![]() |
Traditii Culinare - Taiatul Porcului
Știu că nu e musai un subiect legat de Nașterea Domnului, dar cei mai mulți taie porcul pt perioada aceasta, altii taie și înainte de Paști sau de nuntă.
Pentru mine personal s-a pierdut ceva din farmecul sărbătorilor atunci când nu am mai tăiat porcul la sat, când au murit bunicii, când nu am mai fost toți împreună. Era o atmosferă unică de comuniune și frățietate și posteam întodeauna, nu am mâncat din pomana porcului, nu am băut țuică fiartă. Mă tot uit la știri despre cât e prețul anumitor componente de carne De ce urechile de porc și șoriciul sunt mai scumpe decât carnea. Explicația măcelarilor „La o băcănie din Pitești, patronul își invită clienții la degustare. Șoriciul costă 89 de lei kilogramul, jumările peste 100, iar urechile de porc se vând cu 93 de lei kilogramul. Chiar și slănina afumată costă cât un kilogram de carne macră.” Sunt prețuri piperate și fiindcă nu mai sunt multe gospodării unde se crește porcul, unde știi cu ce e crescut acel porc, cât de bâtrân e animalul. Mi se pare aberant să dai 100 de lei pe un kg de jumări, chiar dacă atunci când iei porcul în viu pierzi bani pe oase, sânge, resturile din stomacul lui. |
| Ora este GMT +3. Ora este acum 14:55:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.