Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   post/cununie religioasa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3794)

quasar 26.05.2008 13:41:30

Cam cu cat timp inainte de cununia religioasa trebuie sa tina post viitorii miri?Iar in cazul in care nu sunt curati,cat timp trebuie sa tina infranarea,cat inainte de cununie cat dupa?

quasar 26.05.2008 15:56:06

Haideti mai...nu stie nimeni?...voi cei de pe forum casatoriti cum ati facut ?sau cum trebuie facut?..

quasar 27.05.2008 23:38:32

va sa zica nu a tinut nimeni post inainte de cununia religioasa?....?????????

Dia20_diana 28.05.2008 02:10:47

quasar e fata :D

rebellu007 28.05.2008 14:24:01

Citat:

În prealabil postat de Dia20_diana

:) raspunsul e valabil si in acest caz...

costel 28.05.2008 15:32:26

quasar, e de dorit ca inainte de casatorie sa existe si impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos. Tinem post pentru ca dorim ca dragostea lui Dumnezeu sa devina viata noastra. Aici nu avem retete in care sa se specifice cat ar trebui sa tinem post. Putem cel mult sa spunem cum ar trebui tinut postul. Acelasi lucru si pentru a doua intrebare. Daca stii ca prin taina casatoriei deveniti un trup, e bine sa va pregatiti cat mai bine ca unirea sa fie intru totul si nu doar in parte.

mihaela24 28.05.2008 16:57:14

...inteleg ca sunteti preocupati de casatorie pentru ca aveti cu cine sa va casatoriti... am si eu o intrebare: cum ar trebui sa inceapa o relatie... cum incepe o legatura intre doua persoane... eu stiu ca toate sunt cu voia lui Dumnezeu poate ar trebui sa mai lucrez la credinta, dar sunt intrebari care cauta raspunsuri si sper sa le gasim in timp util...

costel 28.05.2008 17:19:17

Relatia trebuie sa inceapa intr-un mod firesc, nu pe tipare. Un set de intrebari, un anumit tip de raspunsuri - exclus. Iar in discutie trebuie sa si fii firesc. Nu trebuie sa te prezinti sub un anume chip si in realitate tu sa fii altfel. Arata-te asa cum esti, iar daca inima lui are "ochi" pentru tine, atunci incepem sa vorbim de relatie. Iar ca tu sa iei cea mai potrivita decizie, cere lui Dumnezeu acest lucru. Si-ti va raspunde. El nu e "ocupat" pentru astfel de cereri.

livadarufelix 28.05.2008 20:28:09

Citat:

În prealabil postat de Dia20_diana

Prietena mea desi nu e virgina s-a hotarat sa traiasca in curatie pana la casatorie. Suntem impreuna de cateva luni si nu s-a intamplat nimic intre noi si inca un an pana la casatorie nu se v-a intampla. Ii voi respecta decizia, duhovnicul a spus ca e un lucru foarte frumos. Avem impreuna o relatie minunata! si sunt fericit cand sunt cu ea. DoAMNE AJUTA!

iosif 28.05.2008 23:38:01

Sa-ti ajute Domnul sa fie asa! Pentru asta va trebui sa va tineti tare de duhovnic, de rugaciune si de Liturghie...de Sfintele Taine! Nu va bazati pe voi, ci pe Dumnezeu si pe ajutorul Bisericii!

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:44:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.