![]() |
Am vazut ca s-a mai discutat acest subiect, insa nu m-am lamurit pe deplin.
Sora mea a fost de curand la un botez al unei rude de-a sotului. Mi-a povestit destul de mirata ca "preotul nu a scufundat copilul in apa, ci numai l-a udat", contrar a ceea stia ea (si eu) ca este corect de facut la un botez.Tatal copilului este preot. Nu cunosc prea bine ce ne invata Biserica Ortodoxa, de aceea as vrea sa ma lamuriti daca este corect intr-adevar sa se boteze prin stropire sau turnare, sau numai prin scufundare (in conditiile in care copilul este sanatos si nu exista nici un impediment). |
Parintele arhimandrit Mina Dobzeu l-a botezat pe Nicolae Steinhardt prin turnare.
Pentru ca nu se putea atunci altfel.(sa se faca prin afundare.) Foarte probabil ca si copilasul a fost botezat prin turnare ca nu era posibil prin scufundare. Botezul este valabil si nu se repeta. |
Randuiala normala este prin scufundare la Biserica Ortodoxa dar in caz de necesitate se poate face si prin turnare.
|
Citat:
|
Este valid si un botez si celalalt.Botezul nu se poate repeta cnf. Sfintelor Canoane si aceasta o zice parintele Cleopa.
Negresit ca pentru ceva motiv s-a facut botezul acelui prunc prin turnare. Este foarte valabil. |
Citat:
|
Iar zice parintele Cleopa:daca copilul se naste si e in primejdie de moarte se boteaza de orice crestin-ortodox prin turnare cu apa daca altfel nu se poate si aceasta cat mai repede.
Nu stai sa moara copilul ca nu gasesti tu acolo cristelnita si preot sa faca botezul. |
Citat:
|
Citat:
Doamne iarta-ma ca iar am judecat. |
Citat:
alta e cand judecam...pe altii, noi fiind in pacat... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:10:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.