![]() |
Infailibilitatea Bisericii
In catehism e enuntata infailibilitatea Bisericii , darul de a nu gresi, pentru ca Duhul Sfant este prezent in Biserica .
Capacitatea de a nu gresi nu vine de la oameni, ci de la calauzirea lor de catre Duhul. Si acesta se refera dupa cum se vede numai la invataturi , nu si la altceva. Cum ne explicam totusi aparitia unor deviatii in sanul Bisericii si mai ales cum le recunoastem. Adica cum dintre 2 enunturi unul stim ca vine de la Duhul altul nu. Cea mai cunoscuta deviatie fiind catolicismul, ulterior aparand insa si alte acuzatii de deviatie intre membrii Bisericii. Citat:
|
Citat:
Eu n am treabă cu ei, deși îmi plac foarte mult catedralele catolice din occident, un permanent obiect de admirație și studiu, ca nu s de colea… Când ai timp citește din viețile sfinților strict ai lor și din scoateri de duhuri rele din demonizați făcute de preoți ai lor specializați și vei găsi f multe mărturii a manifestării Duhului Sfânt și la ei, nu numai la noi ortodocșii. Desigur există și exagerări și neadevăruri…însă dacă navighezi cu atenție dai si peste evenimente fenomenale. |
Citat:
Dar pentru invatatura este destul de clar. Dogma lui filique, apoi raportul dintre libertate si har, modifica destul de dramatic invatatura de pana atunci a Bisericii , si ar putea fi interpretatat ca erezie ( de invatatura) sau ca sa nu sune asa urat, nu se recunoaste pecetea Duhului in aceste idei, si drept urmare ele pot duce pe urmasi in ratacire cum s-a si inmtamplat, (vezi reactia protestantilor) |
| Ora este GMT +3. Ora este acum 19:07:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.