Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   duhovnici (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=526)

marco 29.06.2006 18:46:46

se tot vorbeste de marii duhovnici pe care i-a avut romania in trecut,dar nu am gasit nici o referire la vreunul din prezent.mai avem asa ceva?oamenii insetati de Dumnezeu unde sa se duca?

daliapantelimon 07.07.2006 12:10:52

Citat:

În prealabil postat de marco
se tot vorbeste de marii duhovnici pe care i-a avut romania in trecut,dar nu am gasit nici o referire la vreunul din prezent.mai avem asa ceva?oamenii insetati de Dumnezeu unde sa se duca?

MAI AVEM DOAR SA VREI SA CAUTI. DU-TE LA PETRU VODA, UNDE SUNT PR. JUSTIN SI HARITON, DU-TE LA SIHASTRIA, UNDE SUNT PR. IOANICHIE, CIPRIAN, IACOV, ANTIM, NICANDRU. DU-TE LA CARTISOARA, LA PR. SERAFIM ,LA BUSTENI- PR. GHERONTIE. MAI VREI NUME? Pot sa-ti mai dau, daca nu te-am convins indeajuns...:)

Maria82 08.07.2006 10:43:55

Duhovnicul meu este la Sihastria, este un Parinte desavarsit, recunosc nu-l meri; inainte sa-l am m-am rugat si am cerut un duhovnic, Dumnezeu m-a trimis la Sihastria nu mai fusesem niciodata, nu cunosteam pe nimeni. Ingerul m-a trimis la usa Parintelui meu de care nu stiam nimic, nici cat de bun duhovnis este, mici cum arata. Minunea s-a intamplat... m-am vindecat ptr inceput duhovniceste.
Doamne ajuta! Rugaciunea iti arata raspunsul.

cornelpr 13.07.2006 12:55:28

Citat:

În prealabil postat de marco

Cred ca mai sunt Mari duhovnici.

nicoleta34 13.07.2006 13:02:44

Am un amic care e preot si care mi-a spus referitor la marii duhovnici sau la deuhovnici din mamastiri ca acolo ar trebui sa se spovedeasca mai mult preotii si sotiile lor pentru daca da un canon mai greu ramani oamenii legati. Si mi-a povestit o intamplre cu niste batrine care au vrut neaparat sa se spovedeasca la Pr. Nicodim Minduta si acestea le-a dat sa citeasca toate cartile folositoare pentru suflet vreo 70 si batrinele au acceptat. Insa ele saracutele erau analfabete si parintele au murit si au ramas legate si nu le dezleaga nimeni!

vama9 13.07.2006 13:23:52

Si totusi, ar mai fi varianta ca sa le citeasca cineva aceste carti. Pentru ca nu conteaza cine citeste, ci ca aceste cuvinte sa ajunga la ele, sa le lumineze mintea si sufletele. Parerea mea.

vama9 13.07.2006 13:25:58

Am o intrebare: Eu sunt abia la inceput... Si imi doresc tare mult un duhovnic, cineva care sa nu fie disponibil doar pentru spovedanie. Stau in Sibiu. Stie cineva aici un duhovnic?
Multumesc.

daliapantelimon 14.07.2006 15:42:19

Citat:

În prealabil postat de vama9
Am o intrebare: Eu sunt abia la inceput... Si imi doresc tare mult un duhovnic, cineva care sa nu fie disponibil doar pentru spovedanie. Stau in Sibiu. Stie cineva aici un duhovnic?
Multumesc.

CAUTA PE LA MANSTIREA SAMBATA SI VEI AFLA...MAI MULTI!:)

daliapantelimon 14.07.2006 15:43:52

Citat:

În prealabil postat de vama9
Multumesc.

DU-TE, DACA VREI, LA MANSTIREA SAMBATA. TE POTI FOLOSI MULT ACOLO...DE DUHOVNICI PRICEPUTI. ITI MAI RECOMAND MANASTIREA BUCIUM, DE LANGA BRASOV,ACOLO E PR. SAVA...UN PARINTE F. BUN!!!:):)

Laurentiu 19.07.2006 19:46:02

DUTE DACA VREI SI LA M-REA FRASINEI LA DUHOVNICUL NEONIL STEFAN DESPRE CARE AM AUZIT CA ESTE VAZATOR CU DUHUL
E IN COMUNA MUIEREASCA DACA NU MA-NSEL LA 10-15 KM DE ORASUL RAMNICUL VALCEA
DOAMNE AJUTA!

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:26:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.