Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   viata monahala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=439)

irinarel 15.05.2006 11:43:35

As avea si eu o intrebare...Daca stie cineva vreo manastire de maici in Bucuresti, si cum pot ajunge la ea.Sau daca stie cineva vreun loc in care o persoana ar putea depune o munca in folos crestinesc, dar care sa nu necesite prezenta zi de zi.Doamne ajuta!

Eugen 15.05.2006 20:54:46

In Bucuresti (chiar in oras) nu sunt manastiri de maici. Exista "Schitul maicilor" (langa m-rea Antim), dar e biserica de mir. Pentru cealalta chestiune, poti incerca la azilul din Pipera, de pe linia tramvaiului 5 (spre Baneasa) unde stiu ca sunt ingrijiti de maicute. Sau la o casa de copii.

irina77 16.05.2006 10:07:54

Buna Irina,
stiu ca in Piata Natiunilor Unite, la Biserica Sfantul Spiridon Vechi, parintele de acolo -Ioan- construieste un asezamant pentru copiii strazii- poti merge sa vezi, sunt deja destul de avansati si e ca un colt de Rai in inima Bucurestiului, dupa parerea mea. Din cate stiu eu, vor avea internat, o cantina, cabinet medical, o scolicica pentru care parintele cred ca se va baza pe voluntari. Ar mai fi si Manastirea Christiana, -cu un spital in care slujesc maicute doctorite si asistente medicale, din pacate nu stiu prea multe si nici exact adresa dar te poti interesa. Numai bine.

irina77 16.05.2006 10:37:46

Mi-am mai amintit ceva: ProVita are o Filiala si in Bucuresti, stiu ca tin legatura destul de des (saptamanal) cu Parintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului. Vezi pe www.provitaortodoxa.ro

irinarel 17.05.2006 11:18:00

Citat:

În prealabil postat de irina77
Buna Irina,
stiu ca in Piata Natiunilor Unite, la Biserica Sfantul Spiridon Vechi, parintele de acolo -Ioan- construieste un asezamant pentru copiii strazii- poti merge sa vezi, sunt deja destul de avansati si e ca un colt de Rai in inima Bucurestiului, dupa parerea mea. Din cate stiu eu, vor avea internat, o cantina, cabinet medical, o scolicica pentru care parintele cred ca se va baza pe voluntari. Ar mai fi si Manastirea Christiana, -cu un spital in care slujesc maicute doctorite si asistente medicale, din pacate nu stiu prea multe si nici exact adresa dar te poti interesa. Numai bine.

Iti multumesc mult de tot pentru informatiile pretioase pe care mi le-ai dat...Dar as vrea sa te intreb, doar ca sa fiu sigura, daca Biserica Spiridon Vechi e cea de pe traseul autobuzului 104, ca nu stiu sigur care e Piata Natiunilor Unite.Iti multumesc enorm pentru ajutor.

irina77 17.05.2006 13:31:03

Ma bucur ca ti-am fost de folos. Nu stiu traseul 104, iti explic "babeste": cum mergi de la Unirii spre Izvor, cam pe la jumatatea distantei pe stanga. Doamne ajuta!

irinarel 20.05.2006 16:11:02

Citat:

Ma bucur ca ti-am fost de folos. Nu stiu traseul 104, iti explic "babeste": cum mergi de la Unirii spre Izvor, cam pe la jumatatea distantei pe stanga. Doamne ajuta!

Iti multumesc din nou , mai ales ca m-ai lamurit cum sa ajung.Dar as mai vrea sa te intreb, ca ai mentionat ceva despre o posibila scoala la care ar fi nevoie de voluntari...cum si cu cine ar trebui sa iau legatura pentru a ma interesa exact daca as putea ajuta si eu la aceasta...Doamne Ajuta!

irina77 22.05.2006 15:51:56

Cu parintele Ioan ai vorbit?

irinarel 24.05.2006 11:27:54

Citat:

Cu parintele Ioan ai vorbit?

Nu inca.Am fostacolo, sambata care a trecut, dar era inchisa, nu stiu ce se intampla.Oricum, ma voi duce si sambata asta, ca sa vorbesc cu dansul.Dar ma intreb, nu are nevoie de cineva cu experienta?Adica mie mi-e frica sa nu cuma sa nu ma acccepte acolo, mai ales ca am doar 17 ani.

irina77 25.05.2006 12:55:40

Chiar nu stiu sa-ti spun mai mult, Irina, tu incearca oricum. Poate te-ai putea ocupa de cei mai micuti.
(As fi de parere ca, daca mai doresti sa continuam discutia aceasta amandoua, sa o facem prin mesaje private.)

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:12:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.