ne deschidem total mintea nu vom putea înțelege niciodată imaginea reală a realității.

Iar acesta realitate spirituală este cu atât mai extinsă decât realitatea istorică.

Sunt mulți care folosesc asemenea tip de informații mai ales cu scopul de a destabiliza,de a crea conflicte, ură și alte forme de “război”.

Eu le ofer tocmai pentru a arăta, că deși sunt veridice, contează foarte mult “,optica” și unghiul din care le privim.

Iar dacă o facem rațional și onest,vom vedea adevărul și vom accepta o imagine comună care arata că Izvorul este același cu Marea.

Va urma!

Iorest 11.03.2025 07:49:06

Citat:

În prealabil postat de Seraphim7 (Post 681013)
Mai putem adăuga metaniile,o mantră celebră, cunoscută sub rugăciunea inimii, desigur, doar conceptul de mantră, întrucât conținutul a fost adaptat.

Mai precis unde fac metanii hindușii ?

Văd că era din Vechiul Testament conceptul de închinare până la pământ, abundă de pasaje cu închinat până la pământ.
Facerea 24:52. Și auzind cuvintele lor, sluga lui Avraam s-a închinat Domnului până la pământ.
Facerea Cap. 33:3. Iar el mergea în fruntea lor și, apropiindu-se de fratele său, i s-a închinat de șapte ori până la pământ.

Citat:

Aureola sfinților, deasemenea este împrumutată din iconografia hindusă, și provine tocmai de la “aură”,că de ăia îi zice aureolă.

E chiar în biblie temeiul pt sunt reprezentați așa

Matei Cap. 13

43. Atunci cei drepți vor străluci ca soarele în împărăția Tatălui lor. Cel ce are urechi de auzit să audă.

Cap. 17
2. Și S-a schimbat la față, înaintea lor, și a strălucit fața Lui ca soarele, iar veșmintele Lui s-au făcut albe ca lumina.

De altfel reprezentările hinduse sunt cu statuete la care se închină prin ashramuri, într-un ashram nu sunt picturi murale!

Cred că și Aurora Boreala e furata de la hinduși, dar să ne deschidem mințile și să cercetăm adânc...

Moroco 11.03.2025 09:54:09

”Multumesc” dar nu mai servesc!.. mitomanie-mamoniaco-depresiva!

