Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Eutanasia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5044)
-   -   locul de veci (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3131)

Dia20_diana 10.02.2008 22:21:26

sper ca am nimerit rubrica

politica cimitirului este de revinde locul de veci daca familia celui decedat nu plateste locul respectiv.Cunosc o persoana care atunci cand s-a dus la cimitir s-a trezit cu un alt mormant in locul mormantului fratelui ei, este ok acest lucru?este permis sa se ingroape peste un alt mormant?

cristiboss56 14.02.2008 16:45:40

Citat:

Īn prealabil postat de Dia20_diana
sper ca am nimerit rubrica

politica cimitirului este de revinde locul de veci daca familia celui decedat nu plateste locul respectiv.Cunosc o persoana care atunci cand s-a dus la cimitir s-a trezit cu un alt mormant in locul mormantului fratelui ei, este ok acest lucru?este permis sa se ingroape peste un alt mormant?

Draga Diana, nu cred ca un loc de veci se pnate vinde, pentru ca cei ce fac acest lucru pot fi dati in judecata pe baza actelor existente de propietate. Veci inseamna pentru totdeauna. Cred totusi ca acel loc a fost pe 7 ani dat, iar dupa aceasta perioada daca nu se face o prelungire, osemintelele vor fi puse intr un saculet si vor fi depuse langa alt venit in lumea celor drepti. Taxa se plateste o data pe an in cel de-al doilea caz, iar in cazul celui de veci se plateste un impozit

cristiboss56 14.02.2008 16:49:20

Iertare pentru aiureala de la sfarsit unde am repetat fara rost ( cazul si iara). Nu mi-am urmarit ideea si fraza. Iertare.

costel 14.02.2008 17:23:23

In momentul in care s-au mai dat locuri de veci in care s-au gasit oseminte (fara a sti ale cui sunt), ele au fost stropite de preot cu untdelemn si vin si asezate in groapa langa sicriu. Deci, au fost cazuri cand dupa o vreme indelungata, locurile au fost vandute altora. Asa se intampla atunci cand nu mai e nimeni care sa-i intampine pe cei adormiti cu o pomenire, o lumanare, ... un semn de interes si pretuire

Dia20_diana 14.02.2008 21:40:40

Citat:

Īn prealabil postat de cristiboss56
Draga Diana, nu cred ca un loc de veci se pnate vinde, pentru ca cei ce fac acest lucru pot fi dati in judecata pe baza actelor existente de propietate. Veci inseamna pentru totdeauna. Cred totusi ca acel loc a fost pe 7 ani dat, iar dupa aceasta perioada daca nu se face o prelungire, osemintelele vor fi puse intr un saculet si vor fi depuse langa alt venit in lumea celor drepti. Taxa se plateste o data pe an in cel de-al doilea caz, iar in cazul celui de veci se plateste un impozit

da asa a fost cazul, a fost platit pe 7 ani, iar apoi nu s-a mai platit

multumesc de lamuriri, am avut un soc cand am fost cu persoana respectiva si ne-am trezit cu alt mormant, nu stiam cum se procedeaza si nu stiam nici macar daca e legal, mulumesc inca o data

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:50:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.