Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Botezul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5017)
-   -   Botez si cununie in aceeasi zi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3160)

laurati 14.02.2008 21:27:48

Am fost casatorita si am divortat,iar din iunie 2006 sunt recasatorita cu un alt barbat,dar cu care nu am facut si cununia religioasa.Acum sunt insarcinata si in iulie urmeaza sa nasc.Va rog sa-mi spuneti daca se poate savarsi Taina Cununiei in aceeasi zi cu Taina Botezului copilului nostru si in ce fel trebuie sa fim pregatiti spiritual avand in vedere ca eu sunt la a doua casatorie si sotul meu la prima.Va multumesc.

seminaristul 14.02.2008 22:15:41

Citat:

Īn prealabil postat de laurati
Am fost casatorita si am divortat,iar din iunie 2006 sunt recasatorita cu un alt barbat,dar cu care nu am facut si cununia religioasa.Acum sunt insarcinata si in iulie urmeaza sa nasc.Va rog sa-mi spuneti daca se poate savarsi Taina Cununiei in aceeasi zi cu Taina Botezului copilului nostru si in ce fel trebuie sa fim pregatiti spiritual avand in vedere ca eu sunt la a doua casatorie si sotul meu la prima.Va multumesc.

din cate stiu se poate, Cununia apoi Botezul

georgeval 14.02.2008 22:20:59

Citat:

Īn prealabil postat de seminaristul
Citat:

din cate stiu se poate, Cununia apoi Botezul

Si se va oficia prima cununie pentru ca sotul nu a mai fost casatorit. Trebuie o pregatire duhovniceasca prin Taina Spovedaniei. Cautati un duhovnic.

Z.Lidia 19.02.2008 11:30:38

Am fost la asemenea casatorie, a doua casatorie la ea, prima la el, plus botezul. Au facut intai botezul, au dus copilul sa se odihneasca, s-a imbracat in mireasa in aceeasi zi si au facut casatoria religioasa, dupa care au mers direct la petrecere. Preotul nu a fost foarte incantat sa faca asta, se vedea ca ii venea sa ii mustre, le-a zis, asa, ca s-au grabit.
Oricum, vorbiti cu preotul inainte. Spovediti-va. Si nu uitati sa impartasiti copilul, pe urma, duminica, la Sf Liturghie! Ma tem ca amicii mei au uitat, de la Botez incoace.

Tia 27.08.2008 11:11:18

cel mai bine este sa botezi copilul cu o zi inainte, dar daca nu se poate, prima data se face botezul, apoi cununia. Din cate stiu, la cineva care se casatoreste a doua oara, nu se mai face toata slujba. oricum, inainte trebuie sa mergeti sa va spovediti si sa va impartasiti

dulcineea 12.09.2008 19:10:08

Citat:

daca vrei sa faci o singura petrecere e clar...

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:07:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.