Religia comozilor ce cauta comoditati la maxim, se contorsioneaza si-si fac rau de la pozitii innodate si chinuitoare dupa care se relaxeaza in comoditatea optima rezultata la iesirea din chinuri si asa se satisfac odihnindu-se si respirand, se intind, se incoarda si iar se relaxeaza, petrecandu-si toata ziua in reprize de tipul asta cu iluzia ca vor fi zei sau mai mari ca zeii dupa cateva stagii de post negru si fachirisme, concentrari, vascularizatii, respiratii, control, credinte in forte si puteri personale, in comunicatii si viziuni cu tot felul de demoni si dracovenii, cu mortii, cu serpii, cu duhurile rele, si de la vederile astea visatoare cu ochii deschisi li se ridica la cap in turban parerea ca sunt extraordinari de intelepti, de frumosi, de sfinti sau de puternici facand vraji si primind aprecieri de la oamenii traditiilor pagane, multumiti ca le pune punct pe frunte... si treptat ”urca” si ”ajung” si fac unitate de turbinca vopsita cu alb si de acolo cica religia lor de parca i-ar desavarsi si mantui cand in mod evident pacatuirea si odihna lor puturoasa obedient ipocrita a ascultarii de cate un sinsin-guruguru, cu lashitate lingushitoare autosugestiv-hipnotica nu face decat sa-i strice sau sa-i piarda in iadul istoric al minciunii, al mitomaniei, al mandriei, al egoismului si al inaltzarii de sine in desert, vrajindu-se cu tot felul de termeni oculti si elucubrati ca sa devina ca tampitzii sclavi acestor ritualuri pacatoase periculoase de auto-inrobire la pacat si mandrie, la cate un demon sau mai multi si la insingurare de tip reactie de fricos-furioas ce se-nvarte pe interior in sminteala aparandu-si ca cerberul ispis-barbarbarul orgasmic pe care cica si-l controleaza de jos pana sus ca pe sharpele Kundalalailinii, pe coloana, prelungindu-si astfel viata terestra si visand dupa aia o noua viata mai buna si la final de multe vieti un rai spiritual in care va fi o calauza celebra, ascultata ce debiteaza fiind inconjurat de fecioare frumoase care-l slujesc la orice-si doreste pofta sufletelului sau de gurura-casca foarte important. Si la ce le foloseste sa traiasca aici trupeste 100 sau 200 de ani laudandu-se cand dincolo sunt defapt in fundul focurilor iadului? La ce? E tzepa in mod evident, e tzeapa tzepuitare de fraieri ce fac si ei un ban (necinstit) fraierind si ispitind din asta sustinand ca-s saraci lipiti de pamant si de covorasul pe care se intind si se relaxeaza toata ziua eliberandu-te de suferintza, dupa ce in prealabil s-au chinuit singuri ca egoistii toata viata aratandu-ti ca au invatat sa rabde, desi n-au rabdat chinuri de la altii ci doar de la ei insisi umplandu-si sufletul de revolta si ura cu care s-au hranit in adanc. Deci e o viata cheltuita in zadar dupa care tzeapa, nu mai urmeaza alta viatza dupa teoria si ideea lor care i-a ametzit si anesteziat sa nu le pese si sa stea linistiti si cazuti in cap stand asa avand impresia ca au la dispozitie mult timp al greselilor nesfarsite din care, culmea, cica vor sa invete, sa invete din gresala ca sa ajunga la iluminare. Pai nu din gresala se invata, caci din gresala nu se poate invata decat sa fi prost ci din ascultarea ca nu cumva sa o faci pe ea si daca ai cazut si ai facut-o atunci va trebui sa asculti s-o eviti ca sa nu ramai deznadajduit si abandonat si cazut in ea ca sa te invete ea si altele mai nasoale. Gresala nu te poate invata decat sa gresesti si sa nu-ti mai pese iar unele pot fi fatale desi par foarte mici si neinsemnate, chiar neglijabile! Ai pus-o daca nu veghezi evitand neglijentzasi comoditatile!

Practic religiile de tipul asta sunt ca un tobogan cu poarta in care te dai ca cazut in cap!

Seraphim7 11.03.2025 15:45:46

Ep.2

Noi trebuie să depășim toate barierele de natură fizică pentru a percepe orice altceva decât putem percepe senzorial în sfera materiei.

A te raporta doar la ce ai văzut,ai simțit,ai trăit și experimentat doar în parametrii acestei vieți este insuficient și este eronat.

Spun acestea pentru a putea accede mai departe în sfera hinduismului.

Adică dacă eu,care mă arunc din creștinism,în satanism și după în iudaism ca să mă pot regrupa în hinduism și după să mă spăl în apa rece a ateismului, și să le simt pe toate ca și cum mi-ar aparține, după le arunc ca străine…

Totuși este o legătură mult mai strânsă cu spiritualitatea, decât simpla curiozitate…

Este o relație extrem de intimă…

La fel cum fiecare om are relațiile lui cu anumite aspecte din sfera lui existențială.

Cele mai multe desigur sunt cu oamenii din jur, alții pot avea zeci de relații romantice, aventuri, căsătorii etc.

Alții zeci de joburi, alții zeci de călătorii, alții zeci de pasiuni…

Fiecare care om se învârte în jurul a ceva și gravitează în jurul mai multor aspecte sau factori de interes.

Ei bine toate acestea nu sunt întâmplătoare sau accidentale.

Ele sunt rezultatul unor influențe și acțiuni care depășesc zona acesta temporală și se întind pe mai multe paliere existențiale, atât din trecut și cu siguranță și din viitor.

Multe déjà-vu-uri …..

