Noesis |
25.09.2007 07:10:49 |
Citat:
În prealabil postat de cozia
Poate ca nu au unde sa stea ceea ce este bine ca de multe ori ajung de se impaca, mai ales daca sunt copii la mijloc:(. Cu cit este casa/apartamentul mai mic cu atit sansele sa se imace sunt mai mari:P
|
Nu cozia, cu atat sunt mai mari sansele sa se urasca si mai mult sau sa ajunga si mai rau. Tu iti dai seama ca daca cineva a mers printr-un divort pana la capat, cu tot ce un proces de divort implica, atunci erau foarte siguri ca nu se mai pot intelege unul cu altul. Si daca ii pui sa stea in aceeasi camaruta...Tie ti-ar place sa stai la un loc cu cineva care fie te-a inselat in ce credeai tu mai bine, fie ti-a facut mult rau, fie nu te place, fie este necredincios sau ateu si hulitor?
Nu, biserica dezleaga la divort. Dupa cum stiu eu, oamenii au voie sa se casatoreasca de trei ori. Si din cate stiu eu de la preoti, este mai bine sa te desparti cand inca mai este loc de bunaziua, decat sa ajungi sa il urasti pe celalt, este mai bine sa te desparti si fie sa traiesti in linistea ta, sau daca nu poti sa iti gasesti pe altcineva cu care te intelegi si poti trai bine.
NU stiu daca in fata lui Dumnezeu ei sunt casatoriti in sensul in care il intelegem noi -- daca imi aduc aminte, in fata lui Dumnezeu si la Infricosatoarea Judecata nu este nici barbat, nici femeie, nici nu apartii cuiva (cineva vroia sa il ispiteasca e Mantuitorul si l-a intrebat ca daca o femeie a fost maritata cu un barbat, si acel barbat moare, si este luata de nevasta de fratele barbatului mort, sau de alt barbat, cui apartine ea, sau a cui nevasta o sa fie ea in Imparatia Cerurilor, si raspunsul a fost ca a niciunuia...)
|