Florin-Ionut |
16.07.2009 17:29:55 |
Citat:
În prealabil postat de ioanhodean
(Post 73685)
apropo de asta..nu cred ca stii niciodata daca in momentul acela esti mantuit..dar ar fi frumos..oare daca faci fapte bune,incerci sa nu pacatuiesti,te rogi incontinu in minte,daca zici: eh..asa sper ca merg in rai e mandrie oare?
|
Nu speria lumea... Iata ce ne spune Hristos la Matei 11:
"28. Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. 29. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre. 30. [COLOR=Red]Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară[/COLOR]."
Mai greu e sa traiesti in pacat decat sa urmezi Celui ce a biruit lumea (raul din lume).
Speranta e o virtute teologica, nu o confunda cu mandria. Fara speranta, omul ajunge la deznadejde - ceea ce e foarte grav.
Iarasi, nu confunda pacatul cu greseala: pacatul este raul infaptuit cu stiinta si cu premeditare, calculat si gandit din timp. Asadar, omul poate trai fara sa pacatuiasca. Greseala este din culpa, fara sa vrei, accidental - toti gresim zilnic. Cum te rogi cand spui "Tatal nostru"?
|