Așa că orice lucru unde ți se pare că ești “ca peștele în apă” și curge de la sine are cu siguranță multă experiență în urmă și pasiunile nu se nasc de azi pe mâine.

Deasemenea nici traumele sau reticențele sau aparentele ghinioane sau carențe, deficiențe și bineînțeles defecte.

Toate sunt “lucrate” în timp.

Desigur nu acest timp,ci un timp dincolo de acesta.

Să-i spun simplu reîncarnare?

Încă nu….

Atunci când poți să vezi dincolo de corp, începi să vezi cu adevărat.

Până atunci toate sunt doar “etichete” și prejudecăți.

Uită-te la un om și vei vedea ce este el, dacă nu privești cu ochii închiși.

Desigur întâi trebuie să-i deschizi, să nu judeci, să te debarasezi, să gândești “outside the box” și alte asemenea,care dacă nu-ți vin natural este cam greu să le deprinzi.

Mie sincer mi-a fost mereu greu sa gândesc “inside the box”, să gândesc în termenii “normalității” să “citesc” așa cum ei se pretind a fi, nu cum sunt de fapt,etc.

Mi-a fost greu, și extrem de neplăcut să învăț acest joc al falsității,al snobismului social și alte asemenea pe care unii se chinuie să le întrețină…

Mi-e extrem de sârbă în continuare să le joc, însă ăsta e jocul și din păcate trebuie învățat și întreținut dacă vrei să exiști in această societate putredă și râncedă, plină de mizerie.

A expune acest “ “ existențial și a-l recunoaște, inclusiv arătându-l cu degetul nu înseamnă altceva decât a lupta de partea Binelui,deci nu-i ceva greșit sau imoral.

Precum ei ucid in numele lui Dumnezeu, și consideră moral și necesar să verse sânge pentru a apăra interesele lor.

La fel și tu ca om,ai dreptul să lupți pentru interesele/credințele/ țelurile tale,cu orice mijloace îți permiți, atâta timp cât nu te expui sau nu rănești oameni nevinovați.

Revenind la ideea de dinainte,deci privind omul dincolo de ceea ce vrea să pară, dincolo de învelișul material și măștile aferente….

Atunci poți vedea ce este el cu adevărat.

Ei bine în Hinduism nu o să vezi “războaie sfinte”,dogmatism “ opac , pretenții de adevăr doctrinar imuabil și alte forme de toxicitate propagate cu scopuri profane,politice și având interese seculare.(Este doar o afirmație inițială și de suprafață, comparată cu celelalte religii cu un impact negativ mai puternic)

Însă vei vedea extrem de multe forme de expresie.

De exemplu veganii actuali cred că ei au pus “ coada la prună “, când de fapt veganismul autentic există de mii se ani în anumite regiuni de India,unde din rațiuni ale credinței se consumă exclusiv mâncare vegetariană.

Ca să înțelegem cum percepția “extra- senzorială” sau înfara trupului va capăta mai mult sens pe măsură ce pătrundem în această zonă a spiritualității și alte concepte despre care vorbim prin ochii creștinismului,de obicei, căpătând o conotație,din păcate alterată.

Ei bine dacă vom vorbi prin prisma hinduismului despre acestea,ele au sens , întrucât sunt concepute și doctrine existente aici în mod natural.

Adică la fel cum un ateu din Arizona, să zicem,vine in Serbia și instant se simte în ortodoxie ca acasă, fără să fi avut vreodată contact cu ea,sau un pensionar vede pentru prima data un anime și se simte ca un adolescent, fiindcă toată viața a văzut numai prostii.

Așa este cu orice,nu trebuie să fim fizic undeva,sau geografic să aparținem unei zone ca să rezonăm cu aceasta.

Uneori suntem “așezați” cu un scop precis în zone inconfortabile,sau neplăcute, tocmai pentru a evolua și a înfrunta ceea ce ce ne este potrivnic sau neprielnic.

