ioan cezar |
18.03.2011 01:00:53 |
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
(Post 107485)
avand un efect de necontestat.
|
Efect viu, simtit concret, indiscutabil, dincolo de indoiala, nu mai am nevoie de certificarea cuiva, a vreunei forme de autoritate.
Apoi efect imediat precum si efecte care se resimt in timp.
Imediat: liniste (parca am inima intr-o manusa de vata, in catifea), acceptare (a greutatilor si mizeriilor), onestitate (imi e rusine de mine dar fara culpabilizare violenta ci o rusine lucida fata de un parinte care ma iubeste, blind, cu multa caldura), bucurie (discreta, fina, fara excese, de intensitate moderata placuta), lacrimi (de neinteles adeseori, greu de explicat, cu multa duiosie), sesizarea unei erori (nu mai merg la sah cu pensionarii rebeli ca sa toc vremea, imi pare atat de copilaros si naiv, ci pur si simplu gasesc spontan o activitate cu folos real) etc.
In timp: sentiment ca merg pe un drum bun, certitudine, impacare cu mine si cu semenii. Mai putin "zel" in patimi, mai putina frustrare. Constanta in studiul cartilor ziditoare, drag de a merge la slujbe si nu obligatie, apropiere de comunitate. Si dorinta mereu reinnoita spre aprofundare in tot ce tine de Biserica si relatia mea concreta/constienta cu Dumnezeu.
|