Și eu mă “trezesc” vorbind despre anumite lucruri așa de la sine,mai ales în zona spiritualității și le simt uneori mai mult decât pur teoretic.

Adică cel puțin zona Asia….

Ofer acesta perspectivă, tocmai în vederea inițierii în concepte cheie din Hinduism.

Degeaba vin și spun chestii tehnice despre credințe lor,sau aspecte istorice sau știu io.

Prefer mai degrabă să abordăm subiectul în maniera viziunilor specifice,care pot fi natural existente și de multe ori hibrid sau sincretic prezente la noi.

Deci, chiar dacă noi fizic nu călătorim în multe locuri,sau mai degrabă suntem limitați în a parcurge distanțe,din punct de vedere spiritual nu ar trebui sa fim limitați în a ne deplasa.

Iar dat fiind faptul că trupul de obicei se deplasează în vederea satisfacerii trupești,de exemplu dacă te duci sa vizitezi Nepal, păi bifezi locurile turistice,poate te duci urci pe Himalaya,sau ai o escală, însă nu te apuci să meditezi pe marginea asfaltului lângă vacile sacre.

Însă dacă tu din Chicago,te pun ăia de la CIA să mergi “în spirit” până în Kathmandu să vezi nu știu ce bivol, logic te duci cu spiritul nu?

De ce te-ar trimite ei așa, că nu au bani de avion?

Nu boss, că pot de ăia!

Și tu poți dacă vrei,da nu te învață nimeni proiecția astrală , ESP(extra sensorial perception) și altele similare le încadrează mulți la desene animate,sau înșelare demonică.

Însă toți le practicăm într-un mod sau altul,de cele mai multe ori în subconștient sau la un asemenea nivel și desigur în vise, forme de călătorie,nu neapărat astrală,ci as spune înafara corpului.

Că aici exista destule categorii,ca vedere la distanță, clarviziune, claraudiție și tot felul.

Că tot vedeam pe un coleg menținând nevoia de a găsi un părinte “văzător”.

Ei bine orice om poate să-și dezvolte asemenea abilități, fiindcă toți le avem latent.

Desigur îți trebuie o anumită conduită, comportament, alimentație, exerciții, rugăciuni, meditație, ghidare etc.

Și nu în ultimul rând poate fi și ceva nativ sau o înclinație naturală,o sensibilitate deja existentă,care de multe ori mai mult te încurcă decât ajută dacă nu știi cum să o gestionezi.

Din păcate foarte mulți doar pretind asemenea abilități și exploatează financiar oamenii.

În Hinduism și bineînțeles în budism,mai ales cel tibetan există “școli” avansate pentru așa ceva.

De asta cine a citit cartea “Mari inițiați ai Indiei și Părintele Paisie”,va vedea acolo cum se descriu tot felul de experiențe și manifestări ale acestora, multe într-o manieră negativă și demonică.

Eu nu vreau să intrăm acum în asemenea dezbateri, ci mai degrabă să prezentăm cât de cât obiectiv,din perspectiva hinduismului ,pe cât putem noi percepe.

To be continued….

Iorest 11.03.2025 20:22:47

Citat:

Sau teorii conform cărora Hristos a fost călugăr tibetan,un anumit interval din timpul în care lipsește în evanghelii.

Și cum ar fi supraviețuit Iisus de la 14 ani prin Tibet, unii zic că a fost în India, tu știi ce presupune distanța Israel - Tibet 5338 de km cu riscul de a fi jefuit, de a muri, sau de a te prinde te miri ce furtuni sau fenomene ale naturii dezlănțuite.

Dă tu exemple care reiei teoria, că în perioada lui Iisus obișnuiau să meargă oameni din Israel în Tibet pt a prelua de acolo nutreț religios, când legea mozaică în care este format Hristos, ar fi considerat spurcăciune idolii din Temple.

Dă-mi un exemplu de evreu contemporan cu Hristos plecat să devină guru.

Citat:

Deși n-am fost niciodată în India, și nici nu voi face paralele sau referințe la populația de etnie rromă, voi încerca să abordez sacrul Indiei, într-un mod “à là Eliade”, întrucât prin el am ajuns prima dată la Hinduism.

Ba da despre asta e vorba, practic ei când fac acele ocultisme practică elemente rămase din hinduism, le-au preluat din tradiția lor și le fac din reflex.

cozia 12.03.2025 00:05:55

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 681022)
Și cum ar fi supraviețuit Iisus de la 14 ani prin Tibet, unii zic că a fost în India, tu știi ce presupune distanța Israel - Tibet 5338 de km cu riscul de a fi jefuit, de a muri, sau de a te prinde te miri ce furtuni sau fenomene ale naturii dezlănțuite.

Corect ce spui aplicabil insa noua, oamenilor de rand nu lui Iisus, care prin puterea Duhului Sfant putea orice, inclusiv capatarea instantanee( precum Schimbarea la Fata) a oricarei intelepciuni tiberane in caz de nevoie fara sa calatoreaasca in Tibet

Citat:

Dă tu exemple care reiei teoria, că în perioada lui Iisus obișnuiau să meargă oameni din Israel în Tibet pt a prelua de acolo nutreț religios, când legea mozaică în care este format Hristos, ar fi considerat spurcăciune idolii din Temple.

Atunci nu , dar acum este o traditie pentru tinerii evrei sa stea in India si Tibet cu anii. Multi se imbiba de cultura hindusa si deseori devin cantareti(Beatlesii), formeaza grupuri muzicale. Mai tot hard rockul, multi alti solisti si soliste sunt in mare parte reprezentati numai de ei.

Citat:

Dă-mi un exemplu de evreu contemporan cu Hristos plecat să devină guru.

Hai sa fim seriosi. Toata credinta noastra in Hristos se bazeaza pe credinta si Traditie, si este bine asa, nu-i bai!. Nici o alta sursa independenta nu il mentioneaza pe El sau vre-o minune care in mod normal ar fi trebuit sa zguduie toata lumea, imperiile, evenimente zguduitoare care nu ar fi trecut neobservate sau fara sa fie documentate in detaliu, mai ales ca au fost facute sub ochii lor, a documentalistilor cei mai consecventi ai lumii, evreii. Nu vorbim de Matei si restul evanghelistilor.

Uite ca exemplu, despre Brancoveni stim ca au fost executati deoarece la evenimentul sin Istambul au participat jurnalisti din toata Europa in special Francezii, care au documentat foarte bine evenimentul, inclusiv, cauzele, motivul, samd.

Iorest 12.03.2025 00:17:05

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 681027)
Corect ce spui aplicabil insa noua, oamenilor de rand nu lui Iisus, care prin puterea Duhului Sfant putea orice, inclusiv capatarea instantanee( precum Schimbarea la Fata) a oricarei intelepciuni tiberane in caz de nevoie fara sa calatoreaasca in Tibet

Serapion 7 relua teoria că Iisus a călătorit până în Tibet, nu pe vrej sau pe nor ci ca un om simplu de la vârsta de la care nu mai sunt mențiuni în Noul Testament 12 ani, până la 30-33 când reapare.

Eu strict la ipoteza asta mă refeream, cei care susțineau ipoteza asta evident că nu credeau că e fiul lui Dumnezeu, sau că se teleportează, ci-l retrogradau la unul printre alții.

Citat:

Atunci nu , dar acum este o traditie pentru tinerii evrei sa stea in India si Tibet cu anii. Multi se imbiba de cultura hindusa si deseori devin cantareti(Beatlesii), formeaza grupuri muzicale. Mai tot hard rockul, multi alti solisti si soliste sunt in mare parte reprezentati numai de ei.

Nu era o tradiție să se călătorească din Israel în Tibet în vremea lui Iisus, nici la secole bune după, toți zeii hinduși, statuetele erau urâciune conform V.T.

Dacă ar fi călătorit în mod sigur s-ar fi documentat, cum s-au documentat călătoria magilor, fuga în Egipt, călătoriile misionare ale apostolilor.

Citat:

Hai sa fim seriosi. Toata credinta noastra in Hristos se bazeaza pe credinta si Traditie, si este bine asa, nu-i bai!. Nici o alta sursa independenta nu il mentioneaza pe El sau vre-o minune care in mod normal ar fi trebuit sa zguduie toata lumea, imperiile, evenimente zguduitoare care nu ar fi trecut neobservate sau fara sa fie documentate in detaliu, mai ales ca au fost facute sub ochii lor, a documentalistilor cei mai consecventi ai lumii, evreii. Nu vorbim de Matei si restul evanghelistilor.

Și așa se poate zice și despre hindu, nimeni în afară de ei nu zic despre zei care-și taie mâinile, au cranii în mâini, se hipnotizează, se orbesc, se purifică în Gange o mizerie de fluviu unde se aruncă cenușă de la oameni incinerați, se aruncă leșuri de animale, unii își fac nevoile, alții își spală covoarele.
Șobolanul e animal sacru, vaca, maimuța, se mănâncă cu mâna.

Spiritualitate tată, ceva mai primitiv decât religia aceea e greu de crezut că există, dar așa cum zice și Seraphim 7 ce apreciez la ei e că nu prea fac războaie decât dinastiile lor între ei, nu prea s-au dus peste alte popoare dar au fost măcelăriți de musulmani și de Imperiul Britanic.

Citat:

Uite ca exemplu, despre Brancoveni stim ca au fost executati deoarece la evenimentul sin Istambul au participat jurnalisti din toata Europa in special Francezii, care au documentat foarte bine evenimentul, inclusiv, cauzele, motivul, samd.

La Brâncoveni au fost ambasadori creștini observatori ai tragicului eveniment, care marcați, au scris către țările de unde aveau delegație.

cozia 12.03.2025 01:15:59

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 681028)
Serapion 7 relua teoria că Iisus a călătorit până în Tibet, nu pe vrej sau pe nor ci ca un om simplu de la vârsta de la care nu mai sunt mențiuni în Noul Testament 12 ani, până la 30-33 când reapare.

Eu strict la ipoteza asta mă refeream, cei care susțineau ipoteza asta evident că nu credeau că e fiul lui Dumnezeu, sau că se teleportează, ci-l retrogradau la unul printre alții.

Corect.
Referitor insa la Darurile Sfantului Duh cea mai vizuala comparatie din filmografie ar fi ceea ce mentiona Moroco de Neo din Matrix care adormit fiind a invatat o multitudine de arte martiale si menvre tactice necesare dezvoltarii personale pentru a face fata raului care se intindea peste tot.

Exista multe testimoniale a oamenilor care s-au trezit din operatii, come, boli, si au inceput sa vorbeasca in limbi straine pe care nu le cunosteau deloc.( drept exemplu) ca ceva ceva exista legat de invatarea instantanee in urma rugaciunilor sau a altor stimulanti.

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 681028)
Nu era o tradiție să se călătorească din Israel în Tibet în vremea lui Iisus, nici la secole bune după, toți zeii hinduși, statuetele erau urâciune conform V.T.

Dacă ar fi călătorit în mod sigur s-ar fi documentat, cum s-au documentat călătoria magilor, fuga în Egipt, călătoriile misionare ale apostolilor.

Aici gresesti si esti amuzant.:)) Ii consideri pe iudei mai sensibili decat sunt hehe. Tatica etnia asta a reusit ce nu a reusit nici o alta etnie pe lume , sa patrunda in absolut toate natiile si sa se acomodeze ca SEFI fara probleme indiferent de "uraciunile" zeritatilor locale pe care faceau fara probleme pp cu bolta, ca de fapt si acum si bravo lor. Nimeni ca ei! Hai ca esti tare, pe bune!

Nu neaparat totul era documentat. De al 12 ani pana la 30-33 dupa cum vezi nimic din viata comunitara modesta de tamplar a lui Iisus nu a fost considerata destul de necesara duhovniceste pentru credinciosi pentru a fi mentionata. De ce ?
Din acelasi motiv pe care l-am discutat cu Andrew. Deoarece la fel ca si noi toti, Iisus era in ASTPTARE.
Aceasta, dupa mine este trasatura fundamentala a oricarui crestin induhovnicit, acea de a astepta. Ce anume asteapta?
Las' ca stim noi ce asteptam! Iar cind va veni peste noi vom stii ca a sosit momentul. Mare lucru nici nu trebuie sa facem decat CEEA CE NE-A PORUNCIT.
Pana atunci nu facem nimic decat sa asteptam!

Daca ar fi fost ceva important de documentat pentru noi, Hristos i-ar fi pus pe evanghelisti sa mentioneze asa cum a facut-o referitor la cele 40 de zile petrecute in post si rugaciune in pustie unde a luat hotararea capitala, cea de a sluji DOAR LUI DUMNEZEU!, nu Mamonei.

Iorest 12.03.2025 11:05:09

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 681029)
Corect.

Aici gresesti si esti amuzant.:)) Ii consideri pe iudei mai sensibili decat sunt hehe. Tatica etnia asta a reusit ce nu a reusit nici o alta etnie pe lume , sa patrunda in absolut toate natiile si sa se acomodeze ca SEFI fara probleme indiferent de "uraciunile" zeritatilor locale pe care faceau fara probleme pp cu bolta, ca de fapt si acum si bravo lor. Nimeni ca ei! Hai ca esti tare, pe bune!

Nu conduc India, China, Pakistan, samd, de fapt ar fi și greu să vină cineva din afară în culturile acestea și să preia leadershipul.

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 681029)
Nu neaparat totul era documentat. De al 12 ani pana la 30-33 dupa cum vezi nimic din viata comunitara modesta de tamplar a lui Iisus nu a fost considerata destul de necesara duhovniceste pentru credinciosi pentru a fi mentionata. De ce ?
Din acelasi motiv pe care l-am discutat cu Andrew. Deoarece la fel ca si noi toti, Iisus era in ASTPTARE.
Aceasta, dupa mine este trasatura fundamentala a oricarui crestin induhovnicit, acea de a astepta. Ce anume asteapta?
Las' ca stim noi ce asteptam! Iar cind va veni peste noi vom stii ca a sosit momentul. Mare lucru nici nu trebuie sa facem decat CEEA CE NE-A PORUNCIT.
Pana atunci nu facem nimic decat sa asteptam!

În Israel nu aveai voie să înveți pe ații din Lege înainte de 30 de ani, și așa se întrebau cu ce autoritate predică - a se citi cărei școli rabinice aparține și cine l-a acreditat.

Deci de aici misterul, asta cu Tibet nu e plauzibilă, pute din start, s-ar fi făcut mențiuni acolo dacă a ajuns la asta mă refeream, pentru că pe acolo și în India, orice avatar cum consideră ei nu ar fi trecut neobservat.

cozia 12.03.2025 16:04:37

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 681032)
Nu conduc India, China, Pakistan, samd, de fapt ar fi și greu să vină cineva din afară în culturile acestea și să preia leadershipul.

Poate nu stii, dar preluarea conducerii finantelor si a economiei in aceste trei tari a fost curbat strict de un amendament colosal adus Constitutiei in urma PLASELOR URIASE pe care le-au luat din experienta colonizarii popoarelor lor, si anume:

Nici un neam, etnie, nationalitate, alta decat cea hindusa, pakistaneza sau chineza nu va putea detine in veci functii de conducere in stat.

Deasemenea etniile locale admise la conducere stiu ca au fost descrise in detaliu pentru a preveni orice abatere: culoarea pielii, formatul fetei, formatul si culoare ochilor, curbura nasului, parul,cearcanele de sub ochi tipice indiene, originea familiei.

Doar asa au putut scapa de infiltratiile perfide ale altor natii mamoniace.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:32:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.